DVS’33 Ermelo jaagt met succes op plaats van Jong Almere City FC

Jong Almere City FC

Mannen, 1, 3e divisie A

28 april 2018 14:30

KNVB

DVS’33 Ermelo heeft in een thuiswedstrijd met succes de jacht ingezet op de vierde plaats van Jong Almere City FC en steeg en passant door naar de derde plek in de Derde Divisie. Prettige bijkomstigheid, of eigenlijk de hoofdzaak, was dat de achterstand in de derde periode op Jong FC Volendam teruggebracht werd tot twee punten met nog vier wedstrijden te spelen. Bij de beloften waren nog maar drie spelers opgesteld, die in de eerdere door DVS met 1-4 gewonnen ontmoeting aan de aftrap stonden, namelijk Evre, Telfer en Tadmine, waar de huidige basisspelers Mannes, Nak en Bulut toen invielen. Onder de lat stond nu de van FC Twente overgekomen Plattel. Vanwege de competitiewedstrijd van de hoofdmacht tegen FC Volendam, was het beloftenteam nu aardig afgeroomd en aangevuld met vier junioren, waarvan Goselink en Bensabouh in de basis stonden.
DVS kende geen verrassingen en startte met exact dezelfde elf spelers als een week eerder in Katwijk aan Zee.

Flitsende start zonder doelpunten
De eerste vijf minuten van de wedstrijd wezen op een ruime overwinning voor de thuisclub. DVS opende scherp en kreeg al snel veel mogelijkheden. Uit een uitstekende aanval over rechts bracht Coen Vloedgraven de bal voor en voorkwam Tarik Evre met een sliding, dat Benjamin Roemeon de wedstrijd al in de 1e minuut van een treffer kon voorzien. Een minuut later kwam Maurice de Ruiter langs de achterlijn dichtbij het doel, maar greep doelman Timo Plattel goed in. De wedstrijd leek vooralsnog volkomen eenrichtingsverkeer en in de 4e minuut verzond Coen Vloedgraven de voorzet, waaruit Benjamin Roemeon een teenlengte te kort kwam om die tot doelpunt te promoveren. Uit de volgende aanval, nu met de voorzet van Daniël van Warven, schoot Benjamin Roemeon op de goalie en ging de rebound voorlangs. Het furieuze openingsoffensief leverde in de 5e minuut een hoekschop op, nadat Mike Ahrens uit de kluts inschoot.

Dezelfde middenvelder legde het leer in de 8e minuut op het hoofd van DVS’ kleinste aanvaller; Benjamin Roemeon kwam te veel onder de bal en kopte in riante scoringspositie over. Dezelfde speler kwam in de 11e minuut tot een schot na de assist van Daniël van Warven, wat door de Almeerse goalie met moeite gekeerd werd. Pas na een klein kwartier was er voor het eerst een voorzichtige doelpoging voor de beloften, toen de Ermelose defensie een vrije trap niet konden wegwerken en Khalid Tadmine zijn slof tegen de bal zette. Zijn schot ging naast. Toch brak er nu wel een fase in de wedstrijd aan, waarin Jong Almere City FC liet zien, dat het wel degelijk goed kon voetballen en werd DVS teruggedrongen. Uit een goede opgezette aanval creëerden de bezoekers in de 18e minuut zelfs een levensgrote kans, toen Charlie Telfer met een steekpass Khalid Tadmine bediende. Hij zocht de verre hoek, maar gelukkig voor de geelzwarten net te ver. Een minuut later verzond Anwar Bensabouh na een goede actie de zuivere voorzet, waaruit een andere junior, Jelle Goselink in kansrijke positie over kopte. Aan die goede fase van de polderbewoners kwam ook weer een einde en kwam DVS weer tot mogelijkheden. Na een half uur voetbal was dat voor Daniël van Warven en Maurice de Ruiter. Na een een-tweetje ging de eerste om doelman Plattel heen, maar kon niet meer tot een schot op de goal komen. In het vervolg legde hij af op Maurice de Ruiter, die over schoot. Toch liet de openingstreffer nu niet meer lang op zich wachten. Lars Dekker had niet alleen een goede interceptie in huis, maar ook de afgemeten pass, waaruit Maurice de Ruiter het leer tussen twee tegenstanders goed controleerde en daarna beheerst binnen schoof, 1-0.

Die treffer kreeg bijna heel snel een vervolg, toen Benjamin Roemeon de bal met het hoofd breed legde op Daniël van Warven; net iets te breed. Een merkwaardige situatie in de 35e minuut, toen Benjamin Roemeon weggestuurd was uit een pass, die net iets te hard was. Zoals Cruijff in zijn beste dagen sprong hij over de uitkomende doelman heen om een blessure te vermijden en ontving daarvoor geel van scheidsrechter Hensgens. De jonge Limburgse leidsman, die in de talentenpool voor het betaald voetbal zit, was daarmee toch wat overijverig. DVS zou de rust nog wel ingaan met 2-0, nadat Benjamin Roemeon in de 42e minuut met een zeer hoge balbehandeling zijn directe tegenstander aan de rechter zijlijn uitspeelde en voorgaf op Daniël van Warven. De hoek was nog niet eens zo makkelijk, maar met één voetbeweging kreeg hij ondanks druk de bal goed op het doel, 2-0. Daar bleef het ook bij, doordat Maurice de Ruiter op slag van rust net wat tekort kwam na een combinatie met Van Warven.

