VVOG

Mannen, 1, 3e divisie A

26 mei 2018 14:30

Keijl, G.

VVOG is er in de slotwedstrijd van de reguliere competitie in geslaagd om DVS’33 Ermelo uit de nacompetitie te houden en nam daarmee wraak op de eerder in Harderwijk geleden 0-6 nederlaag. Scheveningen bediende de geelzwarten nog wel door Jong FC Volendam te verslaan na de enige treffer in die wedstrijd, die na een uur voetbal tot stand kwam. Ook bij een gelijkspel was Ermelose winst noodzakelijk en die leek er in de slotminuten aan te komen na een toegekende- en benutte strafschop. Een paar minuten waande DVS zich winnaar van de laatste periode, tot de verder kansloze Harderwijkers met de gelijkmaker aan die Ermelose droom een einde maakten. De geelzwarten eindigde wel op een fraaie derde plaats, maar stonden daarmee wel met lege handen.
Bij de gastheren was de basis in vergelijking met de vorige wedstrijd op twee plaatsen gewijzigd; Jorran van Santen stond weer aan de aftrap voor Haico Epe, terwijl Lars Dekker de positie voor de verdediging weer innam. Mike Ahrens was immers geschorst. VVOG kende een lijstje van lang geblesseerden, waaronder Roelof de Groot, die de derby voor de tweede keer miste.

Wel kansen maar geen score voor rust
De bezoekers begonnen fris en fruitig aan de derby, maar kwamen vooralsnog niet tot een kans. Verder dan een goede voorzet van Pernilla Biya in de 7e minuut, die makkelijk weggekopt werd door Jorran van Santen kwam het niet. Na de openingsfase kwam DVS wat beter in het spel en een goed opgezette aanval in de 9e minuut leidde tot een schietkans voor Benjamin Roemeon. Dat schot werd geblokt, zoals de groenwitten in deze versie van de derby toch veel scherper zouden verdedigen dan bij de vorige op “De Strokel”. De volgende kans voor DVS diende zich aan in de 13e minuut, toen een voorzet van Coen Vloedgraven, die via een kluts met Daniël van Warven voor de voeten van Maurice de Ruiter kwam. Die kwam via de rug van Van Warven bij de Harderwijkse goalie. Halverwege het eerste bedrijf bereikte een prachtige voorzet van Jorran van Santen Maurice de Ruiter bij de tweede paal, maar hij kreeg het leer niet onder doelman Frans Koornberg heen. De derby kroop naar de rust toe, maar nog waren er mogelijkheden voor de thuisclub. De vrije trap van Kay Velda landde op het dak van het doel en in de extra tijd leidde Lars Dekker de aanval in, waaruit Benjamin Roemeon Maurice de ruiter bereikte. Net te kort op de keeper, doe opnieuw reddend kon optreden. Met een 0-0 in Ermelo en op “Houtrust” lagen alle opties nog open.

Late voorsprong in tweede helft
In de rust huldigde DVS de elftallen van JO17-1 en JO15-1, alsmede de meiden JO13-1, die kampioen waren geworden.
De tweede helft begon met een nodeloze overtreding door Kay Velda, waarvoor hij ook geel ontving. Wellicht als tegen, dat de geelzwarten er nog een schepje bovenop wilden doen. Voor VVOG joeg Wilko Braam in de 52e minuut een afvallende bal hoog over. Natuurlijk was het voor beide ploegen moeilijk om in de warmte die extra energie te geven. Dat bracht de thuisclub wel op, toen het tijdens de blessurebehandeling van Jorran van Santen, waarbij hij ook vervangen werd door Haico Epe (een dubbele wissel, want ook Niels Buijtenhuis kwam in de ploeg voor Lars Dekker) de voor DVS voordelige tussenstand in Scheveningen vernomen werd, maar zonder winnende treffer hadden de Ermeloërs nog niets. Wel kwamen de geelzwarten er halverwege het tweede bedrijf dichtbij, toen Coen Vloedgraven op links Benjamin Roemeon wegstuurde. Die leek doelman Frans Koornberg te omspelen, maar die kreeg toch nog zijn hand op de bal. Aan Harderwijkse zijde werd in die fase aanvaller Frank Hol gewisseld voor de van oorsprong verdediger Tim Muller. Hij maakte zijn rentree na een blessure en kan met zijn kopkracht natuurlijk ook voorin uit de voeten.

In de 72e minuut leek de bevrijdende treffer voor DVS dan toch te vallen, toen Maurice de Ruiter na zijn actie Daniël van Warven bereikte. Die zocht de verre hoek, maar zag het leer net via de buitenkant van de paal naast gaan. De druk op het Harderwijkse doel werd nu wel groter. Ook Basil Camara begaf zich nu mee naar voren. Toch had DVS een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Een voorzet van Coen Vloedgraven werd in de 85e minuut door Maurice de Ruiter breed gelegd, waarna Benjamin Roemeon probeerde in te koppen. Die ruimte was er niet, maar het leer kwam op de arm van Wesley de Klein kwam. Penalty besliste arbiter Keijl uit Heerde. Ongetwijfeld leverde dat weer lesstof op voor de scheidsrechterscursus, maar DVS was er blij mee. De aanloop van Maurice de Ruiter zal ongetwijfeld bestudeerd zijn, maar Frans Koornberg, tot dan toe de grote sta-in-de-weg, had hier geen antwoord op. Hij ging op de knieën voor DVS’ topscorer, 1-0. Met nog enkele minuten op de klok leken de geelzwarten zich te kunnen opmaken voor de nacompetitie, maar enkele minuten later volgde de grote deceptie en weer gebeurde dat uit een spelhervatting. Een vrije trap halverwege de Ermelose helft werd door invaller Guido de Graaf fraai ingekopt. De 1-1 bleek de eindstand, nadat de ruim bemeten extra tijd nog in het voordeel van de geelzwarten leek te zijn.

