Magreb '90 (zon)

1 - 7

Mannen, 1, 3e divisie A

2 april 2018 14:30

DVS’33 Ermelo beleefde een vrolijk Pasen na de ruime zege in Utrecht tegen rodelantaarndrager Magreb’90. En dat na de 3-0 winst op Spijkenisse in het eerste deel van de dubbel. Trainer Bert van Hunenstijn was met niets minder tevreden dan zes punten. Die behaalde zijn ploeg en ook nog eens met een totaalscore van 10 tegen 1.
Op “Papendorp” lonkte op Paasmaandag de dubbele cijfers. Halverwege lagen de Ermeloërs met 0-5 in Utrecht op schema, maar de productiviteit was na de Marokkaanse thee toch wat minder.
De hekkensluiter kende dermate veel personele problemen, dat Stanley Tailor, oud-prof bij AGOVV en sinds januari co-trainer bij Magreb’90 zelf de kicksen maar onderbond en de coaching binnen de lijnen deed. Ook DVS had blessureleed. Daar was na de wedstrijd tegen Spijkenisse Gökhan Yasar nog aan toegevoegd. Daarvoor startte Maurice de Ruiter weer in de basis.

DVS al voor rust op rozen
De equipe van Bert van Hunenstijn zat voor rust al op rozen. Magreb’90 begon welwillend aan de wedstrijd, maar werd al vroeg met een achterstand geconfronteerd. Een minuut, nadat Daniël van Warven doelman Lloyd Dielingen met een strak schot beproefd had, opende Dennis Hollart uit een voorzet van Coen Vloedgraven de 0-1 in. Ismael Chibrani had na een klein kwartier de gelijkmaker op zijn schoen, toen hij Dennis Hollart op snelheid klopte en inschoot. Niet hard genoeg, want Haico Epe keerde het leer op de doellijn. DVS zelf toonde zich in deze eerste helft zeer effectief. Daniël van Warven zette Mike Ahrens, die zichtbaar gedijt met zijn speeltijd in de basis, schoof in de 17e minuut de 0-2 binnen. Maurice de Ruiter legde de bal zeven minuten later met een afstandsschot van zo’n dertig meter prachtig in de linkerbovenhoek, 0-3. De score zou voor rust systematisch opgevoerd worden, alhoewel Haico Epe die niet zelf mocht maken na een een-tweetje met Mike Ahrens. Hem werd door een tackle binnen de beruchte lijnen het scoren belet, zodat Maurice de Ruiter dat vanaf elf meter deed, 0-4. Een minuut nadat Benjamin Roemeon zijn inzet nog uit het doel gehaald zag worden door de Utrechtse sluitpost, was hij met zijn inzet in de 43e minuut wel trefzeker, 0-5. Tussen deze twee doelpunten had Magreb’90 nog de mogelijkheid te scoren. Jahwar Ahanach legde de bal uit een goede aanval achter de Ermelose defensie, maar het vlagsignaal voor buitenspel maakte elke doelpoging ijdel. Doordat het schot van Daniël van Warven richting de verre bovenhoek in de extra tijd nog net naast ging, bleef het halverwege bij 0-5.

Geen dubbele cijfers na rust
Roald de Vries bleef (met zijn gele kaart in de eerste helft) in de rust in de kleedkamer achter. Voor hem betrad Mark Bouwman het veld. De invaller nam plaats in het hart van de verdediging, waardoor Basil Camara als linksback ging fungeren. Bij de thuisclub werd de bekritiseerde Yasin Ouja gewisseld voor Gog Kinkela. DVS ging al gauw verder met scoren. In de 49e minuut omspeelde Daniël van Warven zijn tegenstander, waarna zijn schot door doelman Lloyd Dielingen, waarna Maurice de Ruiter in de rebound wel raak schoot. Het zou voorlopig echter bij 0-6 blijven, hoewel drie minuten later na een interceptie van Maurice de Ruiter nog wel een levensgrote kans ontstond voor Daniël van Warven. Hij schoot op aangeven van Benjamin Roemeon tegen de keeper op. Ofschoon kansloos voor een goed resultaat bleef Magreb’90 wel eer leggen in die tweede helft. Bij de gastheren had in de 57e minuut een dubbele wissel plaats, waarbij speler-trainer Stanley Tailor en Ismail Sardi plaats maakten voor respectievelijk Anwar Akrouh en Tarik Karim. De laatste kopte na vijf minuten in het veld uit een voorzet van Ismael Chibrani buiten bereik van Thodorie Velanas op de paal. Met nog een klein half uur te spelen wisselde Yannick van Zwam Coen Vloedgraven af.

