Harkemase Boys

0 - 1

Mannen, 1, 3e divisie A

24 maart 2018 14:30

DVS’33 Ermelo boekte in de inhaalronde van 24 maart een moeizame zege in Harkema, hoewel het daar in de eerste helft niet veel schijn van had. De beter voetballende Ermeloërs namen een voorsprong en hadden daarna de kans op 0-2, maar ook Harkemase Boys kreeg mogelijkheden. In het tweede bedrijf was het voor de thuisclub, die verbeten op jacht gingen naar de gelijkmaker, maar die niet kregen. De minimale overwinning hielp de geelzwarten twee plaatsen omhoog op de ranglijst.
De personele problemen waren niet over voor Bert van Hunenstijn, die wel weer kon beschikken over Kay Velda. De middenvelder begon op de bank. DVS begon in dezelfde opstelling als tegen Scheveningen. Bij Harkemase boys ontbrak van de basisspelers Simon IJzerman.

DVS met voorsprong de rust in.
Harkemase Boys, dat op 18 november voor het laatst een thuiswedstrijd had gewonnen (3-1 tegen Scheveningen) wilde wel, maar trof voor de rust toch een wat beter voetballend DVS. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was in de 2e minuut wel voor de gastheren, die een aanval van de Ermeloërs onderbraken en Robert Stelpstra de diepte in stuurden. Dennis Hollart won het lijf-aan-lijf-gevecht in de ‘zestien’ echter zonder een overtreding te begaan, zodat de aanvaller niet tot een schot kwam. De Ermeloërs kregen, in de 11e minuut, wat zij wensten, namelijk de voorsprong. Mike Ahrens hield een mislukte voorzet vanaf rechts binnen, speelde de meeverdedigende Jan Hooiveld uit en legde af op Gökhan Yasar, die wel raad weet met zo’n kans. Hij joeg in een vol strafschopgebied het leer tegen de touwen, 0-1.

Harkemase Boys had een minuut later al wel weer zicht op de gelijkmaker, toen een voorzet van Johnny de Vries via Dennis Hollart in de voeten van Jesse Renken kwam. Die schoot voorlangs. Benjamin Roemeon was ook in deze wedstrijd weer zeer gretig en geloofde nog in de te harde pass van Coen Vloedgraven, hield de bal in en bediende in de 21e minuut vervolgens Daniël van Warven. Die kwam uit de draai niet tot een doeltreffend schot. Drie minuten later probeerde Berwout Beimers doelman Thodorie Velenas te verrassen met een afstandsschot, wat door de attente goalie overgetikt werd. Uit de hoekschop kopte Jesse Renken in, maar ook hierop reageerde de keeper adequaat. Lars Dekker stond voor rust nog tweemaal aan de basis van een kans met zijn passes. Uit de eerste in de 31e minuut schoot Mike Ahrens uit de voorzet van Benjamin Roemeon in het zijnet en uit de tweede, zes minuten later, verlengde Gökhan Yasar goed op Daniël van Warven, die daarmee vrij voor het doel kwam en zodoende de beste kans op de 0-2 kreeg. Doelman Erick Jansema lag in de baan van het schot. Een vrije trap van Roald de Vries leek in de 41e minuut in het luchtledige, maar verdediger Basil Camara stak zijn been uit voor de laatste Ermelose mogelijkheid voor de rust. Hij kreeg de bal met zijn balcontact niet tussen de palen. DVS rustte derhalve met een minimale voorsprong.

DVS doorstaat tweede helft
De tweede helft gaf een ander wedstrijdbeeld te zien, waarbij Harkemase Boys achterin (met Ezra Schrijvers in de ploeg voor Jan Hooiveld) en op het middenveld nagenoeg alle persoonlijke duels won en vervolgens op de vleugels overkwam. De voorzetten misten echter veel precisie, waardoor DVS veel kon wegwerken. Berwout Beimers zou voor de thuisclub de meeste kansen krijgen, maar niet tot scoren komen. Zo ging in de 52e minuut een boogbal van hem over de lat. In de aanval direct hierop kon Robert Stelpstra inkoppen, maar zijn doelpoging ging recht op de Ermelose sluitpost af. Thodorie werd in deze wedstrijd veel meer op de proef gesteld dan in de vorige wedstrijd bij Scheveningen, maar keepte soeverein. DVS telde in die fase zelden drie balcontacten achter elkaar, waardoor de Harkemase druk bleef voortduren. Pas in de 64e minuut kwamen de geelzwarten weer aan een doelpoging toe, waaruit Coen Vloedgraven naast schoot. Bert van Hunenstijn bracht halverwege de tweede helft de langere Mark Bouwman in voor Haico Epe. Als het al een keuze was om de thuisclub te laten komen, pakte dat niet goed uit voor DVS. Het overwicht werd in die fase heel kort onderbroken met met wat langer balbezit, waaruit Daniël van Warven op aangeven van Gökhan Yasar naar binnen ging en van afstand inschoot; over. Met nog een kwartier te gaan kreeg Harkemase Boys de beste kans op de gelijkmaker, nadat een poging van Mike Ahrens om weg te werken goed geblokt werd. Daardoor kwam Berwout Beimers in riante scoringspositie, maar vond met zijn schot de goed keepende Thodorie Velenas op zijn weg. Twee minuten later had Benjamin Roemeon alle ruimte na een uitval, waarbij Gökhan Yasar de bal verlengde.