VVOG-trainer vond het gelijkspel voor zijn ploeg verdiend. Gezien het aantal kansen was Bert van Hunenstijn van mening, dat maar één ploeg de overwinning had verdiend:”In de eerst helft staan we vier keer alleen voor Koornberg. In de tweede helft ging het iets stroever, maar kwam VVOG niet meer van de eigen helft. Na die 1-0 gaan we toch weer proberen de situatie voetballend op te lossen, waardoor die standaardsituatie ontstaat. Dan wordt die man zo vrijgelaten en is het 1-1; einde wedstrijd en einde seizoen”.

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Thodorie Velanas, Jorran van Santen (61’ Haico Epe), Basil Camara, Dennis Hollart, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Lars Dekker (61’ Niels Buijtenhuijs), Kay Velda, Daniël van Warven (89’ Lars van Wetering), Maurice de Ruiter, Benjamin Roemeon.
Opstelling VVOG: Frans Koornberg, Jeffrey Snijders, Jaime Bruinier, Jan Jurriën Hop, Wesley de Klein, Harrie Kersten, Sam Doeve, Wilko Braam (90’ Guido de Graaf), Pernelly Biya (80’ Yorick Hogetoorn), Frank Hol (90’ Tim Muller), Jeffrey Arends.

Scheidsrechter: Dhr. G. Keijl uit Heerde

Scoreverloop: 86’ Maurice de Ruiter 1-0 (pen.), 89’ Guido de Graaf 1-1.

Resultaten Derde Divisie etc. 26 mei (speelronde 34; 11e ronde derde periode):
Door het gelijkspel liep DVS de nacompetitie dus mis en eindigde het met 62 punten op de derde plek. VVOG deed het met twintig punten minder en sloot de competitie af als dertiende. Jong FC Volendam mag nu gaan proberen om via UNA de tweede ronde van de nacompetitie te bereiken; Scheveningen treft de buren van Quick. Jong Almere City mag het proberen tegen een herkanser uit de Tweede Divisie.
De Derde Divisie krijgt er toch een club uit Bunschoten bij, want Eemdijk kroonde zich tot kampioen en voegt zich daar bij Noordwijk als promovendus. Het doek viel ook voor ACV, terwijl Capelle en Spijkenisse een herkansing krijgen.
Spakenburg-Jong Almere City FC: In een gezapig potje gaven de “Blauwen” een voorsprong uit handen en verloren met 1-3. Dat had geen gevolgen voor de koppositie maar Jong Almere City FC werd met 61 punten toch nog de hoogst geklasseerde BVO op de vierde plaats.
Scheveningen-Jong FC Volendam: De thuisclub was nog bereid om DVS met de 1-0 een dienst te bewijzen, waardoor de “Schollekoppen” zelf met 65 punten tweede bleven. De zesde plaats voor Jong FC Volendam met 56 punten was minder relevant dan de uiteindelijke winst in de derde periode.
Jong FC Groningen-ONS Sneek: Met de 1-0 winst sloot Jong FC Groningen het seizoen af als nummer vijf met 58 punten. ONS voegde door die uitslag niets toe aan de 37 punten, maar hield dus wel vier clubs onder zich en bleef Derdedivisionist.
Quick Boys-ACV: De Asser debutant deed met de 3-4 alles om behouden te blijven voor de herkansing, maar de uitslag in Capelle keerde zich tegen ACV, dat nu met 32 punten tekort kwam en als voorlaatste eindigde. Quick boys sloot af met een zesde plaats vanwege een minder doelsaldo dan Groningen.
ODIN’59-Jong FC Twente: De twee clubs wilden het publiek nog wel vermaken met een 1-3 zege voor de Tukkers. Ondanks die nederlaag bleef ODIN’59 achtste met 49 punten en had Jong FC Twente net een puntje tekort voor het linker rijtje.
Magreb’90-DOVO: De Veenendalers hadden met 0-5 geen kind aan Magreb’90, dat al lang gedegradeerd was. De 49 punten voor DOVO bracht de club op de valreep terug in het linker rijtje, waarmee de roodwitten de beste debutant waren.
Harkemase Boys-ASWH: De Ambachters besloten het seizoen met een 1-2 zege bij Harkemase Boys, waardoor ASWH 47 punten verzamelde en daarmee elfde werd. Daarmee passeerde het Harkemase Boys, dat met een punt minder een plaats lager eindigde.
Capelle-Spijkenisse: De 1-2 na tweemaal een voorsprong voor de bezoekers werd in Sneek luid bejubeld, maar in Assen niet. Door deze uitslag bleef Spijkenisse met 33 punten herkanser tot groot genoegen en liep Capelle rechtstreekse handhaving met twee punten meer mis. Capelle begint met een dubbel tegen Excelsior’31 en Spijkenisse met hsv Hoek.