Voorsprong na rust veilig genoeg
DVS voelde zich kennelijk al wat veilig met deze voorsprong, terwijl de neoprofs gedreven uit de kleedkamer kwamen. Khalid Tadmine toonde dat al direct aan met zijn strakke schot, dat over ging. De druk uitte zich in een aantal corners. In de 53e minuut probeerde Tadmine het met een listig schot vanaf links in de korte hoek, maar Thodorie Velanas reageerde alert en verwerkte het tot hoekschop. In dezelfde minuut besliste Maurice de wedstrijd, nadat hij zelf de bal veroverde op de eigen helft. Met twee versnellingen was hij los en Bensabouh waagde zich niet aan een overtreding. Vervolgens schoot de clubtopscorer de 3-0 in. Almere liet het er overigens niet bij zitten, zonder de boel achterin dicht te timmeren, maar zocht wel degelijk naar een doelpunt. Samuel Brobbey beproefde daartoe doelman Thodorie Velanas in de 61e minuut met een hard, strak schot, wat tot corner verwerkt werd. Daaruit kopte Jelle Goselink op de lat. Bij DVS werd na een kwartier in de tweede helft Kay Velda ingebracht voor Coen Vloedgraven en niet veel later verscheen Samet Bulut bij de gasten binnen de lijnen voor de jongeling Goselink. Natuurlijk dacht DVS met het oog op het doelsaldo aan een vierde doelpunt en kwam daar al dichtbij na weer een wervelende actie van Maurice de Ruiter, maar zijn assist bereikte Kay Velda niet. De invaller verstuurde in de 70 minuut wel de steekpass op Maurice de Ruiter, die met zijn schot richting de verre hoek de paal raakte. Daar reageerde Benjamin Roemeon alerter dan de Almeerse verdediger en schoot uit de draai de 4-0 in. Voor trainer Bert van Hunenstijn vormde deze riante voorsprong een aanleiding om met nog een half uur te spelen de voor de volgende wedstrijd geschorste Dennis Hollart vanwege zijn gele kaart in de eerste helft te wisselen voor Mark Bouwman.

DVS liep niet meer verder uit en Jong Almere City FC kwam zelfs dichterbij, toen het de Ermelose verdediging niet kon uitspelen bij een aanval in de 74e minuut, maar Khalid Tadmine het net wel vond met een schitterend schot, 4-1. Toch lag de 5-1 in de 77e minuut nog wel op de schoen van Maurice de Ruiter na een combinatie met Daniël van Warven, maar Plattel plukte het leer net op tijd van de schoen van DVS’ topscorer. Mitchel -de zoon van- Bergkamp stelde in de 85e minuut Thodorie Velanas nogmaals op de proef met een strak schot, maar de goalie wilde niet van wijken weten, maar aan de andere kant ging het schot van Maurice de Ruiter op aangeven van Benjamin Roemeon maar net naast. Het bleef daarna nog bij wat schoten voor beide partijen, waar Lars van Wetering de tijd volmaakte voor Daniël van Warven. De ruime 4-1 zege, even groot dus als tijdens de eerste ontmoeting tussen de twee ploegen, was een feit. Toen begon tegen de toenmalige koploper voor de Ermelose equipe de opmars, die dus nog steeds niet gestuit is. De geelzwarten zijn nu ook nog de grootste belager voor Jong FC Volendam in de strijd om de derde periode.

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Thodorie Velanas, Haico Epe, Basil Camara, Dennis Hollart (71’ Mark Bouwman), Roald de Vries, Coen Vloedgraven (60’ Kay Velda), Lars Dekker, Mike Ahrens, Daniël van Warven (84’ Lars van Wetering), Benjamin Roemeon, Maurice de Ruiter.
Opstelling Jong Almere City FC: Timo Plattel, Ruggero Mannes, Tarik Evre, Sam Krant, Samuel Brobbey, Charlie Telfer (68’ Arthur Feudjio), Julian Nak, Mitchel Bergkamp, Anwar Bensabouh (83’ James Efmorfidis), Jelle Goselink, 64’ Samet Bulut), Khalid Tadmine.

Scheidsrechter: Dhr. R.H. Hensgens uit Landgraaf

Scoreverloop: 32’ Maurice de Ruiter 1-0, 42’ Daniël van Warven 2-0, 53’ Maurice de Ruiter 3-0, 70’ Benjamin Roemeon 4-0, 74’ Khalid Tadmine 4-1.