Jim de Leeuw zag geen andere mogelijkheid om de rappe aanvaller vast te houden en ontving daarvoor geel. De verdediger werd kort hierna gewisseld voor Bart de Groot. Harkemase Boys bleef druk houden, hoewel DVS nu niet geheel kansloos meer was. Tegenover een schot van Benjamin Roemeon (naast), een kopbal uit een corner van Dennis Hollart (voorlangs) en een schot voorlangs van invaller Lars van Wetering (voor Gökhan Yasar) in de extra tijd, stonden mogelijkheden voor de thuisclub. Zo schoot Robert Stelpstra in de 87e minuut uit de draai in een vol strafschopgebied recht op Thodorie Velenas. De doelman had een minuut later alle moeite met een afstandsschot van Dennis van Duinen. In de slotminuut stond Berwout Beimers klaar om een voorzet vanaf links vrij in te koppen, maar de assist was net te hoog, zodat die laatste kans van de wedstrijd voor de gastheren ook verloren ging. Die mogelijkheden ontstonden ook niet meer in de vijf minuten van de extra tijd, zodat DVS een in het tweede bedrijf zwaarbevochten 0-1 over de streep trok.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Thodorie Velenas, Haico Epe (66’ Mark Bouwman), Basil Camara, Denis Hollart, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Lars Dekker, Mike Ahrens (82’ Kay Velda), Daniël van Warven, Gökhan Yasar (89’ Lars van Wetering), Benjamin Roemeon.
Opstelling Harkemase Boys: Erich Jansema, Jesse Renken, Kelian van der Kaap, Erich Jongeling, Jim de Leeuw (87’ Bart de Groot), Johnny de Vries (60’ Kevin Mennega), Dennis van Duinen, Henny Bouius, Jan Hooiveld (46’ Ezra Schrijver), Robert Stelpstra, Berwout Beimers.

Scheidsrechter: dhr. F.E. ter Brake

Scoreverloop: 11’ Gökhan Yasar

Resultaten inhaalronde 24 maart:
Door de 0-1 zege klom DVS met nu 39 uit 24 twee plaatsen ten koste van Jong FC Volendam en ODIN’59 op de ranglist naar de zesde. Harkemase Boys bleef dertiende met 29 uit 22.
Jong FC Twente-VVOG: Op donderdagavond speelden de Tukkers al de thuiswedstrijd tegen VVOG. Daarin namen de Harderwijkers nog wel een 0-1 voorsprong, maar eindigde uiteindelijk onbetwist. Door de 1-1 bleven de groenwitten Jong FC Twente voor op de ranglijst en sluiten het linker rijtje met 35 uit 25. De beloften volgen met twee punten minder twee plaatsen daaronder.
Quick Boys-ASWH: Zonder Yordi Teijsse kwamen de Katwijkers niet tot winst, hoewel er nog wel een een voorsprong genomen werd door zijn vervanger. Een strafschop bracht ASWH weer langs zij. Door de 1-1 liep Quick Boys wel averij op in de kampioensaspiraties, want met 50 uit 25, waarmee de club zich handhaafde op de tweede plaats, heeft het nu acht verliespunten meer dan koploper Spakenburg. De Ambachters verbeterden zich met nu 31 uit 25 niet op de ranglijst en bleven twaalfde.
Jong FC Groningen-Capelle: Pas na de rust verzilverden de beloften een veldoverwicht, dat zij gedurende de gehele wedstrijd hadden. Het werd 3-1 voor Jong FC Groningen, dat DVS met eenzelfde puntenaantal, maar met een wedstrijd minder voor bleef op de ranglijst. Capelle is nu met 20 uit 24 de slechtste herkanser.