DVS’33 Ermelo na rust naar winst op Twentse beloften

Jong FC Twente

Mannen, 1, 3e divisie A

14 april 2018 14:30

Cock, R.N. de.

DVS’33 Ermelo verhing de bordjes in een aantrekkelijke thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente na rust en won na een 0-2 achterstand. Deze keer geen A-selectie aangevuld met enkele beloften, maar een krappe spelersgroep, die liet zien tot aantrekkelijk voetbal in staat te zijn. Voor de openingstreffer was het al een volledig open duel. Dat was het ook na rust. Daartussen hadden de Tukkers een overwicht en was er weinig aan te merken op de ruststand. Gedragen door een snelle aansluiting na de thee haalde de thuisclub alle rendement uit de wedstrijd en won dus alsnog.
Denis Demmers, trainer van de beloften, zal er in de wedstrijd in Hengelo niet gelukkig mee geweest zijn, dat hij de opstelling gedicteerd kreeg van toenmalig hoofdtrainer Gertjan Verbeek, toen net aangesteld, omdat hij zijn wisselspelers en bankzitters aan het werk wilde zien. Nu was het omgekeerde het geval. Door de wedstrijd van de hoofdmacht in de avond, was hij met een krappe selectie afgereisd naar Ermelo.
De blessures bij DVS zijn bekend, maar Bert van Hunenstijn had Jeroen Buitenhuis weer op de bank. Hij stuurde zijn ploeg met één wijziging de wei in in vergelijking met de vorige wedstrijd bij Capelle. Coen Vloedgraven begon weer in de basis, waarbij Maurice de Ruiter op de bank plaatsnam.

Na goede start met 0-2 de rust in
Evenals in Capelle a/d IJssel startte DVS sterk en had al vroeg op voorsprong kunnen komen. De geelzwarten dwongen al in de 1e minuut een corner af. Die werd aanvankelijk afgeslagen, maar Mike Ahrens ging niet alleen om twee Twentse verdedigers heen, maar verzond ook nog de juiste voorzet. Daaruit kopte Benjamin Roemeon op de onderkant van de lat. Een droomstart werd het dus vooralsnog niet. Het werd wel een heel aantrekkelijke, open wedstrijd. Rond de 7e minuut kregen de bezoekers een kopkans, toen Jari Oosterwijk een voorzet vanaf links met het hoofd weer voorbracht en Marko Kvasina kon inkoppen. Thodorie Velanas stond echter op zijn plaats. Aan de andere kant ging een strak schot van Benjamin Roemeon over. De Tukkers kwamen er op de linkerflank wel makkelijk overheen en dat leidde in de 18e minuut tot de openingstreffer. Vanaf de linkerkant werd het speeltuig via Jari Oosterwijk verplaatst naar rechts, waarna de aanvaller over Roald de Vries heenging en vervolgens hard en zuiver inschoot 0-1. Kort daarna was Dennis Demmers genoodzaakt om zijn rechtsback, Godfried Roemeratoe te wisselen vanwege een blessure, waardoor Joël Felix in het veld kwam. Het doelpunt had effect op de veldverhouding. DVS was wat van slag en de bezoekers hadden een overwicht. Dat bleef echter zonder gevolgen. Bert van Hunenstijn greep in de 39e minuut in en bracht Maurice de Ruiter binnen de lijnen voor Haico Epe. Mark Bouwman ging daardoor op de rechtsbackpositie spelen, Lars Dekker weer voor de defensie en Mike Ahrens als linkshalf.

Ook na die wissel kreeg Jong FC Twente mogelijkheden. In de 34e minuut schoot de maker van de 0-1 voorlangs en drie minuten later produceerde de Rashaan Fernandes een prachtige lob, nadat hij Roald de Vries zijn hielen had laten zien. Die doelpoging eindigde op de lat. Het tweede Twentse doelpunt zou net voor de rust toch nog vallen. De mee opgekomen David Sambissa besloot zijn combinatie met Jonathan Frimann met een schuiver in de verre hoek, waar de Ermelose sluitpost geen verweer had, 0-2. Dat zou ook de ruststand worden, waardoor DVS voor de tweede helft voor een zware opgaven zou komen te staan.