Resultaten Derde Divisie 28 april (speelronde 30; 7e ronde derde periode):
DVS deed door de 4-1 zege dus zowel op de ranglijst als in de derde periode goede zaken. De topper tussen de runner up en de nummer drie bleef in evenwicht, zodat de Ermeloërs met nu 55 uit 30 (waarvan 22 uit de laatste 8) niet alleen Jong Almere City FC (met 53 uit 30 vijfde) van de vierde plaats afstootten, maar ook en passant op doelsaldo de derde plaats veroverden. Wat nog belangrijker is; door het verlies van de leider in de derde periode is de achterstand van DVS voor die prijs teruggebracht tot twee punten. De polderbewoners zullen in het restant van de competitie weer moeten toewerken naar de goede vorm voor de nacompetitie, want de eerste periodetitel was al veroverd.
Spakenburg-Spijkenisse: De “Blauwen” slepen zich naar de titel en met veel overtuiging ging dat niet. Een benutte strafschop kreeg nog een vervolg, maar de 2-0 was nog niet veilig. Met hangen en wurgen bleven de punten met 2-1 op “De Westmaat”. Spakenburg mocht zich samen met DVS winnaar van het weekend noemen, want met nog vier wedstrijden groeide de voorsprong met 64 uit 30 naar acht punten. Spijkenisse met 27 uit 30 zag het gat met de eerste veilige plek na de nipte nederlaag groeien tot negen punten en is ook niet meer de beste herkanser. De voorsprong op de voorlaatste positie bleef vijf punten.
Scheveningen-Quick Boys: De twee vissersdorpen kwamen er onderling niet uit. Dankzij goed keeperswerk aan beide kanten bleef het 0-0. Daarmee is Scheveningen nog steeds de runner up met een minimale voorsprong op DVS. Die tweede plaats staat dus onder druk. Quick Boys heeft hetzelfde aantal punten als de Ermeloërs, maar bezitten een beduidend minder doelsaldo (+33 om +19). De “Schollekoppen weten zich door de tweede periodetitel al verzekerd van deelname aan de nacompetitie, waar de eindklassering nog wel van invloed is op de tegenstand. Voor de Katwijkers resteert niets meer dan het eervol uitvoetballen van de competitie.
Jong FC Groningen-VVOG: Grote man aan Groningse zijde was Michael Breij, die na een onvervalste hattrick ook de laatste treffer voor zijn rekening nam. De noordelijke beloften streefden met de 5-0 niet meer na om VVOG de grootste nederlaag van het seizoen toe te brengen. (Dat bleef staan op 0-6 tegen DVS.) Virtueel is Jong FC Groningen nu met 51 uit 29 de beste BVO in de Derde Divisie, waarmee Volendam werd gepasseerd en Almere er nog net voor staat. VVOG werd gepasseerd door het minst presterende beloftenteam en staat nu met 40 uit 30 twaalfde.
ODIN’59-Jong FC Volendam: dit duel werd in Ermelo natuurlijk met argusogen gevolgd. Tot tweemaal toe scoorden de wijdbroeken, maar even zo vaak ging dat begeleid van een vlagsignaal. De thuisclub profiteerde van een keepersfout en scoorde ook nog de 2-0, zodat Jong FC Volendam het eerste puntverlies leed in elf ontmoetingen. De oranjehemden leverden met 50 uit 30 daarmee de zesde plaats in, maar leiden nog steeds in de derde periode met een voorsprong van twee punten boven DVS. De doelsaldi (14-6) zijn daarin exact gelijk. ODIN’59 bleef achtste met nu 47 uit 30.
Capelle-DOVO: De overlevingsdrang van de thuisclub leidde tot twee doelpunten op slag van rust, waar DOVO niets tegenover stelde. De debutant bleef met 42 uit 30 wel in het linker rijtje staan, maar de voorsprong op de leider van het rechter rijtje is minimaal. Capelle is nu met 28 uit 30 de beste herkanser, hoewel het gat met de eerste veilige plaats acht punten bleef. De voorsprong op de voorlaatste plek groeide echter tot zes punten.
Harkemase Boys-Jong FC Twente: De Tukkers toonden zich nu eens wel productief met 0-3. Jong FC Twente klom met nu 41 uit 30 over VVOG heen naar de elfde plaats. Harkemase Boys bevindt met eenzelfde puntenaantal zich daar net een positie boven met een minder doelsaldo, maar heeft nog een inhaalwedstrijd tegen Jong FC Groningen te goed.
ACV-ASWH: De 0-1 voorsprong voor de Ambachters was niet genoeg voor de zege, want ACV maakte op slag van rust gelijk. De tweede helft kende geen doelpunten meer. Het gelijkspel kostte ASWH met nu 38 uit 30 een plaats op de ranglijst. De huidige nummer dertien is nog niet helemaal veilig. De Assenaren schoten met de 1-1 weinig op, hoewel het met 22 uit 30 een punt dichterbij Spijkenisse kwam en nu nog vijf moet achterhalen.
Magreb’90-ONS Sneek: De degradant leverde ook nu bewonderenswaardig weer veel strijd, maar konden de 2-4 nederlaag niet voorkomen. Magreb’90 zal met 3 uit 30 (7 punten aftrek) geen afstand nemen van de rode lantaarn. ONS verschafte zich met 36 uit 30 net boven de beste herkanser wel wat lucht.  Het gat met de herkansing groeide tot acht punten. Rechtstreekse degradatie is niet meer mogelijk voor de Snitsers.