ASWH

4 - 1

Mannen, 1, 3e divisie A

3 februari 2018 15:00

Het werd uiteindelijk een verloren middag voor DVS’33 in de uitwedstrijd tegen ASWH. De Ermeloërs hadden het overwicht in het eerste kwartier, maar een dubieuze strafschop zette de Ambachters op voorsprong. Met een man minder waren de geelzwarten nog steeds de meest aanvallende ploeg, maar de lange Jorran van Santen werd bij een vrije trap voor de thuisclub node gemist. Het betekende nog voor de rust de 2-0, maar ook na de hervatting toonde de ploeg van Bert van Hunenstijn de meeste offensieve bedoelingen, maar werd in de omschakeling geslacht. De eer werd nog wel gered.
De gastheren telden drie geblesseerden, waardoor Ismail Yildirim een basisplek had en de grootste plaaggeest werd voor DVS. Spits Peter de Lange profiteerde daarvan. Bert van Hunenstijn kende geen personele problemen en startte in de beproefde basisopstelling.

Relativeren
De relativerende DVS-supporter zal zich ongetwijfeld nog de thuiswedstrijd van zijn club herinneren tegen Capelle, waar de geelzwarten ten onrechte een strafschop toegekend kregen en de tegenstander met tien man verder moest. Daar hield de vergelijking overigens wel op, want de gegeven penalty volgde op de 1-0 voor de Ermeloërs. Waar de Capellenaren zich daarna lieten gaan en zij uiteindelijk met acht met spelers van het veld stapten, bleef DVS met een positieve instelling voetballen. Voor zover mogelijk zegevierde het recht nog (voor zover nog mogelijk), want dader Jelle Pollemans werd vrijgesproken.
Scheidsrechter Roeleveld zal zeker niet het kunstgras van “Schildman” betreden hebben met de intentie om die rekening nog te vereffenen, als hij er al weet van had. Desalniettemin voelde DVS en in het bijzonder Jorran van Santen zich zeer gedupeerd bij de twijfelachtige beslissing van de leidsman uit Vinkeveen. Bij het duel in etappes werd de centrale verdediger in de ‘zestien’ uit balans gebracht door de slimme Ismail Yildirim. De poging om verder onheil te voorkomen ontstond de situatie, waaruit de arbiter concludeerde, dat Jorran van Santen met een overtreding een doelpunt voorkwam of hem een duidelijke scoringskans ontnam. De verdediger zelf claimde al, dat hij vastgehouden werd en daardoor aan de verkeerde kant kwam te verdedigen. De scheidsrechter nam veel tijd voor zijn beslissing, maar oordeelde dat de overtreding begaan werd op een doorgebroken speler. De aanvaller moest de juiste richting echter nog vinden om tot een schot te komen met Basil Camara nog in de buurt. DVS dacht zelf nog een vrije trap te kunnen nemen, maar het bleek een strafschop. Bovendien hield hij Van Santen het rood voor, waardoor de bezoekers zo’n vijf kwartier met een man minder speelden.

Beter DVS voor rust naar onmogelijke achterstand
De wedstrijd begon nog zo goed voor de Ermeloërs. Natuurlijk kregen ze niet zo veel ruimte om zo frivool te voetballen als ze kunnen en kwamen de geelzwarten vaker in de persoonlijke duels terecht dan hen lief was. Gaandeweg kwam het betere combinatievoetbal wel van DVS en het overwicht van dat moment leverde in de 9e minuut wel een levensgrote kans op, waar het een minuut eerder nog twee hoekschoppen afdwong. De pass van Roald de Vries was niet voor de Ambachter verdedigers te onderscheppen, maar leek nog weel weggewerkt te worden door doelman Stef Doedee. Hij vergiste zich in zijn eigen snelheid en in die van Benjamin Roemeon. De rappe aanvaller tikte het leer net voor de voet van de goalie weg met een gapende doelmond rechts voor hem. De hoek om in te schieten was nu echter net te moeilijk voor een rechtspoot, zodat deze reuzekans in het zijnet eindigde. Een Ermelose voorsprong had wel in het wedstrijdbeeld gepast. De wedstrijd kende met de arbitrale beslissing in de 17e minuut het cruciale moment. Peter de Lange liet zich het buitenkansje vanaf elf meter niet ontnemen, wat voor hem de opmaat betekende voor een heerlijke middag. Wat DVS nog meer dupeerde dan de 1-0 achterstand, was de uitsluiting van Jorran van Santen, die nu nu het thuisduel tegen koploper Spakenburg aan zich voorbij ziet gaan. Bert van Hunenstijn paste zijn opstelling niet aan; Dennis Hollart nam de positie als rechtsback over, zodat de geelzwarten met drie man achterin speelden. Tegen een gehaalde counterploeg als ASWH natuurlijk heel riskant. Qua veldspel bleef DVS de betere ploeg. Het werd in de 28e minuut echter nog erger voor DVS, toen de thuisclub op zo’n twintig meter van het doel een vrije trap mocht nemen. De lengte van Jorran van Santen werd hier node gemist. Mels van Driel legde de bal keurig over de muur, waar verdediger Jerry Tieleman het leer wat gelukkig raakte en de bal zo buiten bereik van Paul Eppink in het doel belandde, 2-0. Dat zou natuurlijk de nekslag betekenen, maar de geelzwarten bleven op zoek gaan naar resultaat. ASWH ging nu ook meer achteroverleunen, loerend op de counter. De vier verdedigers bleven daarbij makkelijk overeind tegen de twee lichtvoetige aanvallers van DVS, Van Warven en Roemeon. Uit een zo’n omschakelmoment kwam Ismail Yildirim na het breedtepassje van David Almeida in de 35e minuut nog tot een schietkans, maar daaruit vond hij niet de juiste richting. De Ermeloërs creëerden in de 38e minuut na een goede aanval via Maurice de Ruiter en Roald de Vries nog een kans uit de tweede lijn voor Kay Velda, die bij dat schot wel geblesseerd raakte, maar na behandeling wel verder kon. Met een man minder moest DVS ook wel risico nemen en na het onderbreken van een aanval kon Yildirim nogmaals aanleggen voor een schot, maar dat ontbeerde zowel kracht als richting. De rust ging dus in met 2-0 voor de thuisclub.

