DVS’33 Ermelo beëindigt kampioensreeks Scheveningen

Scheveningen

0 - 1

Mannen, 1, 3e divisie A

17 maart 2018 14:30

De opgave voor DVS’33 Ermelo op “Houtrust” tegen de winnaar van de tweede periode was uitermate moeilijk na twee nederlagen, maar in de geelzwarten maakten een einde aan de kampioensreeks van Scheveningen. De eerste helft gaf een gelijk opgaande wedstrijd te zien, terwijl het overwicht na de thee voor de thuisclub was, maar toen leidden de Ermeloërs al. Het ontbrak de “Schellenkoppen” echter de gehele wedstrijd aan echte overtuiging en de gelijkmaker viel dan ook niet, zoals vorig seizoen nog na een stormachtig offensief diep in de extra tijd. De snijdende wind kwam in deze wedstrijd uit het noordoosten, wat de Ermelose supporters er niet van weerhield om op de tribune van de gastheren een meerderheid te vormen.
Naast de geblesseerden in de vorige wedstrijd kon Bert van Hunenstijn nu ook niet beschikken over doelman Paul Eppink en Kay Velda. Thodorie Velenas nam plaats onder de lat en voor het geval, dat hij zich wilde bewijzen; hij werd nooit echt op de proef gesteld. Mike Ahrens bezette de plek van Velda, terwijl Gökhan Yasar als spits in de basis startte.

DVS op slag van rust op voorsprong
Het werd een eerste helft, die niet overliep van de kansen, maar desalniettemin had het na tien minuten al 1-1 kunnen staan. Scheveningen kreeg met de opkomende back Kevin Gomez Nieto op de rechterflank veel ruimte en de eerste kans van de wedstrijd ontstond ook aan die kant. Brandon Robinson dook zo in de 5e minuut vanaf rechts vrij op en kon uithalen. Zijn schot ging ging schuin over de lat. Vijf minuten later draaide Benjamin Roemeon goed weg van zijn man en bood Daniël van Warven een scoringskans. Diens inzet ging voorlangs. Na ruim een kwartier was de mogelijkheid voor Scheveningen om de score te openen nog groter, toen een steekpassje door het hart van de Ermelose verdediging Barry Rog bereikte. Met de hoek voor het uitzoeken plaatste hij het leer net naast de rechter staander. De mogelijkheden zouden in het eerste bedrijf in de snijdende kou schaars blijven. En dat in een fase, waarin DVS toch weer aardige combinaties liet zien, terwijl de veldverhoudingen gelijkwaardig waren. In de 33e minuut speelde Coen Vloedgraven Daniël van Warven aan, die zijn volley over het doel zag gaan. Twee minuten later verlengde Gökhan Yasar de lange bal van Roald de Vries, waaruit Benjamin Roemeon inschoot; recht op doelman Sven Wolsheimer. De eerste helft leek op een 0-0 aan te koersen, tot DVS in de 44e minuut een hoekschop kreeg te nemen. In het vervolg kreeg de Scheveningse verdediging een voorzet van Benjamin Roemeon niet weg en kwam het leer via Gökhan Yasar voor de voeten van Coen Vloedgraven. Tot een krachtig schot kwam het niet, maar het balcontact was voldoende om het speeltuig tergend langzaam over de doellijn te laten rollen. Zodoende ging DVS toch met een nipte 0-1 de rust in.

