Quick Boys

0 - 1

Mannen, 1, 3e divisie A

21 april 2018 15:00

Evenals vorig seizoen stapte DVS’33 als winnaar van het veld op het illustere sportpark Nieuw Zuid door te winnen van runner up Quick Boys. Voor beide clubs waren de belangen groot; voor de thuisclub om niet definitief af te haken in de titelstrijd en voor beide in de race om de derde periode. Als het spelbeeld van voor de rust zicht voortgezet had tot aan het laatste fluitsignaal, waren er wellicht twee verliezers van het veld gestapt, maar nu kroonden de geelzwarten zich na een weergaloze actie van Maurice de Ruiter halverwege de tweede helft tot winnaar. Hoewel de leider in de derde periode niet meewerkte, hebben de Ermeloërs nog altijd iets om voor te strijden, terwijl het voor Quick Boys vooral een kwestie van het seizoen uitvoetballen wordt.
De thuisclub stond nog wel met een droomvoorhoede aan de aftrap met de altijd lastige Jesse van Nieuwkerk, divisietopscorer Yordi Teijsse en oud-international Dirk Kuijt. Delano a Cohen had zijn schorsing er wel weer opzitten, maar werd desalniettemin nog op de bank gehouden. Bij DVS was er de bekende lijst van blessures, maar inmiddels bouwden de vervangers mee aan een goede reeks van 16 punten uit zes wedstrijden. Bert van Hunenstijn voerde één wijziging toe aan zijn equipe. Maurice de Ruiter begon weer in de basis, waardoor Mark Bouwman op de bank begon.

Bij rust nog evenwicht
DVS begon de goede reeks door de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal naar de hand te zetten en ook het duel tegen de nummer twee vormde daar geen uitzondering op, terwijl de thuisclub wat afwachtend begon. Die instelling van de geelzwarten leverde in de 4e minuut ook al een goede kans op, toen Daniël van Warven een vrije trap vanaf links net voorbij de tweede paal in draaide. Misschien was de hoogte voor Mike Ahrens net wat te hoog; nu ging zijn schot nog over. DVS bleef in die openingsfase de sterkere ploeg, maar rond de 7e minuut werd Daniël van Warven net niet bereikt en was de pass van Basil Camara op Benjamin Roemeon net iets te ver voor een succesvolle doelpoging. Het schot van Coen Vloedgraven twee minuten later ging via een Katwijkse schoen naast. Verdedigend hadden de bezoekers het wel goed staan. Dirk Kuijt had een vrije rol, maar werd steeds door een geconcentreerd spelende defensie opgevangen. De oud-international, die puberde bij Quick boys en als 17-jarige naar FC Utrecht vertrok, werd nooit de meerwaarde in de ploeg van Gert Aandewiel. Na het eerste kwartier werd het een meer gelijk opgaande partij.

Die fase werd afgesloten met een schot van Coen Vloedgraven, die een afvallende bal met veel gevoel bij de paal binnen probeerde te draaien. Doelman Jesper Hogedoorn had er het juiste zicht op. Waar DVS achterin nog wel de voetballend de oplossingen zocht, werden de voorwaartsen wat te gehaast gezocht met lange, hoge ballen. Daar moesten de kleine, rappe aanvallers, Benjamin Roemeon en Daniël van Warven, van de geelzwarten het in de lucht toch afleggen tegen de langere verdedigers van Quick Boys. Aan de aan de kant gaf DVS achterin zelf weinig weg. En kwam Yordi Teijsse in de 15e minuut nog in de buurt van het Ermelose duel, won de geroutineerde Dennis Hollart het persoonlijke duel wel. Het kwam het tot een doelpoging, zoals Kenny Anderson in de 17e minuut in de rebound, stond Thodorie Velanas wel paraat. De Ermeloërs kwamen zelf in de 21e minuut weer dicht bij de openingstreffer na een voorzet van Coen Vloedgraven op de geheel vrijstaande Daniël van Warven. Hij kwam te veel onder de bal in zijn poging om die met een boog naar de hoek te sturen en zijn kopbal ging dan ook hoog over. Halverwege de eerste helft leek het openingsdoelpunt al geteld te kunnen worden voor de runner up, toen Dennis Hollart het leer uit een dieptepass niet onder controle kreeg en de bal doorschoot. Die was ook de Ermelose sluitpost al gepasseerd, maar Mike Ahrens werkte weg, voordat Anderson het beslissende tikje kon geven. Na een afwezigheid van enkele wedstrijden leek het vizier van Yordi Teijsse wat vastgeroest en stond in enkele kansrijke situaties te hoog.

