DOVO

Mannen, 1, 3e divisie A

12 mei 2018 14:30

KNVB

Op het moment, dat scheidsrechter Gansner voor het laatst floot in de thuiswedstrijd van DVS’33 Ermelo tegen DOVO, leidden de geelzwarten virtueel in de derde periode op basis van een beter doelsaldo, maar Jong FC Volendam besloot de wedstrijd in Katwijk aan Zee met een 0-1 zege, zodat de Ermeloërs nog steeds in de achtervolging zijn voor het laatste ticket voor de nacompetitie. Zelf deed de ploeg van trainer Bert van Hunenstijn, wat het moest doen en zelfs met grote cijfers, hoewel het daar bij aanvang nog geen schijn van had. De debutant opende sterk, maar kreeg een dreun na de openingstreffer.
Van Hunenstijn wijzigde zijn ploeg op twee plaatsen in vergelijking met de vorige wedstrijd in Sneek. Hij gaf nu de voorkeur aan Kay Velda, die simpelweg meer kracht heeft dan Lars Dekker. Ook Jorran van Santen begon voor het eerst sinds zijn blessure weer in de basis, nadat hij vorige week tegen ONS nog inviel. DOVO kon door vier blessures niet op volle oorlogssterkte aantreden, waaronder eerste doelman Rodney Ubbergen. Zijn vervanger, Koen Hagelstein, had in de eerste ontmoeting tegen DVS al wel aangegeven de klus te kunnen klaren, want hij stond toen na de rode kaart van de eerste goalie in de slotfase menigmaal in de weg. De Veenendalers kenden voor deze wedstrijd geen belang meer, maar warennatuurlijk wel uit op een eindklassering in het linker rijtje.

Aantrekkelijke eerste helft met ruime voorsprong voor DVS
De bezoekers begonnen zeer gretig aan de wedstrijd en drongen DVS terug. Al in de 1e minuut moest Dennis Hollart zijn doelman assisteren op de doellijn na een vrije trap van DOVO. Ook in de 5e minuut ontstond er een doelrijpe situatie, toen Jorran van Santen zich verslikte in Salim Amerzgiou en Joshua Patrick het leer oppikte. Dennis Hollart greep goed in en voorkwam, dat de snelle aanvaller kon uithalen voor een schot. Daarmee was het nog niet gedaan met de vroege aanvalsdriften van de roodwitten, maar Thodorie Velanas had goed zicht op de doelpoging van Roy Bakkenes uit een voorzet van Joey Godée in de 7e minuut en twee minuten later blokte Basil Camara een schot diezelfde aangever. DVS tekende pas in de 10e minuut voor de eerste aanval van betekenis en hield daar een hoekschop aan over. Die leverde een tweede op. Misschien werd die niet helemaal uitgevoerd, zoals gepland; De corner van Mike Ahrens werd niet met het hoofd verlengd door Maurice de Ruiter, maar zorgde wel voor verwarring. De ongelukkige Bas Mooij tikte de bal achter zijn eigen doelman, maar anders had Basil Camara er wel raad mee geweten. De centrale verdediger restte nu niet veel anders meer en de 1-0 was een feit.

Daarmee kregen de gasten meteen een fikse dreun, want daarna nam DVS het heft in handen. Tot de 16e minuut leverde dat een drietal spelhervattingen op, maar toen was het weer raak voor de geelzwarten na een reeks technische hoogstandjes. In de combinatie met Benjamin Roemeon kwam Maurice de Ruiter met eenhandige voetbeweging langs zijn opponent en wipte vervolgens het speeltuig over doelman Koen Hagelstein heen, 2-0. Niet dat DOVO zich al gewonnen gaf, zoals in de 19e minuut bleek na de mogelijkheid voor de snelle Joshua Patrick, maar doelman Thodorie Velanas reageerde adequaat. DVS was gevaarlijker. Zo kopte Dennis Hollart een minuut later uit een hoekschop maar net over en krulde Mike Ahrens in de 22e minuut een vrije trap net naast het Veenendaalse doel. Na een goed half uur voetbal leek de wedstrijd al definitief beslist, toen Mike Ahrens na de combinatie met Daniël van Warven de ruimte creëerde voor een schot. Dat kwam er ook en met succes. Terecht werd de middenvelder ermee gefeliciteerd, maar de 3-0 kwam op naam van Maurice de Ruiter. Het schot veranderde via de rug van DVS’ topscorer dusdanig van richting, dat keeper Koen Hagelstein volstrekt kansloos was, ondanks zijn ultieme poging om de derde Ermelose treffer te voorkomen. Die ruime marge ging ook mee de rust in, hoewel het halverwege ook nog 4-1 had kunnen zijn met voor beide clubs nog een uitstekende kans in de 42e minuut.