Beste kansen voor DVS ondanks Schevenings overwicht na rust
Twee ongewijzigde ploegen betraden het kunstgras voor de tweede helft, waar allicht een veel feller Scheveningen verwacht werd. De herinnering aan aan het immense offensief in het tweede bedrijf tijdens de vorige ontmoeting op “Houtrust” lag immers nog vers in het geheugen. Die overleefde DVS toen met veel kunst en vliegwerk, tot diep in de extra tijd toch nog de gelijkmaker viel. Ondanks dat Scheveningen baat heeft bij een goede eindklassering, gunstig voor het programma in de nacompetitie, bleef een dergelijke stormloop nu uit. Wel was er een voortdurend veldoverwicht voor de thuisclub, maar zeker voorin ontbrak het aan elke overtuiging en dat overwicht bood de geelzwarten zelfs veel ruimte. De beste kansen waren na de rust dan ook voor de bezoekers. Dat begon al met een verkeerde pass op verdediger Samir El Moussaoui in de 49e minuut, die op snelheid geklopt werd door Benjamin Roemeon en dat was bij lange na niet voor de eerste keer in deze wedstrijd. De voorzet deugde echter niet, zoals steeds bij de Ermelose counters. Twee minuten later stelde Mike Ahrens de rappe aanvaller in staat om in te schieten en nu redde doelman Wolsheimer. Anderzijds bleef DVS-defensie met een sterk spelende Dennis Hollart en daarvoor een vrijuit voetballende Lars Dekker vrij makkelijk overeind. Als de “Schollekoppen” de achterlijn al eens haalden, verzonden ze onzuivere voorzetten of assists. Desalniettemin kwam Scheveningen in de 54e minuut heel dicht bij de gelijkmaker. Eerst blokte Daniël van Warven nog een schot van Jari de Jong en uit de hoekschop kopte Barry Rog goed in. Het was de eerste doelpoging van de gastheren op het doel en ook keeper Thodorie Velenas was verslagen, maar Roald de Vries keerde op de doellijn. In de 58e minuut was het weer de beurt voor DVS, nadat Benjamin Roemeon zijn verdediger weer eens de hielen liet zien. Na het afleggen joeg Daniël van Warven de bal met een strak schot over. Als de geelzwarten zorgvuldiger waren geweest in de eindpass bij de uitvallen, hadden zij het zich in deze wedstrijd wat makkelijker kunnen maken. Zo ging een uitval met perspectief in de 60e minuut verloren. Kort na de wissel van Marvin Nieuwlaat voor Barry Rog in de 67e minuut kreeg DVS de volgende kans, toen Gökhan Yasar na het inspelen door Mike Ahrens de steekpass verzond, waardoor Daniël van Warven in riante scoringspositie kwam; mogelijkheden waar de thuisclub nooit aan toekwam. Zijn schot vond ook de verre hoek, maar het handje van doelman Sven Wolsheimer voorkwam, dat de bal bij de linkerpaal ook werkelijk binnenviel. De tijd tikte steeds verder in het voordeel van DVS. Voor beide clubs waren er nog twee doelpogingen weggelegd. Voor Scheveningen schoot Kevin Gomez Nieto in de 80e minuut uit de draai recht op Thodorie Velenas en kopte Samir El Moussaoui in de voorlaatste minuut hoog over uit goede positie. Het was opvallend genoeg, dat die doelpogingen van verdedigers kwam. Benjamin Roemeon schoot in de 86e minuut na een een-tweetje met Gökhan Yasar over en in de slotminuut trof de laatste, nu op aangeven van Roemeon, de Scheveningse sluitpost. De extra tijd was niet zo extreem lang als tijdens het vorige bezoek van de Ermeloërs aan “Houtrust” en na drie minuten blessuretijd in een overigens sportieve wedstrijd vond scheidsrechter Kloet het genoeg en konden de geelzwarten met 0-1 hun eerste overwinning op Scheveningse bodem begroeten.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Thodorie Velenas, Haico Epe, Basil Camara, Denis Hollart, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Lars Dekker, Mike Ahrens, Daniël van Warven, Gökhan Yasar, Benjamin Roemeon.
Opstelling svv Scheveningen: Sven Wolsheimer, Kevin Gomez Nieto, Samir El Moussaoui, Jari de Jong, Mitchell de Vlugt, Levi Schwiebe, Tim Peters, Barry Rog (67’ Marvin Nieuwlaat), Mehmet Aldogan, Brandon Robinson, Tim Peters.

Scheidsrechter: Dhr. M.J. Kloet uit Rotterdam

Scoreverloop: 45’ Coen Vloedgraven 0-1.

