Lelystad uit, 2 - 2! Een hele belevenis!

2 - 2

DVS'33 Ermelo JO13-2

Onder 13, JO13-2, 2e klasse 09

25 november 2017 10:00

We kwamen prima uit de startblokken! Ditmaal met Boas en Thijs centraal achterin en Thijn op het middenveld. We probeerden hiermee wat meer druk naar voren te krijgen en dit lukt in het begin prima. De eerste 20 minuten waren we de bovenliggende partij en we kregen goede kansen. Mustafa opende de score met een goede soloactie vanuit het midden en schoot de bal prima binnen, 0 - 1. Daarna kregen Thijn en Elmar nog grote kansen op 2 en 3 nul, maar helaas geen goals. Helaas voor ons maakte Lelystad voor de rust goed gebruik van een ongelukkige bal achterin en werd het 1 - 1. Dit was echt niet nodig, maar het stond weer gelijk. De tweede helft pakte wij de draad weer op met druk naar voren zetten, maar dit wilde niet meer zo lukken. We verloren vaker duels en Lelystad werd sterker. Helaas voor ons werd het zelfs 2 - 1 voor Lelystad direct na een wissel aan onze kant. De concentratie leek even weg. De wedstrijd nam een rare wending doordat de scheidrechter wat beslissingen nam die onduidelijkheid voor onze spelers met zich meebracht. Het werd rommelig en de wedstrijd leek door onze vingers te glippen. Toen gaf de scheidsrechter aan dat hij de wedstrijd wilde staken, omdat hij niet gediend was van commentaar langs de lijn (op de lijn?) vanuit onze ouders. Na wat overleg en het uitleggen dat ouders langs de lijn zich niet met de scheidsrechter moeten bemoeien, werd de wedstrijd hervat.  Er was nog een kwartier te spelen en wij begonnen aan een goed laatste offensief. Dit resulteerde in een enorme kans voor Daan die schitterend de verdediging in de luren legde en zelfs de keeper omspeelde. Helaas kwam hij in een moeilijke hoek terecht en kon hij niet scoren. Iedereen zag dat die bal van Daan door een verdediger van Lelystad van de lijn werd gehaald met gebruik van zijn handen. Helaas zag de scheidsrechter dit niet als een overtreding en werd er doorgespeeld. We bleven druk zetten en even later schoten wij van afstand opnieuw tegen een hand van een verdediger. Ditmaal wel een penalty! Boas schoot de penalty prima hard genoeg geplaatst in de rechter hoek. Dit was toch wel degelijk de verdiende gelijkmaker. De sfeer was weer helemaal terug,
Helaas bleef het hierbij en hadden we een dubbel gevoel, want winst lag hier voor het grijpen.

Sfeertje in de kleedkamer was verder weer prima en er werd lekker hard gezongen voor Thijn's verjaardag!
Het doel was om Thijn drie punten voor zijn verjaardag te geven, helaas is dit er 1 geworden.