Capelle

1 - 1

Mannen, 1, 3e divisie A

7 april 2018 14:30

DVS’33 Ermelo is er niet in geslaagd om de vijfde zege op rij te boeken in Capelle a/d IJssel. Zowel in de eerste- als in de tweede helft kwamen de geelzwarten goed uit de startblokken met kansen. Na de thee kwam Capelle uit een terecht toegekende strafschop op voorsprong, maar met het nodige opportunisme gingen de Ermeloërs op jacht naar de gelijkmaker. Verder dan dat kwam het niet.
Beide coaches kenden in de aanloop van dit duel de nodige problemen. De thuisclub moest het zonder vijf basisspelers stellen. Bij DVS zat Coen Vloedgraven naast de bekende geblesseerden vanwege ziekte in de afgelopen week op de bank. Daardoor begon Mark Bouwman in de basis. Hij speelde voor de defensie, terwijl Lars Dekker de linkshalfpositie innam.

Eerste helft zonder score
DVS zette direct druk op het doel van Capelle en was dichtbij een openingstreffer. Een vrije trap leverde nog slechts een hoekschop op, genomen door Daniël van Warven, en daaruit kopte Basil goed in. Echter wel tegen het lichaam van de goed opgestelde doelman Bradly van der Meer. Uit de vrije trap kort hierop bleef de Capelse goalie overeind op pogingen met het hoofd van Mark Bouwman en in de rebound Basil Camara. De gewenste vroege goal kwam er dus niet, hoewel die in de 8e minuut eigenlijk wel had moeten vallen. Mike Ahrens zette Daniël van Warven met zijn pass vrij voor het doel, maar hij schoot tegen tegen de sluitpost op. Capelle antwoordde twee minuten later uit een counter met een kopbal van Jelle Pollemans, die door Thodorie Velenas knap uit de hoek hield. De DVS-doelman twijfelde in de 18e minuut na een dieptepass op Olaf van der Sande, maar de aanvaller werd door de Ermelose verdediging naar de buitenkant gedwongen. DVS was in de eerste helft weliswaar de beter voetballende ploeg en rekende zich halverwege het eerste bedrijf al rijk na het schot van Maurice de Ruiter, dat via de onderkant lat weer het veld in spatte. Het was het beste moment van de clubtopscorer in deze wedstrijd. De geelzwarten bleven ook dreigend. De twee schoten van Mike Ahrens waren wat dat betreft wat minder dan de kans voor Daniël van Warven in de 29e minuut.

Benjamin Roemeon bleef sterk aan de bal en verzond ook de voorzet. Van Warven kreeg de bal gehinderd door een verdediger van dichtbij niet tussen de palen. Daarmee was het voor de rust ook wel over met de Ermelose aanvalsdriften. Anderzijds moest DVS alert blijven op de omschakelmomenten. Het laatste kwartier van de eerste helft was weer voor de thuisclub. Dat ging in met een goede interceptie door Haico Epe van een goed lopende aanval. In de 39e minuut hadden de gastheren een niet te missen kans, toen Bram de Bruin goed vrijgespeeld werd en van dichtbij kon uithalen. Thodorie Velenas voorkwam met een goede reflex een doelpunt. Daarmee waren de mogelijkheden voor Capelle nog niet over, want de lange Steven Olsthoorn kopte uit een hoekschop tegen de keeper. Op slag van rust bediende Bram de Bruin Olaf van der Sande, die voorlangs schoot. Het eerste bedrijf bleef dus doelpuntloos.

