ODIN 59

Mannen, 1, 3e divisie A

3 maart 2018 14:30

Brake, F.E. ter.

DVS’33 Ermelo is in de thuiswedstrijd tegen ODIN’59 ongelukkig onderuitgegaan. Het ongeluk zat ‘m vooral in het uitvallen van twee spelers. Waar Jorran van Santen al in de 6e minuut het veld moest ruimen door een blessure, volgde tien minuten na rust Niels Buijtenhuis. Die laatste had de meeste impact; de equipe van Bert van Hunenstijn was aangeslagen en had mede door de uitblinkende spelbepaler een overwicht in de wedstrijd. De Heemskerkers, met 16 punten uit de laatste 6 wedstrijden toch al bezig aan een uitstekende reeks, kregen er nog meer vertrouwen door, roken hun kansen en wonnen door twee treffers in de slotfase. Maurice de Ruiter maakte die laatste al niet meer mee als veldspeler vanwege zijn rode kaart. De Ermelose oefenmeester, die tot nu toe weinig personele problemen kende, zal voor de komende thuiswedstrijd moeten puzzelen. De thuisclub wist, dat het een goede dag nodsig had als tegen Spakenburg en die vorm was er in de vrieskou niet. Dat werd er ook niet beter op door met name de tweede medische wissel in de tweede helft. De winst voor het altijd lastige ODIN’59 was terecht.
Waar de verrassend hoog geklasseerde club uit Heemskerk twee afwezige telde, startte DVS in de vertrouwde basis.

Voorsprong voor DVS bij rust
In de eerste twee minuten van de wedstrijd ontspon zich al direct het verwachte spelbeeld, waarin de thuisclub het spel maakte en ODIN’59 zich vanuit een hechte organisatie kon richten op de omschakeling. Roald de Vries beproefde al direct doelman Barry van Dijk, die de grootste moeite had met zijn schot. Uit de hoekschop verloor Maurice de Ruiter het leer en counterden de bezoekers scherp. Na afleggen van Billy Tamares had Nigel Hardenberg alle tijd om aan te leggen voor een schot. Het leer zocht ook de rechter kruising, maar Paul Eppink vond een medestander in de lat. Vervolgens kreeg DVS al vroeg de eerste tegenslag te verwerken. Bij een ogenschijnlijk onschuldig duel landde Jorran van Santen ongelukkig en moest zich met een schouder uit de kom laten vervangen. Het maakte een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk. Met de lange verdediger misten de Ermeloërs natuurlijk veel lengte bij spelhervattingen. Dat kon zijn vervanger Haico Epe ook niet brengen.

De geelzwarten bleven na de wissel in de 6e minuut wel de bovenliggende partij, maar dat zegt tegen een ploeg als ODIN’59 niet veel. Die voelt zich daar goed bij en komt er na Ermelo’s balverlies met veel vertrouwen uit. Dat balverlies deed zich nog wel eens voor; aan DVS-zijde wat meer dan aan Heemskerkse kant. Toch kreeg de thuisclub in de 8e minuut een goede kans, toen Benjamin Roemeon na een goede interceptie van Roald de Vries kon voorzetten. Het schot van Maurice de Ruiter ging echter via een Noord-Hollands voetje naast. De twee keren, dat de geelblauwen er uitkwamen, kon Basil Camara nog ingrijpen. Voor DVS zelf lag er in de 13e minuut nog enorm veel perspectief op de openingstreffer, toen Daniël van Warven met zijn pass de mogelijkheid had om drie ploeggenoten vrij te zetten, maar die werd onderschept. In de 19e minuut ging Benjamin Roemeon knap om zijn man heen, maar zijn voorzet belandde in de handen van Barry van Dijk. De rappe aanvaller werd in de 23e minuut door de pass van Kay Velda gelanceerd en koos voor een schot in plaats van een passeerbeweging. Die inzet werd door de goalie gepareerd, waarmee de grootste kans voor DVS teniet was gedaan. Na een half uur voetbal zette Maurice de Ruiter een rush in, waarbij hij na een overtreding nog voordeel kreeg. De vierde man was er eentje te veel en Mart Willemse kreeg alsnog geel voor het vasthouden. Een vrije trap bleef uit. Van beide zijde gebeurde er niet heel veel in de tien minuten daarop, maar in de 41e minuut kwam DVS toch op voorsprong. De voorzet van Haico Epe was weliswaar te scherp en het duel tussen Barry van Dijk en Niels Buijtenhuis was een grensgeval. De DVS’er ging net buiten de ‘vijf meter’ omhoog, raakte de keeper wel, die het leer losliet. Volgens werkte Niels Buijtenhuis de bal binnen, 1-0.

