DVS'33 Ermelo MO15-1

Meisjes onder 15, MO15-1, 1e klasse 1

25 november 2017 10:30

JAAA, vandaag mogen we weer net even langer in de auto zitten dan we op het veld staan ;-)

We spelen vandaag onze competitiewedstrijd in Ommen tegen de MO15 van SJO-JCO, een team wat redelijk hoog in de rangschikkingen staat en momenteel de derde plek bezet.

Deze wedstrijd missen we welgeteld 6 meiden van ons anders zo complete team. Dit zorgt voor wat bedenkingen en zorgen bij diverse mensen echter moeten we het maar zo bekijken, de afwezigheid van een aantal van onze basisspelers brengt kansen voor de aanwezige spelers. Zij zullen op plekken komen te staan waar ze niet veel ervaring hebben en zich zo mooi profileren in het team.

Voorafgaand aan de wedstrijd hebben we ook bij deze uitwedstrijd in overleg met de tegenstander  het sportieve ‘shake hands’ in de middencirkel uitgevoerd. Dit is een onderdeel van het KNVB programma veilige vereniging waar DVS’33 en steeds meer andere clubs aan meedoen. Een sportief begin van de wedstrijd.

Na het bekende fluitsignaal van de scheidsrechter laat SJO gelijk zien wat voor wedstrijd zij in gedachten hebben. Er wordt door hen veel druk gezet en de eerste aanval op ons doel gaat maar net naast. Tegen deze tweedejaars meiden moeten we de gehele wedstrijd scherp en oplettend zijn en blijven. Zo blijkt wel na onze doeltrap. De tegenstander zit direct op de bal en al snel zien we de bal naar de rechter bovenhoek vliegen. Een onhoudbare bal die helaas al binnen een paar minuten in het net eindigt. We staan zonder het zelf erg goed te realiseren al met 1-0 achter.

Ondanks de inzet van onze dames lijken ze nog niet wakker en vanaf de kant en door onze keeper worden ze aangemoedigd om in hun spel te komen. Gelukkig stapt onze verdediging goed uit en weet de buitenspelval een aantal keer goed toe te passen. Omdat SJO op het randje van buitenspel speelt heeft de grensrechter het erg druk aan onze zijde. Meerdere keren gaat de vlag omhoog. Is dat niet het geval dan weet DVS de bal weg te werken. We zien een team wat zich langzaam weet te herpakken maar toch nog een beetje zoekend naar positie en elkaar is. Het is zichtbaar even wennen maar met hun inzet weten de meiden goed stand te houden. Helaas betekent de afwezigheid van 6 van onze speelsters dat we maar 1 wissel hebben. Deze wordt gaandeweg de eerste helft ingebracht en zo weet Igor de inzet van die ene wissel goed te gebruiken.

SJO heeft duidelijk extra energie uit de eerste goal gehaald en weet veel balbezit te houden en er wordt veel op onze helft gespeeld. Onze verdedigers doen hun uiterste best en samen met het middenveld weten ze aanval na aanval af te slaan. Toch weet SJO een gaatje te vinden en weer beland de bal in de 16. Hier krijgt de aanval van SJO te veel ruimte en vrijheid van onze verdedigers en met een lop over de keeper eindigt de bal voor de tweede keer in ons doelnet. Het is 2-0.

Onze meiden blijven ondanks de achterstand en de ene wissel die we maar hebben inzet tonen, maar ze lijken overrompeld te worden door een team wat vleugels lijkt te hebben gekregen door de 2-0 voorsprong. Onze mandekking is niet kort genoeg op de man en we stappen niet genoeg in op de aangespeelde bal waardoor SJO er net even eerder en dichter op zit en beter in hun spel kan blijven. Zo zien we de situatie ontstaan waarin we weer in onze 16 kluitjesvoetbal zien waaruit weer een dame van SJO zich vrij weet te maken en via de korte hoek de bal achter de lijn weet te plaatsen. Zo scoren zij de 3-0.

Tegen deze tegenstander moet er duidelijk een tandje bij. Bij deze tegenstander past de afwachtende houding die we van onze meiden zien niet. Hier moet je dichter op de man en op de bal zitten maar onze meiden lijken net dat beetje te missen. Gelukkig weten ze met hun doorzettingsvermogen en motivatie goed te compenseren wat voetbaltechnisch blijft liggen. Uit een Corner van SJO weer een schot op doel gevolgd door een goede redding van onze keeper wat resulteert in weer een corner. DVS weet deze weg te werken maar we zien een uitverdedigende actie door het midden en SJO weet de bal daar te onderscheppen met als gevolg de 4-0 op de teller. Slechts seconde daarna fluit de scheidrechter af voor de eerste helft.

Wat er in de kleedkamer is besproken weten alleen de coach en de meiden maar we zien, ondanks de achterstand, een team wat wil en er zin in heeft het veld op komen om aan de tweede helft te beginnen. Het fluitsignaal klinkt en de tweede helft is begonnen. SJO is duidelijk nog fysieker aanwezig dan in de eerste helft. Een paar keer weet DVS in de buurt van het doel van SJO te komen, maar er is te weinig aansluiting en onze aanval kan niet afmaken. We zien SJO de bal rondtikken en zet duidelijk druk op onze meiden. Toch zien we een groot verschil met de eerste helft. Onze dames weten elkaar beter te vinden en er wordt hoorbaar en zichtbaar meer gecommuniceerd met elkaar. Ook weet onze verdediging de keeper meer in het spel te betrekken. Ze maken duidelijk gebruik van de aanwijzingen die Igor in de rust heeft gegeven. Zo zien we dat de verdediging mede door die communicatie gaten beter weet op te vullen en elkaar daar waar nodig te ondersteunen.

Dat SJO door een schot op doel de 5-0 weet te scoren doet er dan even niet toe. Onze dames zijn er weer en ondanks het feit dat we maar 1 wissel hebben horen we niemand in het veld klagen over vermoeidheid of pijntjes. Zo weten ze de tweede helft helaas niet het doelgebied van SJO te bereiken maar weten ze zeker wel de stand te stabiliseren en SJO geen kans meer te laten benutten. Dat resulteert in een eindstand van 5-0.

Het is wel duidelijk dat dit team niet bij de pakken neer gaat zitten en zo de schade zeer goed weet te beperken. Zoals gezegd, de afwezigheid van een aantal van onze meiden heeft kansen geboden voor andere en ondanks het verlies hebben zij, zeker in de tweede helft, hun mannetje gestaan en laten zien dat je met een goede inzet en doorzettingsvermogen (en slechts 1 wissel) een spannende wedstrijd kan spelen. Bedankt dames, voor deze (wed)strijd.