SEH MO15-1

Meisjes onder 15, MO15-1, 1e klasse 1

18 november 2017 10:45

A. Landman

Vandaag staat er een serieus pittige wedstrijd op het programma. We spelen vandaag tegen de koploper in onze competitie SEH uit Heerde. Iedereen is licht gespannen vanwege de uitstekende reeks gewonnen wedstrijden van dit team. Maar we gaan voor niets minder dan de winst en beginnen in onze nieuwe trainingsshirts aan de warming-up. De tegenstander laat nog even op zich wachten dus we kunnen ruim de tijd nemen. Het blijkt dat onze tegenstander een kleedkamer toebedeeld heeft gekregen welke afgeladen is met oude dozen. Niet echt de manier om een gastteam te ontvangen maar er wordt snel een andere kleedkamer geregeld. Onze dames kleden zich ook om in het wedstrijdtenue en na een korte warming-up van SEH zijn we er klaar voor en fluit de scheidsrechter af voor het begin van de eerste helft.

We hebben de eerste helft de wind vol tegen en dat zal even opletten worden. De ballen zullen met de wind in de rug hard richting ons doel komen invliegen. Als ze langs onze verdediging komen, die begint namelijk als een dijk met de eerste helft. De verdediging zit potdicht en na een aanval over links van SEH weten ze de bal mooi weg te werken. Kort daarna een corner voor SEH. Hier komt niet echt dreiging uit en de bal eindigt achter de achterlijn. DVS neemt snel het spel over en over rechts wordt vanaf het middenveld de aanval mooi gevonden. Resultaat een schot op het doel waar de keeper van SEH haar uiterste best voor moet doen om deze uit het doel te tikken.

De teams zijn echt aan elkaar gewaagd en de dames realiseren zich dat de peptalk van Igor niet alleen maar peptalk was. De coach geloofd in het team en dat laten ze nu zien ook. Zowel SEH als DVS hebben gelijkwaardig balbezit en beide teams hebben hun verdediging op orde. SEH valt veel aan over links en DVS maakt gebruik van de mogelijkheden op rechts. Twee aanvallen van DVS worden gestopt door de verdediging van SEH, deze kunnen echter de bal slecht kwijt en tot twee keer toe een terugspeelbal op de keeper. Helaas wordt er door DVS niet gretig op de terugspeelballen gereageerd waardoor de keeper alle tijd heeft om de bal weg te werken.

SEH maakt dankbaar gebruik van de wind en een afstandsschot op ons doel is het resultaat. De bal wordt zichtbaar gedragen door de wind en onze keeper moet hoog springen om maar in de buurt van de bal te komen. Gelukkig gaat de bal over en is de doeltrap voor ons. Kort na de doeltrap weet SEH balbezit te veroveren en een pass door het midden wordt door de scheidsrechter niet buitenspel gegeven. Gelukkig wordt de bal over de achterlijn gewerkt en is het corner. Deze gaat voorlangs en wordt door onze dames over de zijlijn gewerkt. De ingooi van SEH is ver en vanaf het middenveld bouwen ze de aanval op. Dan plots een schot op doel vanaf de 16 meter. Onhoudbaar voor onze keepster eindigt de bal in het net. Het is 0-1.

Ondanks deze tegenslag blijft DVS het voetballend erg goed doen. We zijn zeker gelijkwaardig aan deze koploper en we blijven erin geloven. Over rechts zien we een mooie aanval en welke helaas niet voorlangs gaat. Daar zat meer in maar de dames zetten zich even op de kaart en SEH realiseert zich dat ze er nog niet zijn. SEH komt niet echt dreigend meer over terwijl DVS de tanden er in zet en we veel op het gebied van SEH voetballen. Een schot op doel gaat net rechts naast maar ook SEH pakt de draad weer op en weet een paar keer door te breken. Ook zij weten het doel niet meer te raken en terwijl het steeds harder gaat regenen fluit de scheidsrechter af, we gaan de rust in.

De aanvang van de tweede helft is nat, heel nat. De wind is iets gedraaid en heeft plaatsgemaakt voor veel regen. Toch is de tweede helft niet veel anders dan de eerste helft. De teams zijn zeer aan elkaar gewaagd en een gelijkmaker zou verdiend zijn. Dan op het middenveld een botsing. Selina krijgt een forse tik op haar knie en moet helaas het veld verlaten. Dat is ook het moment dat de verslaggever even de wedstrijd moet verlaten om ouders te bellen en in te lichten. Daarom missen we wat verslaglegging van de tweede helft. Bij terugkomst is de stand nog steeds 0-1 en de meiden laten echt super goed voetbal zien. Wat er in de trainingen is geoefend is duidelijk zichtbaar op het veld en het werkt. We weten stand te houden.

Maar 0-1 is nog steeds verlies en er zit meer in. Daarom neemt de coach een gewaagde beslissing. Er wordt voorin en achterin wat geschoven om meer schotkracht voorin te creëren. Op deze manier zouden we er misschien een gelijkspel uit kunnen halen en 1 wedstrijdpuntje pakken.

Helaas pakt deze kans anders uit en weten de dames van SEH de ontstane gaten te vinden en in de laatste 10 minuten weten zij het 0-4 te maken.

Teleurgesteld lopen onze dames het veld af nadat de scheidsrechter heeft afgefloten. Totaal niet terecht deze teleurstelling omdat iedereen langs de kant een prachtig voetballend team heeft zien spelen wat zeker gelijkwaardig was aan de tweedejaars koploper in onze competitie. Van coaches van andere damesteams tot ouders en onze vaste toeschouwer Daniek (super dat je er altijd bent) niets dan lof voor deze wedstrijd. Jammer van de laatste 10 minuten maar voetballend waren jullie zeker gelijkwaardig en was een gelijkspel een betere uitslag geweest.