Allereerst kon Jorran van Santen na een combinatie met Daniël van Warven door de Veenendaalse verdediging wandelen, maar zijn schot ging voorlangs. Zijn inzet was tevens net te scherp voor Mike Ahrens en Maurice de Ruiter om die binnen te lopen. Aan de andere kant legde Mitchell de Zwart vanaf links de bal panklaar op het hoofd van Joshua Patrick, die inkopte. Ook nu had Thodorie Velanas de juiste reflex in huis en voorkwam zo de zekere treffer voor DOVO. De laatste doelpoging voor rust was weer voor de thuisclub na een afgeslagen hoekschop voor de Veenendalers. DVS kwam eruit via Roald de Vries, die Maurice de Ruiter bediende, maar zijn schot hield geen verrassing in voor doelman Koen Hagelstein.

Mindere tweede helft
Trainer Gert Kruys was verre van tevreden over zijn ploeg; met name waar het de duelkracht betrof. Daarin was voor de rust merkbaar, dat DVS nog met een duidelijk doel voetbalde. Zo won Kay Velda de persoonlijke duels van Roy Bakkenes, die in de rust in de kleedkamer achterbleef. Ook junior Oussama El Azzouzi keerde niet terug, maar hem zal niet zoveel aangerekend worden. Met Nick Coster kwam er wel meer daadkracht in het team van de oud-FC Utrecht-speler, die eveneens Ariën Bakkenes inbracht. Voor Bert van Hunenstijn was er geen reden om te wisselen.
In een mindere tweede helft was de eerste kans toch weer voor DVS, toen Maurice de Ruiter in de 51e minuut na zijn pass Benjamin Roemeon het duel liet aangaan met de eveneens snelle Enrico Patrick. De bal stuiterde wat gelukkig voor de voet van de DVS’er, die niet tot een goed schot kwam en Koen Hagelstein simpel kon ingrijpen. Aan de andere kant kon Joey Godée in het Ermelose strafschopgebied aanleggen voor een schot, waar Thodorie Velanas weer volop greep had. Twee minuten later werd Maurice de Ruiter in zijn opmars onreglementair gestuit en mocht Kay Velda vanaf zo’n twintig meter aanleggen voor de vrije trap. Die ging richting de linkerhoek, waar doelman Hagelstein de bal net uit kon houden. Uit de corner kopte Maurice de Ruiter over.

Bij een Veenendaalse uitval in de 57e minuut gleed Joshua Patrick langs doelman Velanas en ging vervolgens neer. Geen contact, oordeelde scheidsrechter Gansner en bestrafte het als een schwalbe. Een minuut later beproefde Maurice de Ruiter de Veenendaalse sluitpost met een schot na een combinatie met Benjamin Roemeon. Toen de bal na een kwartier in de tweede helft doorschoot in de Ermelose defensie, ontstond er weer een mogelijkheid voor Joshua Patrick, die weer Thodorie Velanas op zijn pad vond. De Ermelose doelman had een minuut later twee handelingen nodig na een schot van Nando Wormgoor. Met nog een klein half uur te speler verving Haico Epe Jorran van Santen. Benjamin Roemeon was in de fase hierop op zoek naar zijn doelpunt, maar slaagde daar in de reguliere speeltijd nog niet in. Een weergaloze actie in de 64e minuut kreeg niet een dito vervolg met zijn schot. Tien minuten later was zijn schot na een rush langs de achterlijn na een afgemeten crosspass van Coen Vloedgraven veel beter, maar voorkwam de lat vooralsnog de 4-0. Daniël van Warven had toen al plaatsgemaakt voor Jeroen Buitenhuis. Bij DOVO kwam na een klein kwartier in de tweede helft oud-DVS’er Leon Toonen nog binnen de lijnen voor Mitchell de Zwart.

De 81e minuut bood beide clubs een mogelijkheid, toen Benjamin Roemeon over kopte en Joshua Patrick aan de overkant eens de baas was over Thodorie Velanas, ook in de rebound, maar toen assisteerde Roald de Vries op de doellijn. Het ging erop lijken, dat Benjamin Roemeon deze wedstrijd zonder doelpunt zou afsluiten. In de 88e minuut was hij voor vier Veenendalers ongrijpbaar, maar tikte doelman Koen Hagelstein zijn inzet nog uit de hoek. De extra tijd bood nog soelaas. Een pass van Haico Epe werd met het hoofd verlengd, waarna de rappe aanvaller op volle snelheid op het Veenendaalse doel afging, ook niet meer in te halen door Enrico Patrick. Als een streep schoot hij de 4-0 binnen, vierde het feestje met zijn persoonlijke fanclub en de leidsman vond het niet meer nodig om te laten aftrappen.

