Onder 13, JO13-2, 2e klasse 09

7 oktober 2017 9:00

F. Bosch

Thuis tegen Sparta Nijkerk, alles op scherp en drie punten was het hoofddoel.
Nou, die drie punten zaten wel snor! Alhoewel wij toch zeker 20 minuten nodig hadden om een goal te maken, terwijl wij de dik bovenliggende partij waren. De lat werd wel heel vaak geraakt, voor open doel......
Toch viel die terechte goal, Niels Janse, deze keer vanuit achteruit, gaf een mooie bal op Niels van Essen, die het net wist te vinden. 1 - 0!! Daarna kwam al snel een pass van Boas op Janse die vervolgens een tweede assist gaf op Elmar die de 2 - 0 binnenschoot. Het werd zelfs nog 3 - 0 voor de rust, door een werkelijk prachtige assist van Valentijn (lobje over de tegenstander) op Abdi, die de bal langs de keeper schoot.
In de rust toch weer ff een praatje over ' het veld breed houden' , ' strakker en sneller inspelen' en ' er boven op blijven zitten', want het was een rommelige wedstrijd. Dit werd helaas niet veel beter in de tweede helft, dit kwam natuurlijk ook door Sparta die het veld zeer klein maakte. Wel werd de winnende lijn voortgezet, klasse jongens! Het duurde weer ff maar de goals kwamen ook in de tweede helft uiteindelijk weer bovendrijven. Valentijn mocht de 4 - 0 binnenschieten door een strakke dieptepass van opnieuw 'Janse' . Toen liet een goed spelende Mustafa zien dat hij ook goed kan schieten, hij schoot de bal met veel gevoel (na een eigen actie) over de keeper in de verre hoek, prachtige goal!! 5 - 0! Daarna volgde misschien wel de mooiste goal van de wedstrijd, toen Thijn een schitterende diepe pass gaf op Elmar op rechts, die vervolgens bijna direct voorgaf en Niels van Essen deze bal een keer raakte en scoorde, wat een mooie aanval!! 6 - 0! De druk bleef groot en even later legde Mustafa rond de 16 de bal ff opzij en stonden er wel drie spelers klaar om te schieten. Niels van Essen was de gelukkige en schoot de eindstand naar 7- 0!!

Misschien niet onze beste wedstrijd, maar ook die moet je over de streep trekken, goed gedaan mannen!!!