Dat was niet het geval bij zijn kopbal uit Een hoekschop in de 23e minuut, toen de bal goed naar de grond ging. Thodorie Velanas lag goed in de hoek. Waar Quick Boys bij Capelle nog door een licht gegeven strafschop op voorsprong gekomen was, rekende alles in het blauwwit in de 34e minuut opnieuw op een penalty na het persoonlijke duel tussen Basil Camara, die deze wedstrijd nagenoeg alles won, met Jesse van Nieuwkerk. Scheidsrechter De Bruijn beoordeelde het dit keer echter als een schwalbe met het bijbehorende geel. Die kleur kreeg Dennis Hollart even later ook voorgehouden, toen hij de vrije doorgang voor Van Nieuwkerk met een pittige overtreding belemmerde. De eerste helft koerste daarna af op een 0-0, hoewel een schot van Maurice de Ruiter in de 37e minuut wel binnen de palen gericht was, maar nog bijtijds van richting veranderd werd en naast ging. Dirk Kuijt moest zich voor de rust nog laten behandelen voor naar het zich liet aanzien een hamstringblessure. Hij zou na de thee ook niet meer terugkeren. Het is voor de Katwijker wel te hopen, dat hij niet dusdanig geblesseerd is, dat hij zijn afscheidswedstrijd bij Feyenoord niet kan spelen. Wellicht speelde hij wel zijn laatste wedstrijd voor zijn jeugdliefde Quick Boys.

DVS in aantrekkelijker tweede helft naar winst
Philippe den Hartog kwam bij de hervatting in het veld voor Dirk Kuijt. Het meest aantrekkelijke deel van de wedstrijd was toch vanaf de aftrap voor de tweede helft. DVS begon daarin alweer sterk, toen Maurice de Ruiter een kopbal van Haico Epe verlengde en Benjamin Roemeon de herinnering aan de droomstart van de geelzwarten tegen Jong FC Twente opriep. Nu ging zijn inzet echter hoog over. In die openingsfase volgde een reeks van vier corners, maar de thuisclub overleefde die druk. Het was in ieder geval duidelijk, dat geen van de twee clubs genoegen wilde nemen met een gelijkspel. Het spel ging dan ook erg heen en weer. De geelzwarten kregen zelf een uitstekende mogelijkheid in de 52e minuut na een pass van Mike Ahrens op Daniël van Warven. De aanvaller schoot echter over. Quick Boys haalde nu ook een aantal keren gevaarlijk de achterlijn, maar de Ermelose defensie bleef overeind. En lukte het niet om er voetballend onderuit te komen, dan werden doelpogingen met inzet wel ongedaan gemaakt. Zo ook in de 53e minuut bij een inzet van Ricardo Kuyvenhoven. In de fase voor de openingstreffer kwam Quick Boys nog wel tot mogelijkheden, veelal uit kopballen, maar die gingen even zo vaak over. DVS liet zichzelf ook niet onbetuigd met schoten van Benjamin Roemeon, dat over ging, en Maurice de Ruiter, dat niet echt een probleem vormde voor doelman Jesper Hogedoorn. Ook Yordi Teijsse creëerde in de 57e minuut na een handig hakje een schietkans. Zijn inzet ging naast. In de 61e minuut was er een enorme mogelijkheid voor DVS om de score te openen; Maurice de Ruiter zocht vlak voor het doel Mike Ahrens, maar die assist kon op de doellijn onderschept worden door Joey Ravensbergen. Halverwege de tweede helft kwamen de Ermeloërs dan toch op voorsprong via Maurice de Ruiter. De slangenmens was met drie Katwijkers bij hem in de buurt niet val de bal te krijgen, leek alle tijd en ruimte te krijgen, maar creëerde die in feite zelf en besloot zijn actie met een zuiver schot, dat via de onderkant van de lat binnen sloeg, 0-1.