Ook geen winnaar na rust
Geen wijzigingen bij de aftrap voor de tweede helft en weer was er een openingsoffensief voor DVS. Daniël van Warven kwam niet tot afronden op aangeven van Mike Ahrens, maar hield wel een corner over. In het vervolg daarvan Benjamin Roemeon vrij voor Bradly van der Meer, die de aanvaller van scoren afhield. Capelle pareerde in de 48e minuut met een goede aanval, maar de voorzet van Rutger de Bos vond geen medespeler en werd tot corner verwerkt. Twee minuten later beging Roald de Vries de overtreding op Olaf van der Sande net binnen de ‘zestien’ en mochten de Slot-bewoners een strafschop nemen. Thodorie Velenas mag dan een uitstekende reflex hebben, op de goed inschoten penalty van Olaf van der Sande had hij geen verweer, 1-0. Juist tegen Capelle wil men niet achter komen. Het zou nu nog moeilijker worden om de openingen te vinden. Die vond DVS dan ook een kwartier lang niet. Intussen schot Olaf van der Sande nog over. De blessure van Mark Bouwman noopte in de 66e minuut tot een wissel. Lars van Wetering kwam in het veld. Dat nodigde natuurlijk uit tot meer opportunisme. Ook bij de thuisclub hadden inmiddels twee wissels plaatsgevonden. Uitgespeelde kansen creëerde DVS niet veel, maar het harde schot van Benjamin Roemeon in de 69e minuut leek doel te treffen, maar Gertjan Rothman kopte het leer nog weg. Ook voor Capelle bleven zich mogelijkheden voordoen. Zo speelde Rutger de Bos vanaf rechts Haico Epe knap uit en kwam langs de achterlijn gevaarlijk op. Hij zag echter geen ploeggenoot en stuitte in zijn doelpoging op Thodorie Velenas. Maurice de Ruiter liet zich voor het laatste kwartier vervangen door Mathijs van Dusschoten, wat nog meer opportunisme van Ermelose zijde ging inhouden. De invaller liep al direct tegen geel aan. Toch kwam DVS tien minuten voor tijd langszij.

De afvallende bal uit een goede aanval kwam voor de voeten van Lars Dekker, die laag en hard inschoot. Met succes, 1-1. Kort hierna viel Coen Vloedgraven en met hem werd de jacht op de winst geopend. Hij viel sterk in, maar de winnende treffer viel niet meer. Benjamin Roemeon was er in de extra tijd nog wel dichtbij uit een voorzet van Roald de Vries, maar had na zijn balaanname niet genoeg tijd meer voor een schot. De laatste doelpoging was voor Basil Camara, die zijn in zet na een corner achter zag gaan. DVS kon dus niet winnen van de lastigste van de drie degradatiekandidaten op rij, maar op zich was een gelijkspel wel terecht.

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Thodorie Velenas, Haico Epe, Dennis Hollart, Roald de Vries, Mike Ahrens, Mark Bouwman (66’ Lars van Wetering), Lars Dekker, Maurice de Ruiter (75’ Mathijs van Dusschoten), Daniël van Warven (82’ Coen Vloedgraven), Benjamin Roemeon.
Opstelling Capelle: Bradly van der Meer, Jamie Jaliens, Jelle Pollemans, Gertjan Rothman, Bram van Eijk, Rutger de Bos, Omar Gomez Shee, Jorn van Lunteren (84’ Dave van der Steen), Bram de Bruin (53’ Wilmer Kousemaker), Steven Oltshoorn (67’ Tim Vincken), Olaf van der Sande.