De gewenste voorsprong, want nu moesten de gasten wel komen. Waar Basil Camara en Coen Vloedgraven met hun ingrepen een Heemskerkse doelpoging voorkwamen, was ODIN’59 er in de extra tijd heel dichtbij een gelijkmaker. Uit de voorzet van Mart Willemse had Jurjen dikker de hoek voor het uitzoeken, maar zijn kopbal ging recht op doelman Paul Eppink af. Die scoringskans was veel groter dan het geplaatste schot van Jeffrey Klijbroek, die door Basil Camara gepareerd werd. DVS ging dus met een voorsprong aan de thee.

Tweede blessure bij DVS na rust breekt op
Toch kwam die gelijkmaker er in de tweede helft, met twee ongewijzigde ploegen, al snel. Maurice de Ruiter had toen uit een dieptepass al kort voor de Heemskerkse sluitpost gestaan, maar kreeg het leer niet over de robuuste keeper heen. Natuurlijk was DVS heel attent op de spelhervattingen van de bezoekers. Waar in de 48e minuut een inworp met het effect van een hoekschop verwacht werd, verraste Jurjen Dikker, waarna Jeffrey Klijbroek de bal het strafschopgebied indraaide. Daar zette Milo Cremers zijn hoofd tegen het leer en promoveerde indirect de inworp tot doelpunt, 1-1. Evenals in de eerste helft was ook nu de 6e minuut fnuikend voor DVS. In een ongelukkig duel raakte Niels Buijtenhuis zwaar geblesseerd aan het hoofd. Deze liet zich ook al als veel ernstiger aanzien en heel DVS was erdoor aangeslagen. Voor de tweede keer moest er een speler met de brancard van het veld en naar het ziekenhuis. De vorm van DVS, die toch al minder was dan tegen Spakenburg, werd er niet beter op. Mike Ahrens kwam in het veld en Coen Vloedgraven ging nu voor de defensie spelen.

Hij zorgde met zijn pass direct voor verwarring in het Heemskerkse strafschopgebied, waarin de thuisclub een handsbal zagen. Daar was zeker geen opzet bij, als het al hands was. De invaller kreeg in de 60e minuut ook nog een schietkans op aangeven van Maurice de Ruiter, maar produceerde niet veel meer dan een rollertje. De aangever leed drie minuten later balverlies, waarna ODIN’59 kon counteren; het schot van Nigel Hardenberg ging over. Dat deed Maurice de Ruiter twee minuten daarna ook uit een pass van Roald de Vries. Trainer Richard Plug pleegde halverwege kort na de eerste zijn tweede tactische wissel, waardoor de bezoekers serieus op zoek gingen naar de zege. Vanaf dat moment was het overwicht ook voor ODIN’59. Toch was Benjamin Roemeon in de 72e minuut weer dichtbij een nieuwe voorsprong na een een-tweetje met Haico Epe. Hij struikelde echter over de bal en viel met de hand op de bal, voordat hij in het vervolg kon afleggen op Kay Velde. Zijn schot werd nog gestopt door Barry van dijk, maar een treffer zou toch afgekeurd worden. Voor Bert van Hunenstijn resteerde naast de twee medische wissels nog één tactische; Genaro Snijders kwam voor ruim een kwartier in het veld voor Daniël van Warven. De invaller heeft veel snelheid in actie, maar kwam niet tot noemenswaardige daden. Met Ogür Kaya (voor Nigel Hardenberg) bracht Richard Plug een goudhaantje in. In de officiële slotminuut schoot de invaller na goed vrijgespeeld te zijn hard in. Paul Eppink kreeg de bal niet voldoende onder controle, waarna Ahmed Al Ahmadi (in de 62e minuut ingevallen voor Tavares) het beslissende tikje voor de 1-2 gaf. De extra tijd was al ingegaan, toen Maurice de Ruiter zich gestopt zag worden in zijn actie en plaatste aan de zijlijn de tackle, die hem rood opleverde.