DVS verhangt de bordjes na rust
De thuisclub kende geen wijzigingen bij het ingaan van de tweede helft, maar Jong FC Twente wel. Daar bleef Marko Kvasina in de kleedkamer achter voor Ritchie Zinga. Hoewel de gasten mochten aftrappen, hadden de Ermeloërs de aansluiting al in dertig seconden gevonden. Fernandes verspeelde het leer op het middenveld, waarna Benjamin Roemeon op snelheid twee tegenstanders aftroefde en in scoringspositie kwam. Met links plaatste hij de bal in de verre hoek en gaf doelman Nick Hengelveld het nakijken, 1-2. Het thuispubliek ging er nu ook vol achter staan. Toch kregen de Twentse beloften na Ermelo’s balverlies in de 56e minuut een mogelijkheid in de wedstrijd, die weer geheel open was. Ramiz Zerrouki kwam wel tot een schot, maar dat werd door Basil Camara geblokt. Even daarvoor was Daniël van Warven gewisseld voor Jeroen Buitenhuis, die na een lange periode van blessureleed zijn rentree maakte in de hoofdmacht. De gelijkmaker van de gastheren liet nu nog drie minuten op zich wachten. Dennis Hollart verzond in de 59e minuut vanaf achter de afgemeten pass op Benjamin Roemeon, die voorzette. Invaller Joël Felix onderschepte wel, maar kreeg de bal niet goed weg, waarna Coen Vloedgraven van de rand ‘zestien’ goed drukte en raak schoot, 2-2.

De gelijkmaker betekende niet automatisch ‘erop en erover’, want de Tukkers ontwikkelden toch in de fase hierop veel druk op het Ermelose doel. Dat leverde vier minuten later bijna een nieuwe voorsprong op. De zeer behendige Rashaan Fernandes legde na een uitstekende actie af, waarna Jari Oosterwijk met zijn schot de paal trof. Halverwege de tweede helft legde dezelfde aanvaller in scoringspositie de bal breed in het niemandsland. Het was een fase, waarin het spel in hoog tempo heen en weer ging, want aan de andere kant lag er ruimte voor DVS. De pass op Maurice de Ruiter was echter net iets te hard, waardoor Oosterwijk weer tot een schot kwam, dat over ging. Hierop volgde de omzetting, waarbij Coen vloedgraven rechtsback ging spelen en Mark Bouwman voor de verdediging kwam te staan. Nadat Maurice de Ruiter zich met nog een kwartier te voetballen vastliep in de drukte, schoot Jeroen Buitenhuis de afvallende bal uit de hoekschop over. Bij de bezoekers verliet nu Zerrouki het veld voor Xhemil Terziqi. Het balletje zou voor DVS echter in het pulletje vallen, toen Lars Dekker in de 85e minuut met zijn pass Benjamin Roemeon op rechts wegstuurde. De rappe aanvaller kopieerde de openingstreffer met zijn strakke schot en zorgde met de 3-2 voor euforie aan de Ermelose Sportlaan.

Na zijn gele kaart maakte Mike Ahrens nog plaats voor Yannick van Zwam. Maurice de Ruiter speelde zich in de slotfase nog fraai vrij tussen twee man, maar kwam door een overtreding niet meer tot een assist of doelpoging. Het bleef bij de 3-2, die voor DVS ruim voldoende was voor de winst na de nadelige ruststand. Een product, wat tot stand kwam door een uitstekende wedstrijdinstelling in het tweede bedrijf.

Opstelling DVS’33: Thodorie Velanas, Haico Epe (37’ Maurice de Ruiter), Dennis Hollart, Basil Camara, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Mark Bouwman, Lars Dekker, Daniël van Warven, Mike Ahrens (87’ Yannick van Zwam), Benjamin Roemeon.

Opstelling Jong FC Twente: Nick Hengelman, Godfried Roemeratoe (21’ Joel Felix), Benaisse Benamar, Henk van Schaik, David Sambissa, Delano Grootenhuis, Ramiz Zerrouki (76’ Xhemil Terziqi), Jonatan Frimann, Rashaan Fernandes, Jari Oosterwijk, Marko Kvasina (46’ Ritchie Zinga).

Scheidsrechter: dhr. R.N. de Cock uit Tilburg

Scoreverloop: 18’ Rashaan Fernandes 0-1, 44’ David Sambissa 0-2, 46’ Benjamin Roemeon 1-2, 59’ Coen Vloedgraven 2-2, 80’ Benjamin Roemeon 3-2.

Resultaten Derde Divisie 14 april (speelronde 28; 5e ronde derde periode):
De 3-2 bracht DVS van de zesde-  naar de vijfde plek met 48 uit 28. Jong FC Groningen werd gepasseerd, maar dat heeft nog een inhaalbeurt te goed. In de derde periode hebben de geelzwarten nog steeds een achterstand van vijf punten op de leider, die nog zonder puntverlies is, maar wel een zwaarder programma heeft dan de Ermeloërs. Jong FC Twente leverde een plaats in op de ranglijst en staat nu met 35 uit 28 dertiende.