DVS heeft na de ruime zege dus nog altijd gunstige papieren voor de derde periode, maar is nog steeds afhankelijk van de Volendamse beloften, die evenmin van wijken willen weten.

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Thodorie Velanas, Jorran van Santen (62’ Haico Epe), Basil Camara, Dennis Hollart, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Kay Velda, Mike Ahrens, Daniël van Warven (69’ Jeroen Buitenhuis), Maurice de Ruiter (76’ Lars Dekker), Benjamin Roemeon.
Opstelling DOVO: Koen Hagelstein, Mitchell de Zwart (77’ Leon Toonen), Nando Wormgoor, Enrico Patrick, Oussama El Azzouzi (46’ Ariën Bakkenes), Dominique Kivuvu, Roy Bakkenes (46’ Nick Coster), Salim Amerzgiou, Joey Godée, Joshua Patrick.

Scheidsrechter: Dhr. R.J.A. Gansner uit Zandvoort

Scoreverloop: 11’ Eigen doelpunt Bas Mooij 1-0, 16’ Maurice de Ruiter 2-0, 31’ Maurice de Ruiter 3-0, 90+2’ Benjamin Roemeon 4-0.

Resultaten Derde Divisie 12 mei (speelronde 32; 9e ronde derde periode):
Na de al eerdere degradatie van Magreb’90 zijn de beslissingen nog niet gevallen. De theoretische kansen van DVS en Quick boys op de titel zijn vervallen en ook Scheveningen moet, wat dat betreft, hopen op een wonder. De Ermeloërs verzamelden nu 61 punten en bleven daarmee derde. DOVO werd door de nederlaag uit het linker rijtje verdrongen en staat met 45 punten tiende. De derde periode gaat kennelijk toch beslist worden op de slotdag en mogelijk op basis van doelsaldo. Daarvoor zijn alleen de geelzwarten en Jong FC Volendam nog voor in de race. Onderin hoopt ACV nog op een herkansing en kan Capelle rechtstreekse handhaving nog bereiken.
Spakenburg-ASWH: Kees Tol zorgde er met twee doelpunten op “De Westmaat” voor, dat Spakenburg nog maar een puntje nodig heeft uit de twee resterende wedstrijden om de vlag in top te hijsen. De enige Ambachtse treffer viel in de slotminuut, zodat 2-1 de einduitslag werd. De “Blauwen” zijn met 68 uit 32 koploper. ASWH is met 41 uit 32 twaalfde.
Scheveningen-VVOG: Het werd een reguliere 3-0 voor de “Schollekoppen”, die met 62 uit 32 (waarvan slechts 12 uit de eerste 13 wedstrijden) nog de enige club zijn, die Spakenburg (in theorie) nog van de titel kunnen afhouden, maar dan nog wel een immense verschil in doelsaldo moeten overbruggen. VVOG bleef met 40 punten dertiende en is nu niet meer te achterhalen door de beste herkanser.
Quick Boys-Jong FC Volendam: In een tamme wedstrijd scoorde de thuisclub nog wel, maar die treffer werd terecht afgekeurd. Het doelpunt van de Volendammers een kleine tienminuten voor tijd was wel geldig. Door de 0-1 leiden de wijdbroeken nog steeds met een voorsprong van twee punten in de derde periode. Dat zij met 56 uit 32 zesde staan, is daarbij minder van belang, hoewel de oranjehemden er nog altijd belang bij hebben om Jong Almere City FC te passeren op de ranglijst. Quick Boys bleef vierde, maar nu ook met een achterstand van drie punten op DVS.
Jong FC Groningen-Spijkenisse: De thuisclub liet weinig heel van Spijkenisse. De teller bleef staan op 6-0 en vooral die hoge score kan de debutant nog wel eens dwars gaan zitten. Met 27 uit 32 hebben de groenwitten een minder doelsaldo dan ACV, dat er nog maar één punt achter staat. Rechtstreekse handhaving was al niet meer mogelijk, maar ook de herkansing staat op de tocht. Jong FC Groningen verzekerde zich voor 99% met 54 uit 32 van de zevende plaats, maar kan afhanelijk van de clubs daarboven nog wat klimmen.
Magreb’90-ACV: Voor de bezoekers stond er uiteraard meer op het spel dan de eer, waarvoor het reeds gedegradeerde Magreb’90 nog wel streed. De flitsende start van ACV met een 0-2 voorsprong werd nog achterhaald, maar de 2-3 ruststand niet meer. Via 2-4 werd het uiteindelijk 3-5, waarmee de Assenaren (volgende week gastheren voor DVS) hoop hield op de herkansing. Met 26 uit 32 is de achterstand op Spijkenisse nog één punt.