3 - 2 winst tegen de koploper BAS!!! Super mannen, wat een wedstrijd!

BAS JO13-1

Onder 13, JO13-2, 2e klasse 09

28 oktober 2017 9:00

M. Kranendonk

Heerlijke pot, goede start! We begonnen gefocust en al snel bleek dat we voetballend niet onder deden voor BAS, die duidelijk volgens het engelse kick en rush systeem speelden. Wij probeerden toch gewoon ons tikki takka te spelen. Na een heerlijke diepte pass ging Elmar goed door en hield hij de bal binnen op de achterlijn. Hij ging zijn man voorbij en gaf de bal net voor de keeper voor op Valentijn, die heerlijk binnenknalde, 1 - 0!!!
Helaas viel even later wat onverdiend de gelijkmaker. Jammer dat Niels van Essen de bal net niet weg kreeg, waardoor BAS kon inschieten. Schouders eronder en verder.....jammer dat even later, vlak voor rust BAS een mooi doelpunt maakte 1 - 2. BAS was inmiddels wel iets beter, dus niet geheel onverdiend ditmaal. Na de rust speelden we met flinke druk naar voren en kregen we meer kansjes. We werden steeds meer de bovenliggende partij en dit resulteerde in een verdiende gelijkmaker. Een mooie vrije trap van Janse belande net over het hoofd van Niels van Essen op de verre paal en de bal werd toen keurig met de hak binnen getikt door Niels van Essen!! (toch knap met zijn gezicht de andere kant op??). We speelden vanaf dat moment behoorlijk op de helft van BAS. Wellicht wat risicovol met die lange en snelle spitsen van BAS. Toch wonnen we bijna elk duel vanaf dat moment en werd er flink gebikkeld. Dit resulteerde in wat blessures, welke helaas voor Siem het einde van de wedstrijd betekende??. Gauw herstellen jongen!! Onze druk werd groter en na een heerlijke pass van Abdi op Tumelo lobte Tumelo de bal heerlijk over de keeper heen, wat een schitterend doelpunt! En wat een belangrijke, veld 6 ontplofte!! BAS raakte wat gefrustreerd en begon gemene overtredingen te maken, wat resulteerde in een gele kaart voor BAS. De speler moest het veld verlaten. Snel daarna klonk het eindsignaal, wat een heerlijke overwinning! 3 - 2!!

t was een feestje mannen, jullie mogen trots op jezelf!!