Wilskrachtig DVS na rust geslacht
Bert van Hunenstijn wisselde in de rust. Met Gökhan Yasar kwam er in de spits wat meer balvastheid dan de met de dynamische Daniël van Warven. Een wilskrachtig DVS ging dan ook op zoek naar de aansluiting en combineerde ondanks die man minder in de eerste minuten na rust al gevaarlijk. Allereerst kwam Gökhan Yasar na een een-tweetje met Maurice de Ruiter, die in de ondertalsituatie zijn ploeg nog eens extra op sleeptouw nam, tot een schot kwam. Dat ging echter naast. Vervolgens was de eindpass voor Coen Vloedgraven na een combinatie net te hard om tot een doelpoging te komen. De gastheren kwam pas in de 83e minuut weer tot een aanval, die overigens in buitenspel eindigde. Maurice de Ruiter bleef met zijn onnavolgbare acties een plaag voor de Ambachters, maar echte kansen creëerde DVS echter niet. De tweede aanval van ASWH over veel schijven ingeluid door Ismail Yildirim bood Mels van Driel de mogelijkheid om te schieten. Dat schot ging echter recht op doelman Paul Eppink af en vormde dus geen probleem. Voor het laatste half uur bracht trainer Jack van den Berg de robuuste Kyle Doesburg in voor Nick Slotboom. Op kracht kwam de invaller al snel tot een schot, dat via Dennis Hollart over ging. Aan de andere kant kreeg DVS net buiten het strafschopgebied een vrije trap te nemen, nadat Maurice de Ruiter zijn goede actie door een overtreding van Jesper van den Bosch onderbroken zag worden.

Die vrije schop zorgde indirect voor de definitieve beslissing van de wedstrijd. De inzet werd in de 66e minuut op een dusdanige manier weggewerkt, dat Van den Bosch vanaf de eigen helft op kon stomen naar het Ermelose doel. Roald de Vries en Coen vloedgraven probeerden te redden, wat er te redden viel, maar konden de pass op Peter de Lange niet voorkomen, waarna de spits Paul Eppink voor de tweede keer deze middag versloeg. Toen vloeiden de krachten ook wel weg uit de Ermelose ploeg. Niels Buijtenhuis verliet direct hierop het veld voor de nog gretige Genaro Snijders. De 4-0 viel in de 72e minuut op een merkwaardige wijze, toen de DVS-defensie het leer niet kon wegwerken en Peter de Lange dat met zijn balcontact tot doelpunt kon promoveren. Aan de andere kant bood Benjamin Roemeon met zijn voorzet direct hierop aan Genaro Snijders de mogelijkheid voor de eretreffer, maar hij raakte het leer niet goed, zodat zijn inzet over ging. Vervolgens had het nog veel erger voor de geelzwarten kunnen worden. De Ambachters vonden het duel in de 78e minuut tussen Basil Camara en Peter de Lange ook weer een penalty waard, maar nu bleef de leidsman aan de andere kant van de twijfel. Het kon ook bij die stand, want de zege voor ASWH liep geen gevaar meer. Twee minuten later keerde Pul Eppink ook nog de kopbal van Peter de Lange in de korte hoek. Jordy van Selm maakte de laatste tien minuten van de wedstrijd vol voor Maurice de Ruiter. Het verlangen naar het eindsignaal was bij DVS natuurlijk allang begonnen, maar Genaro snijders wilde toch nog graag wat eer in zijn invalbeurt leggen en deed dat in de 87e minuut met een uitstekend schot links buiten de ‘zestien’ via de paal was dat voor Stef Doedee onhoudbaar en kwam zodoende evenals vorig seizoen de 4-1 als eindstand op het scorebord. Maar toen had DVS nog het gevoel, dat het terecht van ASWH verloren had. Het werd een verloren middag voor de geelzwarten.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Paul Eppink, Joran van Santen, Basil Camara, Dennis Hollart, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Niels Buijtenhuis (67’ Genaro Snijders), Kay Velda, Maurice de Ruiter (81’ Jordy van Selm), Daniël van Warven (46’ Gökhan Yasar), Benjamin Roemeon.
Opstelling ASWH: Stef Doedee, David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Gilmaro van der Werp (79’ Ryan van Dijk), Lars Bosscha, Mels van Driel (85’ Juanito Sequeira), Jesper van den Bosch, Nick Slotboom (59’ Kyle Doesburg), Peter de Lange, Ismail Yildirim.

