38'

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 01

7 december 2013 9:00

Dekker, L. B1

Nog enthousiast over het Sinterklaasfeest verzamelen de jongens zich om half 9 voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het is een koude decemberochtend, maar gelukkig wel droog.

Gedreven beginnen onze jongens aan de wedstrijd. Topscorer Abdi is ziek en kan niet meespelen. DVS trapt af en ze gaan meteen fanatiek van start. Vanaf het begin zetten ze druk en spelen ze op de helft van Zeewolde. Uit een corner schiet Tumelo op doel, maar de keeper redt. Even later is het wel raak: Niels scoort de 1-0. Als snel maakt hij zijn 2e. Zeewolde zet een aanval op, maar de verdediging staat als een huis. De bal wordt onderschept en een nieuwe aanval volgt. Hij eindigt in een corner. Er volgt een schot van Tumelo, maar de keeper redt. Vlak daarna schiet Niels op doel, maar weer staat de keeper van Zeewolde op de goede plek. Een volgende aanval wordt opgezet, Siem geeft vanaf links een mooie voorzet, Tumelo schiet op de paal. Even later is het wel raak: via een goed opgezette combinatie levert Axel een prachtige voorzet af, die door Niels wordt binnengetikt: een hattrick, 3-0.

Ook Daan levert zijn bijdrage. Na een solo komt hij alleen voor de keeper, die goed speelt en de bal pareert. Opnieuw zet Zeewolde een aanval op, maar Niels onderschept, speelt naar Daan, die voorgeeft op Tumelo, die mooi afrondt: 4-0. Even later gaat een schot van Niels net voorlangs. Ook Siem komt af en toe mee naar voren en levert een prachtig schot af, dat ook maar net voorlangs gaat. Even later volgt een grote kans, Niels is de keeper gepasseerd, maar een speler van Zeewolde redt van de doellijn. Het was de laatste kans van de eerste helft.

Melvin heeft het rustig gehad: dankzij de solide verdediging hoefde hij niet een keer in actie te komen. Na de rust neemt Ewout het van hem over.

In de 2e helft gaan onze jongens opnieuw scherp van start en zijn er kansen: een schot van Niels op de paal, een hard schot van Axel dat maar net over gaat. Dan valt de 5-0: Daan schiet, de keeper redt, maar heeft de bal niet vast, waarna Niels binnentikt. Even later volgt een solo van Tumelo, hij schiet, maar de bal ketst af op de paal. Hij valt goed voor zijn voeten en rondt het dan met wat geluk af: 6-0. Langzaamaan komt Zeewolde wat meer in de wedstrijd (of verslappen wij?), een paar keer komen ze dicht bij het doel, maar Ewout staat zijn mannetje. Dan weer aan de andere kant: een schot van Axel gaat net naast. Een nieuwe aanval volgt, Daan zet voor en Tumelo rondt af: 7-0. Even later komt Zeewolde weer op, ze komen vlak voor de goal, maar Ruben staat scherp te verdedigen. Alleen, hij heeft zijn handen ervoor nodig om de bal uit het doel te houden. Penalty.

De keeper van Zeewolde komt het veld over om de bal binnen te schieten maar Ewout staat goed opgesteld en houdt hem tegen. Zeewolde valt weer aan, maar Ruben pareert opnieuw: hij speelt keurig terug op Ewout, die snel uitschiet. De organisatie bij DVS verslapt, maar we houden stand. Even later lopen we verder uit. Daan rondt een solo mooi af: 8-0. Even later soleert hij opnieuw en komt voor de goal, maar schiet dan op de paal. Toch krijgt hij hem erin: 9-0. Meteen na de aftrap van Zeewolde verovert Tumelo de bal en sprint naar voren, maar de keeper weet knap te redden. Ook een laatste corner gaat er niet in. Zo blijft de eindstand op 9-0. Een knappe prestatie van onze jongens! Complimenten voor DVS, ook voor de trainers en de leiding. De supporters langs de lijn hebben genoten van een mooie wedstrijd.

Ook de penalty’s gaan er goed in: Axel, Siem, Niels, Melvin, Tumelo, Daan en Ewout weten te scoren. De keeper van Zeewolde neemt revanche en treft nu wel doel.