IJVV MO15-1

Meisjes onder 15, MO15-1, 1e klasse 1

30 september 2017 11:00

W. van Iersel

Vandaag zijn we er weer helemaal klaar voor. We spelen de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen. Dit keer spelen we thuis tegen IJVV-MO15-1. Zoals gebruikelijk verzamelen we buiten op het DVS terrein en kunnen terwijl we wachten nog even meekijken bij de MO-13 die op het hoofdveld hun wedstrijd spelen. Sterre en Nanook zijn aan hen uitgeleend. Gelukkig is deze wedstrijd op tijd afgelopen en kunnen zij zo weer bij hun eigen team aansluiten. Dit is hard nodig omdat we tot onze spijt ook Selina hebben moeten laten gaan ter ondersteuning van de MO17-1. Dit terwijl ook Josephine nog aan het herstellen is en dus niet mee kan spelen. Gelukkig zijn de signalen goed en zal ze naar verwachting maandag weer meetrainen.

In de kleedkamer blijkt echter dat Sterre heeft moeten opgeven en toch niet met ons mee kan spelen. Sterre, jammer dat je er niet bij was, sterkte en we hopen tot maandag. Igor geeft ons de laatste tactische instructies. We gaan het iets anders aanpakken dan vorige week.

Op het veld aangekomen gaan we snel inspelen en in onze ooghoeken zien we wat de coach al had verwacht. Een team dames van IJVV die duidelijk een kop groter zijn dan ons. Naar verwachting zijn het voornamelijk tweedejaars. Net als vorige week zullen we aan de bak moeten.

Na het fluitsignaal gaan de meiden er werkelijk vol in. Niets terughoudend, niets afwachtend, niets van dat alles. Net als de vorige wedstrijd 100% er tegenaan. Dat blijkt ook hard nodig omdat IJVV er net zo over denkt. Beide partijen zijn erg aan elkaar gewaagd en de bal ziet alle hoeken van het veld.

DVS speelt duidelijk met druk op de tegenstander, aanvallers lopen goed vrij, verdedigers zitten er goed bovenop en er wordt weinig ruimte gegeven.

Door het goede samenspel werkt weer de buitenspelval zoals je van een topteam mag verwachten. Maar ook IJVV blijft druk zetten en de verdediging moet een paar keer goed aan de bak. Door de rust te behouden en het goed meezakkende en meevoetballende middenveld wordt er goed uitverdedigd en ontstaan kansen voor de aanvallers.

Via het middenveld weten we een mooie aanval op te bouwen en halverwege de eerste helft zien we een mooie aanval over rechts die voor het doel van IJVV eindigt. IJVV is druk bezig om de bal weg te werken als deze uit het doelgebied komt rollen. Ons middenveld is goed aangesloten en weet de afvallende bal tussen de palen te schieten. Het is 1-0.

We weten de rest van de eerste helft de rust en kalmte goed te bewaren en weten de voorsprong te behouden. Dan het fluitsignaal van de scheidsrechter, we gaan met een voorsprong de rust in.

De tweede helft is nog maar net begonnen als we worden geconfronteerd met een team van IJVV dat veel dreigender is dan in de eerste helft. We behouden echter de kalmte en ondanks de druk weten we IJVV op het middenveld te houden. IJVV probeert diverse malen over de linker kant aan te vallen maar met vallen en opstaan en zeker met doorzettingsvermogen en passie houdt de linker verdediging stand. Dan een kleine miscommunicatie tussen onze keeper en de verdediging. De keeper herstelt echter snel en weet zich op de bal te werpen.

We zien de dames van DVS iets terugzakken en IJVV zet aan. Ook DVS zet goed door en er zijn over en weer een aantal dieonbenut blijven. Het meeste spel speelt zich op het middenveld af. Plotseling breekt IJVV door en de verdediging weet goed te storen maar via een 1-2’tje met een afrondend schot weet IJVV de bal tussen de palen te schieten. Het is 1-1.

IJVV ruikt bloed en blijft doorgaan. Nu merken we dat we tegen tweedejaars spelen. IJVV speelt de bal mooi rond en blijft ons onder druk zetten. Vanaf de kant wordt er weer goed en fanatiek gecoacht en gelukkig weten we ons te herpakken en iedereen is binnen no-time weer scherp en we weten stand te houden. Niets koppies laten hangen, we gaan voor de winst. Helaas missen we onze wissel op het middenveld wat nog meer van de speelsters vraagt. Toch zien we iedereen volhouden en zich maximaal inzetten voor de winst.

Dan het fluitsignaal (van de scheidsrechter die super floot), einde wedstrijd. De dames hebben gevochten voor wat ze waard zijn en het behaalde punt is meer dan verdiend. Na het fluitsignaal zien we hoe de dames zich hebben ingezet. Verhitte hoofden, vermoeide lichamen maar ook trots. Trots van ons toeschouwers maar ook in de ogen van de trainer en de meiden. Deze eindstand is zwaar bevochten maar verdient.