Niet alleen een prettige stand voor de bezoekers, maar Quick Boys moest nu nog nadrukkelijker op zoek naar twee treffers. Aan de inzet van Jesse van nieuwkerk lag het niet, maar zijn schot na een slalom ging in de 69e minuut over. Aan de overkant kreeg Maurice de Ruiter de bal na een combinatie met Benjamin Roemeon niet lekker mee om de Katwijkse sluitpost voor een tweede keer te verslaan. Waar Bert van Hunenstijn Kay Velda na zijn blessure inbracht voor Daniël van Warven, pleegde Gert Aandewiel een dubbele wissel; Hamza Boukhari en Delano a Cohen kwamen erin voor Ricardo Kuyvenhoven en Kenny Anderson. De jacht op de gelijkmaker werd geopend, maar dat bood ook ruimte aan de Ermeloërs. Roald de Vries en Maurice de Ruiter vonden elkaar rond de 80e minuut makkelijk, waarbij DVS’ topscorer eerst overkopte en de verdediger net voorlangs schoot. Een minuut later zorgde invaller Boukhari met zijn voorzet vanaf links voor gevaar; met één voetbeweging zocht Jesse van Nieuwkerk de korte hoek, maar weer lag Thodorie Velanas in de weg. Kay Velda beproefde in de 85e minuut zijn specialiteit met een schot van afstand, waar doelman Jesse Hogedoorn veel moeite had, maar wel keerde.

De gelijkmaker mocht een minuut later al welhaast geteld worden, toen Hamza Boukhari op aangeven van de andere invaller Delano a Cohen vanaf links vrij de ‘zestien’ inging; één van de weinige keren, dat Basil Camara geklopt was. Hij produceerde slechts een slap rollertje, wat makkelijk verwerkt werd door de Ermelose goalie. De thuisclub claimde nog een strafschop in de slotfase, waar Basil Camara en Jesse van Nieuwkerk wederzijds contact zochten, maar die werd ook weggewuifd door de leidsman van dienst. De tijd tikte steeds meer door in het voordeel van DVS, terwijl Maurice de Ruiter in de voorlaatste minuut weer de nodige ruimte voor een schot schiep. De poging ging net langs de verkeerde kant van de paal. Jeroen Buitenhuis voor Mike Ahrens, nog net binnen de reguliere speeltijd, en Mark Bouwman in de extra tijd voor Benjamin Roemeon speelden zich nog op het wedstrijdformulier, die toch echt de eindstand van 0-1 meekreeg. Niet alleen doordat de clubtopscorer het won van de divisietopscorer, maar ook doordat DVS in verdedigend opzicht bevestigde, waarom het na Spakenburg de minst gepasseerde verdediging heeft in de Derde Divisie.

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Thodorie Velanas, Haico Epe, Basil Camara, Dennis Hollart, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Lars Dekker, Mike Ahrens (90’ Jeroen Buitenhuis), Maurice de Ruiter, Daniël van Warven (71’ Kay Velda), Benjamin Roemeon (90+3’ Mark Bouwman).
Opstelling Quick Boys: Jesper Hogedoorn, Tim Bloemendaal, Anthony Bentem, Joey Ravensberger, Kelvin Maynard, Kenny Anderson (71’ Hamza Boukhari), Mohamad Mahmoed, Ricardo Kuivenhoven (71’ Delano a Cohen), Dirk Kuijt (46’ Philippe den Hartog), Yordi Teijsse, Jesse van Nieuwkerk.