Programma Derde Divisie 17 maart (speelronde 25; 2e ronde derde periode):
De 0-1 zege bracht DVS vooralsnog niet hoger op de ranglijst, maar in punten (36) kwamen de Ermeloërs nu wel gelijk met de nummer zeven, die een wedstrijd minder speelde. Scheveningen bleef met 45 uit 25 de nummer vijf nog wel 7 punten voor.
Het duel in Spijkenisse tussen de gelijknamige club en ONS Sneek werd afgelast.
Jong FC Groningen-Spakenburg: Naast de uitwedstrijd tegen DVS betitelde John de Wolf deze wedstrijd als lastigste en dan bleek ook. Spakenburg hield de tweede voorsprong ondanks druk in de slotfase in stand en keerde na de 1-2 met drie belangrijke punten terug naar het voormalige vissersdorp. Met 55 uit 24 zagen de “Blauwen” de voorsprong op de nummer twee zelfs groeien tot zes punten. Met 22 gespeelde wedstrijden handhaafde Jong FC Groningen zich op de zevende plaats.
DOVO-Jong Almere City FC: DOVO deed weer van zich spreken en stuurde de runner up met een 2-0 nederlaag terug naar Almere. Op de ranglijst bood dat met nu 33 uit 24 nog geen soelaas, maar de aansluiting met het linker rijtje bestaat nog volop. Jong Almere City FC zakte naar de derde plaats en de achterstand op de koploper bedraagt met een wedstrijd meer gespeeld 6 punten.
Quick Boys-ODIN’59: Wellicht verzoende de thuisclub zich al met een gelijkspel, helemaal na de spraakmakende wissel van topscorer Yordi Teijsse, maar de rake kopbal van Jesse van Nieuwkerk in de slotminuut bracht Quick Boys met nog steeds een achterstand van zes punten naar de tweede plaats op de ranglijst. ODIN’59 bleef met 37 uit 25 op de zesde plaats staan.
Jong FC Volendam-ASWH: De bezoekers leken op voorhand tevreden met een punt. De wijdbroeken maakten het verschil in de tweede helft. Door de 3-0 zege schoof Jong FC Volendam met nu 38 uit 25 een plaatsje door naar de vijfde. De zesde overwinning op rij betekende de tweede in de laatste periode, dus is er nog genoeg om voor te strijden. ASWH zakte met 30 uit 24 naar de twaalfde plek en het tweede seizoen in de Derde Divisie dreigt uit te draaien op een roemloze.
VVOG-ACV: Was de hand van Hennie in ’t Hof al zichtbaar? De groenwitten speelden een van de beste wedstrijden van het seizoen en wezen ACV met 2-1 terug. Dat lijkt moeizaam, maar tot de slotfase kende VVOG weinig problemen in dit aloude affiche. De achterstand van de Harderwijkers op DVS bleef zodoende met een wedstrijd meer gespeeld 2 punten, zodat zij het linker rijtje sluiten. ACV bleef door de nederlaag met 17 uit 22 onder de rode streep, maar kan met nog een wedstrijd extra in te halen de twee herkansers nog wel bijhalen.
Capelle-Harkemase Boys: De Harekieten verschaften zich wat lucht door een nuttige 1-4 overwinning na nota bene een achterstand. Harkemase Boys nam daardoor met 29 uit 20 drie punten afstand van provinciegenoot ONS, dat bovendien als vier wedstrijden meer speelde. In punten is er weer aansluiting met de nummer twaalf. De zorgen van Capelle werden er niet minder op, want zelfs de positie van herkanser met 20 uit 23 is verre van veilig.
Jong FC Twente-Magreb’90: De Tukkers kenden weinig problemen met Magreb’90, dat in de slotfase bij een 4-0 stand nog de eer redde. Door de 4-1 klom Jong FC Twente met nu 31 uit 22 naar een plaatsje naar de elfde. De beloften zijn na twee tonden een van de vijf ploegen zonder puntverlies in de derde periode degenen met het beste doelsaldo. De rode lantaarn blijft met 5 uit 23 stevig in handen van Magreb’90.