Scheidsrechter: Dhr. A.M. Roeleveld uit Vinkeveen

Rode kaart: Jorran van Santen (DVS’33 Ermelo)

Scoreverloop: 19’ Peter de Lange 1-0 (pen.), 28’ Jerry Tieleman 2-0, 66’ Peter de Lange 3-0, 72’ Peter de Lange 3-0, 78’ Genaro Snijder 4-1.

Resultaten Derde Divisie 3 februari (speelronde 20; 8e ronde tweede periode):
Door de nederlaag zakte DVS met 30 uit 19 van de vijfde- naar zesde plaats. ASWH vond met de 4-1 in punten de aansluiting met de Ermeloërs en staan met een punt minder, maar wel met een wedstrijd meer, op de zevende stek. De wedstrijd Jong FC Groningen-Capelle werd afgelast.
Magreb’90-Spakenburg: De “Blauwen” werkten na een 0-2 voorsprong in overtal niet aan het doelsaldo en waren tevreden met de drie punten. Spakenburg voert de ranglijst dus nog steeds aan met nu 46 uit 20. Magreb’90 blijft hekkensluiter en ziet het schamele puntenaantal door sancties wellicht eerder afnemen dan toenemen. De koploper bezet tevens de eerste plaats in de tweede periode met 19 uit 8.
Jong Almere City FC-ONS Sneek: De runner up bleef in de achtervolging op Spakenburg op koers met een punt achterstand door in het laatste kwartier definitief afstand te nemen van ONS. Door de 4-2 kwam Jong Almere City FC op 45 punten. De Snekers zagen zich op de ranglijst gepasseerd worden door Jong FC Volendam, maar houdt met 22 uit 20 nog wel vier clubs onder zich in de wetenschap, dat Capelle twee verliespunten minder heeft.
VVOG-Quick Boys: Op een moment kort voor de rust na legde de Harderwijkse verdediging de voorwaartsen van Quick Boys aan banden, maar VVOG kon daar zelf geen treffer tegenoverstellen. Door de 0-1 blijven de Katwijkers zich met 37 uit 20 dicht bij de twee titelkandidaten ophouden. De groenwitten leverden door de zege van ASWH een plaats in en sluiten nu met 28 uit 9 het linker rijtje.
DOVO-Scheveningen: Door het winnende doelpunt in de slotseconden bleef Scheveningen voor de zesde achtereenvolgende keer zonder puntverlies, wat een kansrijke positie in de tweede periode oplevert. Alleen op doelsaldo moeten de “Schollekoppen” Spakenburg voor laten gaan en in de reguliere stand namen zij de vijfde plaats van DVS over met 31 uit 20, dus wel met een wedstrijd meer gespeeld. DOVO leverde met 28 uit 19 twee plaatsen in en staat nu achtste.
Jong FC Volendam-Harkemase Boys: De wijdbroeken weten weer eens wat winnen is door de magere 1-0 overwinning op Harkemase Boys, dat daardoor van de tiende- naar de elfde plaats zakten met nu 26 uit 18. De winst zorgde ervoor, dat Jong FC Volendam met nu 23 uit 20 het gaatje met de beste herkanser groeide tot zes punten.
ACV-ODIN’59: De debutant uit Assen nam tot twee keer toe een voorsprong, maar stond uiteindelijk met lege handen. ACV bleef daardoor op 17 punten zonder een tegoedbeurt. Het gat met de eerste veilige plek bedraagt nu vijf punten en groeide dus met twee. ODIN’59 weet zich nu met 28 uit 20 koploper van het rechter rijtje, maar moet daarvoor nog wel vier punten overbruggen. Vooralsnog verschaften de Heemskerkers zich wat lucht.
Spijkenisse-jong FC Twente: Ook nu lonkte een zege voor de debutant, maar verdampten twee punten in de slotseconden. De 2-2 is dan misschien nog wel wat verdienstelijk, maar in de race voor lijfsbehoud niet echt lonend. De eerste veilige plaats is voor Spijkenisse met 16 uit 20 redelijk ver weg en het schamele punt voorsprong op Capelle bedrieglijk. De regiogenoot heeft immers drie inhaalbeurten om die achterstand weg te poetsen. Met het gelijkspel kwam Jong FC Twente op 25 uit 19, wat handhaving op de twaalfde plaats inhield.