Spakenburg-DOVO: In deze klassieker deed de koploper weer eens, wat er verwacht werd; een overwicht werd besloten met een 3-0 zege. Toekomstige DVS’er Olivier Pilon brak de ban voor de rust, waarna het in de slotfase van de wedstrijd 3-0 werd voor Spakenburg. Prettige bijkomstigheid was, dat de twee naaste concurrenten punten lieten liggen, zodat de voorsprong voor de “Blauwen” met 61 uit op de runner up nu zeven punten bedraagt. DOVO handhaafde zich in het linker rijtje met 39 uit 28.
Capelle-Quick Boys: Met zowel Dirk Kuijt in de basis en Yordi Teijsse als invaller lukte het de runner up niet om te winnen. De vroege 0-1 uit een strafschop kreeg in de tweede helft een gelijkmaker. Door de 1-1 liep Quick Boys opnieuw averij op. De tweede plaats kwam nog niet in gevaar, maar de achterstand op Spakenburg bedraagt met 54 uit 28 zeven punten. In de strijd om de derde periode staan de blauwwitten er hetzelfde voor als DVS, maar dan met een net wat minder doelsaldo. Met 25 uit 28 kwam de eerste veilige plek voor Capelle niet dichterbij. De slechtste herkanser bepaalde wel het definitieve lot voor de rodelantaarndrager.
ASWH-Jong Almere City FC: Wie tobt er nu het meeste van deze twee clubs. In ieder geval bekroonde ASWH in deze wedstrijd het veldoverwicht met een minimale zege. Door de 1-0 leiden de Ambachters nu met 37 uit 28 het rechter rijtje; tien punten voor op de beste herkanser. De voormalige runner up zakte verder naar de vierde plek met nu 50 uit 28.
Jong FC Groningen-Scheveningen: De “Schollekoppen” doen, wat de Almeerse neoprofs nalaten; vormbehoud tonen voor de nacompetitie en werken aan een zo goed mogelijke eindklassering. Op “Corpus den Hoorn” werd het 1-2 na een 0-2 voorsprong, waardoor Scheveningen doorschoof naar de derde plaats met 52 uit 28. Dat is in de derde periode een achterstand van drie punten, maar met de tweede op zak is dat niet van belang. Jong FC Groningen zag zich met nu 47 uit 27 gepasseerd worden door DVS, maak kan de vijfde plaats terugwinnen met winst in het inhaalduel tegen Harkemase Boys.
Magreb’90-Jong FC Volendam: De 1-2 tegen de leider in de derde periode oogt niet slecht, maar door deze nederlaag, het ene punt voor Capelle en de nieuwe puntenaftrek (omdat de club nog steeds niet heeft voldaan aan de licentie-eisen voor opleiding, c.q. aantal contractspelers) is het doek nu definitief gevallen in de Derde Divisie. Met twee overwinningen, vier gelijke spelen, maar desalniettemin drie punten is Magreb’90 officieel gedegradeerd. Jong FC Volendam werkte dus niet aan het doelsaldo, maar is met de volle mep uit vijf wedstrijden wel de trotse koploper in de laatste periode. Met 47 uit 28 staan de wijdbroeken zevende in de reguliere stand.
ODIN’59-VVOG: het heette op “Assumburg” een gepaste uitslag, waar VVOG voor de rust een overwicht had en de thuisclub erna. Het “houtwerk” voorkwam, dat het 1-1 werd. ODIN’59 bleef met nu 41 uit 28 achtste, terwijl de Harderwijkers een plaatsje moesten rijsgeven. Zij vinden zich met 37 uit 28 nu terug op de elfde plek.
Harkemase Boys-Spijkenisse: De Harekieten profiteerden van defensieve fouten bij Spijkenisse met uiteindelijk Henny Bouius als grote man. Hij maakte alle drie treffers voor de Friezen, waarna de debutant nog wat terugdeed. Door de 3-1 kwam Harkemase Boys in punten gelijk met Jong FC Twente (35) en mag zelfs nog tweemaal inhalen. Zodoende een klimmetje naar de twaalfde plaats en wat nog belangrijker is; het gat met de beste herkanser is nu acht punten. Dat zijn de groenwitten van Voorne-Putten nog steeds met 27 uit 28.
ACV-ONS Sneek: De bezoekers namen een voorsprong dankzij een overwicht, maar ACV besloot het betere van het spel in de tweede helft met een voorsprong. ONS bewees maar weer eens, dat het uit het niets kan scoren en hield met 2-2 een punt over aan het duel. De Snekers hebben met 33 uit 28 een voorsprong van vier punten op de beste herkanser en dat is nog niet voldoende om zich rijk te rekenen. De Assenaren kwamen met nu 21 uit 28 niet dichterbij de slechtste herkanser. Het gat bleef vier punten.