1 - 1

DVS'33 Ermelo MO15-1

Meisjes onder 15, MO15-1, 1e klasse 1

14 oktober 2017 9:00

Zaterdag 14 oktober, een dag om niet snel te vergeten. Vandaag spelen we helemaal in Zwartsluis en volgens planning verzamelden we om 07:25 op de parkeerplaats van DVS’33. Ondanks het vroege tijdstip is iedereen op tijd aanwezig.

Vandaag is Anne afwezig en kan Daniek door een blessure niet meedoen (sterkte Daniek). Gelukkig is ze wel aanwezig om de rest van het team aan te moedigen. In colonne rijden we richting de A28 waar in de regio Zwolle de groep zich al snel opsplitst in drie verschillende groepen. Eenmaal aangekomen in Zwartsluis blijkt dat we twee auto’s hebben verloren in de rit hier naartoe. We worden netjes ontvangen door een gastvrouw die ons de kleedkamer en het veld wijst. Gelukkig duurt het niet lang voordat we de twee missende auto’s met bijbehorende speelsters aan de horizon zien komen aanrijden. Snel omkleden en klaar voor de warming-up.

Eenmaal op het veld aangekomen starten de dames met de warming-up. Er wordt enthousiast warm gespeeld en na een paar minuten zijn we er klaar voor. Er ontbreekt echter een belangrijk iemand, de scheidsrechter. Na verloop van tijd komt er gelukkig iemand van de wedstrijdleiding de wedstrijd fluiten. Tijd voor de tos is er niet meer….. we spelen zoals we staan en wij mogen aftrappen. Zo kan het dus ook.

Na de aftrap wordt de bal over en weer gespeeld door beide partijen. Of het aan de harde trappen lag of aan de bal zelf, geen idee maar de bal is na 5 minuten al afgekeurd. Veel te zacht dus tijd voor een nieuwe bal. Met de nieuwe bal kunnen beide partijen hun energie meer kwijt en er wordt duidelijk harder geschoten. De eerste doelpoging is van DVS. Via het middenveld weten we het doelgebied te bereiken maar het schot is net naast. Zwartsluis laat het er niet bij zitten en weet zich te herpakken. Wat volgt is meer druk van Zwartsluis. DVS weet echter de rust te bewaren en na de verschillende goede acties van de verdediging en het wegwerken van de bal zien we de trainingen in praktijk worden gebracht. DVS stapt uit na het wegwerken van de bal. Zo weten we een aantal keer de spits buitenspel te zetten. Een spits welke erg snel is en door ons middenveld even tot een halt wordt geroepen. Een harde botsing is het gevolg en twee dames liggen op de grond. Het spel mag echter gewoon doorgaan en al snel ligt de bal in ons strafschopgebied. Een aantal keer weet de verdediging weg te werken maar uit de kluts volgt een schot en we zien de bal in het net eindigen. Zwartsluis staat voor met 1-0.

Kort daarna brengt Igor wat wissels in het veld. Wissels die even wat rust moeten brengen in het team. De dames weten zicht goed te herpakken en van gebogen hoofden is zeker geen sprake. We zijn hier om punten te pakken en die inzet zien we ook op het veld. Met een verse spits aan onze kant zijn we gelijk dreigend. Jammer dat de scheidsrechter 2 minuten te vroeg affluit. In deze poging had meer gezeten als de dames de tijd hadden gekregen. We gaan de rust in met een kleine achterstand maar met goede moed.

Omdat we bij aanvang van de wedstrijd al zoveel tijd verloren hadden het verzoek van de scheidsrechter om niet naar de kleedkamers te gaan. Daarom spreekt Igor de dames onder het toeziend oog van de aanwezige ouders toe totdat de scheidsrechter het tijd vindt om de tweede helft te beginnen.

In de tweede helft zien we een DVS wat iets scherper is dan in de eerste helft. Toch ontstaan er ook wat rommelige situaties waarin we meerdere DVS’ers rondom de bal zien. Er wordt meer op een kluitje gespeeld en het lijkt alsof het vertrouwen in elkaar er niet meer is. Maar ook Zwartsluis is niet meer zo scherp als in de eerste helft. Daarom weet DVS een soortgelijke situatie te creëren als Zwartsluis in de eerste helft had en vanuit de drukte in het strafschopgebied van Zwartsluis zien we de bal in het net eindigen en aan de reactie van onze dames te zien is het een doelpunt. Goed gedaan dames, het is 1-1.

De tweede helft zien we dat beide partijen erg aan elkaar gewaagd zijn. Fysiek en voetballend doen ze niet veel voor elkaar onder. Over en weer is er balbezit voor Zwartsluis, DVS en af en toe beland de bal in de sloot. Beide partijen weten geen goede aanval meer op te bouwen en de aanvallen welke toch volgen worden goed afgeweerd door de verdediging. We zien duidelijk het effect van de trainingen in het achter- en middenveld. Er heerst rust en er is overzicht. Helaas ondanks het feit dat de dames gestreden hebben voor wat ze waard zijn zit de winnende treffer er niet meer in. Precies op tijd fluit de scheidsrechter af.

We zijn erg tevreden met de eindstand. We nemen 1 punt mee naar huis en we hebben de dames zich vanuit een achterstand goed zien herpakken.