Een dissonant in de wedstrijd, maar ODIN’59 gaf de wedstrijd met een prachtig uitgevoerde aanval van een fraai slotakkoord. De mooi combinatie tussen Thom de Vries (ook al een invaller voor Jurjen Dikker) en Jim Hulleman werd simpel binnengelopen door Ogür Kaya. Met de 1-3 behaalde ODIN’59 de allereerste overwinning op de Ermeloërs ooit in acht wedstrijden, maar wat voor dit seizoen nog waardevoller is; de club laat het degradatiegewoel ver achter zich en koerst met een goede reeks richting de subtop.

Opstelling DVS33 Ermelo: Paul Eppink, Jorran van Santen (6. Haico Epe), Basil Camara, Dennis Hollart, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Niels Buijtenhuis (55. Mike Ahrens), Kay Velda, Maurice de Ruiter, Benjamin Roemeon, Daniël van Warven (72. Genaro Snijders).
Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk, Ron Scheffer, Nicky Eekhout, Jim Hulleman, Mart Willemse, Milo Cremers, Jurjen Dikker (69. Thom de Vries), Nick Burger, Jeffrey Klijbroek, Nigel Hardenberg, (83. Ogür Kaya), Billy Tavares (65. Ahmed al Mahdi).

Rood: Maurice de Ruiter (DVS’33 Ermelo)

Scheidsrechter: Dhr. F.E. ter Brake uit Dedemsvaart

Scoreverloop: 41’ Niels Buijtenhuis 1-0, 48’ Milo Cremers 1-1, 90’ Ahmed Al Mahdi 1-2, 90+ 5’ Ogür Kaya 1-3.

Resultaten Derde Divisie (speelronde 23; 11e en tevens laatste ronde tweede periode):
De wedstrijden Capelle-Spakenburg, Quick Boys-ASWH, Jong FC Twente-DOVO, Jong FC Twente-DOVO en Spijkenisse-ACV waren afgelast. Scheveningen-ONS ging wel door, zodat de tweede periode op deze dag wel beslist werd.
DVS bleef ondanks de nederlaag met 33 uit 21 op de zevende plaats en ODIN’59 klom met 37 uit 23 van de zesde- naar de vijfde plek.

Jong FC Groningen-Jong Almere City FC: De polderbewoners benutten de mogelijkheid om in dit beloftenonderonsje om dichterbij koploper Spakenburg te komen. Daarvoor was de 0-1 na een klein half uur voetbal, die ook paste in het Almeerse overwicht in de eerste helft, voldoende voor. Met 48 uit 23 is het verschil voor Jong Almere City FC met de lijstaanvoerder vooralsnog weer teruggebracht tot een punt.
Scheveningen-ONS Sneek: Evenals de vrijwilligers bij DVS voor de wedstrijd in Ermelo had een corps van vrijwilligers ervoor gezorgd, dat het hoofdveld van “Houtrust” sneeuwvrij was. Er kon immers een feestje gevierd worden. Daarvoor volstond een punt voor Scheveningen, maar de thuisclub wilde meer na de 2-2 halverwege verhoogden de “Schollekoppen” de feestvreugde met een eclatante 7-2 overwinning. John Blok c.s. mag na een reeks van negen overwinningen gaan strijden om promotie. Ondertussen staan de groenzwarten met 40 uit 23 gewoon vierde. ONS behoudt nog wel met 25 uit 23 een voorsprong op de beste herkanser, terwijl Capelle met twee wedstrijden minder nog wel langszij kan komen.
Jong FC Volendam-VVOG: De beloften werkten na een reeks zonder zege naar de vierde overwinning op rij toe. Op de openingstreffer volgde direct de beslissende 2-0, waarna het ook nog 3-0 voor Jong FC Volendam werd. De wijdbroeken, eerstvolgende tegenstander van DVS, naderden de Ermeloërs tot op een punt, maar hadden daar wel de volle mep aan wedstrijden voor nodig. VVOG bleef met 31 uit 22 nog wel in het linker rijtje aanwezig.