Scheidsrechter: Dhr. M.A. de Bruijn uit Nootdorp

Scoreverloop: 67’ Maurice de Ruiter 0-1

Resultaten Derde Divisie (speelronde 29; 6e ronde derde periode):
Door de wederom knappe winst in Katwijk aan Zee bleef DVS nog wel zicht houden op de derde periode, hoewel Jong FC Volendam ook nu won en nog zonder puntverlies is. De achterstand van de geelzwarten op de wijdbroeken is met nog vijf wedstrijden te spelen vijf punten. Op de ranglijst veranderde er qua positie nog niets voor de Ermeloërs, maar met nu 52 punten is met een achterstand nog maar twee punten weg. Op die plaats bivakkeert nu Quick Boys, dat de tweede plaats moest overlaten aan Scheveningen.
Jong FC Volendam-Spakenburg: De winst van DVS op de runner up zal aan de blauwe kant van “De Westmaat” luidkeels begroet zijn, want de koploper kwam er zelf in het Kras Stadion nauwelijks aan te pas en verloor door een doelpunt voor de rust en één erna met 2-0 van Jong FC Volendam. Spakenburg hielp DVS dus niet, waar het omgekeerde wel het geval was, en leidt de dans op de titel nog steeds. De voorsprong met 61 uit 29 op de nieuwe nummer twee is zes punten. De wijdbroeken volgen DVS op de zesde plaats met twee punten minder, maar behielden in de derde periode na zes ronden de voorsprong van 5 punten op de Ermeloërs.
Scheveningen-Capelle: De Ermelose zege op “Houtrust” krijgt steeds meer glans, want het was de enige onderbreking in een kampioensreeks. Scheveningen zal zich nog wel eens achter de oren krabben vanwege de matige seizoenstart. Tegen Capelle werd net een regelmatige 2-0 overwinning, waardoor met nu 55 uit 29 de tweede plaats bezet wordt. Als Spakenburg toch punten blijft morsen, mogen de “Schollekoppen” toch nog hopen op de hoofdprijs. De nacompetitie is al zeker. Voor de Slot-bewoners worden de zorgen toch wel groot, want met 25 uit 29 is de achterstand op de eerste veilige plaats acht punten. Als slechtste herkanser is de voorsprong op ACV vier punten, dus ook herkansing is nog niet zeker.
Jong Almere City FC-ACV: De polderbewoners hadden geen kind aan ACV, dat met 5-1 teruggestuurd werd naar de Drentse hoofdstad. Jong Almere City FC handhaafde zich met nu 53 uit 29 nog wel op de vierde plaats, maar de beloften weten, dat die positie komende zaterdag in Ermelo aangevallen gaat worden. Rechtstreekse handhaving hangt voor ACV met 21 uit 29 aan een zijden draadje en de debutant zal bovengemiddeld moeten gaan presteren om nog jacht te maken op de herkansers.
Jong FC Twente-Jong FC Groningen: Het beloftenonderonsje eindigde na een tweede benutte strafschop in het voordeel van de Tukkers. Het werd 3-2, waarmee in ieder geval weer een plaatsje op de ranglijst teruggewonnen werd. Met 38 uit 29 staat Jong FC Twente nu twaalfde en is vooralsnog bezig aan de beste periode, waarin het met een achterstand van zes punten nog niet helemaal uitgeschakeld is. Jong FC Groningen met 48 uit 28 is nu gepasseerd door de Volendammers.
Spijkenisse-ODIN’59: De Heemskerkers hebben het uitgelezen speltype om Spijkenisse, dat zelfs twee keer een voorsprong nam, te verslaan. Dat bewees ODIN’59 door “Jaap Riedijk” met een 2-6 overwinning te verlaten. Dan is met 44 uit 29 de achtste plaats een goede beloning. Spijkenisse kon met 27 uit 29 dus geen afstand nemen van de rode streep, waarop het nog een voorsprong van zes punten heeft. Anderzijds is de eerste veilige plaats nog steeds vier punten weg.
DOVO-ASWH: De Veenendalers kunnen het seizoen lekker uitvoetballen en met een winnende treffer in extremis afkoersen op een plekje in het linker rijtje. Met de 3-2 maakte de debutant tot tweemaal toe een achterstand ongedaan en meer dan dat. Met 42 uit 29 sluit DOVO het linker rijtje. ASWH zakte met 37 uit 29 naar de dertiende stek, maar hoeft ook niet echt te vrezen.
VVOG-Magreb’90: De Harderwijkers begroetten met een aantal fraaie doelpunten een 3-0 zege op de virtuele Hoofdklasser. Met 40 uit 29 is VVOG de aanvoerder van het rechterrijtje en misschien lonkt er nog wel wat meer. Voor Magreb’90 rest vrij roemloos de rode lantaarn met 3 uit 28.
ONS Sneek-Harkemase Boys: De Friese derby kent dit seizoen geen thuisvoordeel. Met 2-5 viel de winst voor Harkemase Boys wel wat ruim uit. Met 38 uit 27 wedstrijden zijn de Harekieten, nu nog op de elfde plaats, redelijk zorgenvrij. ONS koestert met 33 uit 29 een voorsprong van vier punten op de beste herkanser, maar moet er nog wel wat bij halen.