Scheidsrechter: Dhr. T.R. Winkel uit Leermens

Scoreverloop: 53’ Olaf van der Sande 1-0 (pen.), 80’ Lars Dekker 1-1

Resultaten Derde Divisie 7 april (speelronde 27; 4e ronde derde periode):
Waar de twee laatste zeges DVS niet omhoog hielp op de ranglijst, had het gelijkspel ook geen consequenties voor de zesde plek met 46 uit 27. Het gat met de vijfde plaats is nu wel vijf verliespunten. Datzelfde aantal scheidt de geelzwarten ook van de leider in de derde periode. Capelle bleef met 24 uit 27 boven de rode streep, maar liep wel een puntje uit tot vier punten.
Jong FC Twente-Spakenburg: Lezen dat er een ongeïnteresseerd Spakenburg op het veld staat; dat is nauwelijks voor te stellen en helemaal bij de kampioenskandidaat bij uitstek. De “Blauwen” ontsnapten nog aan een achterstand dankzij de arbitrage. Die kwam er na de hervatting toch en kreeg in de slotfase nog een vervolg. De 2-0 voor Jong FC Twente had de titelstrijd weer heel spannend kunnen zijn, maar ook de concurrentie verspeelde punten. De koploper heeft nog altijd een gat van vijf punten met 58 uit 27. Jong FC Twente verbeterde zich met 35 uit 26 twee posities naar de elfde.
Quick Boys-Jong FC Groningen: De thuisclub was op jacht naar de koppositie, maar moest dat doen zonder Divisie-topscorer Yordi Teijsse. Kansen creëren en benutten was het probleem voor Quick Boys; ook met Dirk Kuyt in de spits. De beloften benutten de mogelijkheden na rust wel, Met 53 uit 27 handhaafden de Katwijkers zich met 0-2 op de tweede plaats en profiteerden dus niet van het verlies van de koploper. Voor de tweede plaats vormt ook Jong FC Groningen nu een concurrent met 48 uit 26. De kustbewoners liepen ook averij op in de derde periode, waar zij een van de drie clubs zijn met een achterstand van drie punten op de leider.
VVOG-Jong Almere City FC: De beloften leken tien minuten voor tijd op weg naar een zekere overwinning, maar na de aansluiting profiteerden de Harderwijkers ook nog eens van de blunder van de Almeerse doelman, zodat er uiteindelijk een 3-3 op het scorebord stond. Met 50 uit 27 verkleinde Jong Almere City FC de achterstand met een punt. Nog steeds de nummer drie. VVOG bleef met 36 uit 27 net buiten het linker rijtje.
Scheveningen-Harkemase Boys: De enige nederlaag in een reeks van veertien bleek voor Scheveningen een incident, want Harkemase Boys werd met 5-0 ruim aan de kant gezet. De winnaar van de tweede periode verkleinde het gat met de koploper tot negen punten voor wat het waard is. Met 49 uit 27 staan de “Schollekoppen” nog steeds vierde. De Harekieten bleven met 32 uit 25 dertiende.
Jong FC Volendam-ACV: De debutant weerde zich goed, maar de marge van twee was halverwege al gemaakt met een 2-0 ruststand. De 4-2 bracht het puntenaantal voor Jong FC Volendam op 44 (nog altijd twee minder dan DVS). De wijdbroeken zijn na vier ronden in de derde periode nog de enige zonder puntverlies en dat is natuurlijk belangrijker dan de zevende plek. ACV zag met nu 20 uit 27 de twee herkansers een punt weglopen.
DOVO-ODIN’59: De Heemskerkers maakten na een 0-1 ruststand een einde aan een mindere periode. ODIN’59 handhaafde zich met nu 40 uit 27 op de achtste plek. DOVO bleef met 36 uit 26 nog in het linker rijtje.
ONS Sneek-ASWH: Op de Friezen is weinig peil te trekken, maar nu toonden zij zich tegen ASWH uiterst effect en wonnen met 3-1. Daarmee werd met 32 uit 27 een gaatje van vijf geslagen met de beste herkanser. Het is ook weer ONS ten voeten uit in de strijd tegen degradatie. Voor de zwartwitten wordt het met 34 uit 27 (op de twaalfde plaats) een wat grijs seizoen.
Spijkenisse-Magreb’90: Brak de derde wedstrijd in acht dagen de thuisclub dan toch op? Magreb’90, dat eigenlijk niets meer te winnen heeft op de ranglijst, profiteerden en namen voor rust een 0-2 voorsprong. Spijkenisse moest hard werken en achterhaalde de hekkensluiter nog tot 2-2. Toch kostbaar puntverlies, want met 27 uit liep de debutant slechts een puntje uit op ACV, maar is het gat met ONS op de eerste veilige plaats nog 5 punten. Met 10 min 5 punten uit 26 wedstrijden blijft de rode lantaarn in handen van de Utrechters.

Programma Derde Divisie dinsdag 10 april:
Jong FC Twente-DOVO: In Hengelo (Ov) wordt dinsdagavond het inhaalduel gespeeld tussen de Twentse beloften en DOVO. Op het eigen “Panhuis” waren de eVeenendalers nipt met 1-0 te sterk, maar Jong FC Twente bevindt zich in een goede flow en bevestigden dat in deze wedstrijd met een zege.