Halverwege het tweede bedrijf kwam Lars van Wetering in de wei voor Benjamin Roemeon. Invaller Tarik Karim was kort hierna opnieuw dichtbij de eretreffer, maar zijn schot trof nu de lat. Dat doelpunt kwam er wel, nadat doelman Velenas het schot van Chibrani nog wel keerde, maar geen kans had op de rebound van Anwar Akrouh in de 74e minuut. De 1-6 zou niet de eindstand betekenen, hoewel van de gastheren niets meer te verwachten viel. Die moesten het laatste kwartier van de wedstrijd met tien man verder, doordat Nourdin Bourazma vanwege een blessure niet verder kon en van het veld ging. DVS kwam vervolgens wel op 1-7 na een aangeschoten handsbal in de 81e minuut. Deze mocht genomen worden door Daniël van Warven, die deze kans ook benutte. Dat doelpunt kreeg geen vervolg meer, hoewel kopballen van Mike Ahrens en Lars van Wetering in de rebound geen doel troffen. Een duidelijke handsbal in de 86e minuut werd door scheidsrechter Keijl niet meer gehonoreerd met een strafschop. Ook de twee resterende pogingen van Maurice de Ruiter en Mike Ahrens in de slotminuten leverden niets meer op. De duidelijke zege stond er wel. Met de eerdere inspanning in het paasweekend werden het toch nog dubbele cijfers.

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Thodorie Velanas, Haico Epe, Basil Camara, Dennis Hollart, Roald de Vries (46’ Mark Bouwman), Mike Ahrens, Lars Dekker, Coen Vloedgraven (63’ Yannick van Zwam), Maurice de Ruiter, Daniël van Warven, Benjamin Roemeon (77’ Lars van Wetering).
Opstelling Magreb’90: Lloyd Dielingen, Jahwar Ahannach, Nourdin Bourazma, Stanley Tailor (57’ Tarik Karim) Hoessain Jabir, Omar El Ghazouani, Ismail Sardi (57’ Anwar Akrouh), Dairrick Barima, Yasin Ouja (46’ Gogo Kinkela), Osarugue, Ismael Chibrani.

Scheidsrechter: dhr. G. Keijl uit Heerde

Scoreverloop: 5’ Dennis Hollart 0-1, 17’ Mike Ahrens 0-2, 24’ Maurice de Ruiter 0-3, 32’ Maurice de Ruiter 0-4 (pen.), 53’ Benjamin Roemeon 0-5, 49’ Maurice de Ruiter 0-6, 74’ Anwar Akrouh 1-6, 83’ Daniël van Warven 1-7 (pen.).

Resultaten Derde Divisie (paasmaandag 2 april):
Ondanks de dubbele winst in het paasweekend schoot DVS er op de ranglijst niet mee op; de geelzwarten bleven met nu 45 uit 26 zesde, hoewel de nummer vier tot op een punt genaderd is. De doelstelling (een vijfde plaats) is wel weer dichterbij gekomen. In de tweede periode schoven de Ermeloërs wel twee plekken op naar de zesde, voor wat het waard is. De ruime zege telde dus niet in de derde periode. Voor Magreb’90 gaat het aftellen als Derdedivisionist verder. De club bleef natuurlijk laatste met 4 uit 25 (en vijf punten in mindering).
Capelle-Spakenburg: Het paasweekend had zo maar desastreus kunnen eindigen voor de koploper, want een tweede verliespartij dreigde op “’t Slot”, waar Capelle een vroege voorsprong nam. Met dank aan Philip Ties trok Spakenburg alsnog aan het langste eind, waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. Door de 1-2 kwamen de “Blauwen” op 58 uit 26 en werd de voorsprong op runner up Quick Boys vijf punten. Met 23 uit 26 houdt Capelle zich op tussen de slechtste herkanser en de nummer voorlaatst.
ACV-Jong FC Groningen: Met veel verse krachten bij de beloften tegen een ACV in dezelfde opstelling als de zaterdag hiervoor werd het een solide 1-3 overwinning voor Jong FC Groningen, dat zich met 45 uit 25 handhaafde op de vijfde plaats. De Assenaren bleven met 20 uit 26 op de voorlaatste plaats met een achterstand van drie punten op de slechtste herkanser.
Jong FC Twente-Harkemase Boys: De derde achtereenvolgende 0 tegen 1 viel nu wel eens uit in het voordeel van de Harekieten. De jacht van Jong FC Twente op de gelijkmaker was tevergeefs. Met 32 uit 24 klom Harkemase Boys nu over de Tukkers (met evenveel punten, maar met een wedstrijd meer) heen en staan nu twaalfde. De beloften volgen dus een plaats lager.
Spijkenisse-ONS: De thuisclub herstelde zich van de 3-0 nederlaag in Ermelo en wonnen dit cruciale duel met dezelfde cijfers. Toch een halve dop voor de debutant in dit paasweekend. Spijkenisse besloot het betere voetbal nu eens zonder tegendoelpunten. Daarmee werd de aansluiting met ONS, dat (met 29 uit 26) nog wel op de eerste veilige plaats staat, gevonden. Het gat werd teruggebracht naar drie punten, waarmee de groenwitten wel weer de beste herkanser zijn met een voorsprong van drie punten op Capelle.