Oefenwinst DVS’33 Ermelo bij Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk 1

3 - 4

9 november 2017 20:00

DVS’33 Ermelo rustte tijdens het inhaal- en bekerweekend uit in een oefenwedstrijd bij Hoofdklasser Sparta Nijkerk. De Ebbenhorst-bewoners kenden een moeizame seizoenstart met consequenties voor de trainersstaf. Hoofdtrainer Marco Roelofsen en assistent Henk van Steeg ruimden het veld. Het hoofd jeugdopleidingen, tevens trainer van de oudste jeugdselectie Ferry Hendrikse nam de taken vooralsnog over in afwachting van de aanstelling van een nieuwe coach. Het schokeffect was voor de Nijkerkers aanwezig, want het eveneens geplaagde csv Apeldoorn werd verslagen.
In de Nijkerkse hoofdmacht komen dit seizoen twee spelers uit, die vorig seizoen nog het geelzwart om de schouders droegen. Frank Heus ontbrak echter vanwege een blessure en Mohammed al Haydar kon niet aantreden door werkzaamheden.
Bert van Hunenstijn wilde zijn ploeg in het ritme houden, maar gunde zijn spelers ook een vrij weekend. Vandaar dat de wedstrijd op de donderdagavond gespeeld werd. DVS heeft als Derdedivisionist immers geen bekerbesognes in het district, terwijl de Spartanen daarvoor pas op dinsdag 14 november tegen DSV’61 in actie komen. De Ermelose oefenmeester trad in de eerste helft met een behoorlijke basisselectie aan. Dean Bredewolt kreeg de gelegenheid zijn kunsten onder de lat te vertonen en Yordi van Selm nam de plek van Roald de Vries in.

Sparta in productieve eerste helft met voorsprong
Onder een miezerige motregen ontspon zich een wedstrijd, waarin de thuisclub meer energie in de wedstrijd legde en bij tijd en wijle het betere van het spel had. Halverwege het eerste bedrijf was er al vijfmaal gescoord, wat deed vermoeden, dat het een aantrekkelijke wedstrijd was. Dat aantal treffers viel echter wel gemakkelijk en waren geen toonbeelden van goed verdedigen. De stevige Junior Albertus schoof al in de 3e minuut het openingsdoelpunt binnen en Rick Knoop maakte er na een kwartier zelfs 2-0 van. Nog geen vijf minuten later stond het alweer 2-2 uit dieptepasses, waarbij Benjamin Roemeon het leer over doelman Stijn Waals lepelde en Daniël van Warven de sluitpost over de grond verschalkte. Sparta nam in de 23e minuut echter opnieuw een voorsprong via de snelle Jean-Willy Mapinga. Hoewel DVS voor de rust nog wel wat aandrong met schoten van Daniël van Warven en Maurice de Ruiter, ging die 3-2 wel mee de rust in.

DVS na rust met wereldgoal naar winst
Veel wissels aan Ermelose zijde, waar Thodorie Velenas het doel ging verdedigen. Mark Bouwman pakte nu na zijn lange periode van blessuretijd een halve wedstrijd in de hoofdmacht mee, terwijl ook Haico Epe na zijn blessure weer een helft speelde. Ook Mike Ahrens en Kay Velda traden bij aanvang van de tweede helft aan. DVS kwam in het eerste kwartier al wel dichtbij de gelijkmaker met een kopbal van Benjamin Roemeon en een geplaatst schot van Jordi van Selm. Bij de geelzwarten werden Yannick van Swan en Mathijs van Dusschoten (voor Van Warven en Yasar) en ook werd er in de loop van de tweede helft gewisseld bij de thuisploeg. Die werd daar niet sterker van, waarna de Ermeloërs de bovenliggende partij waren. Halverwege de tweede helft bracht Kay Velda zijn ploeg langszij met een schitterend afstandsschot. De schoonheid van de 3-3 werd nog overtroffen door zijn volley van vijfenveertig meter tien minuten voor tijd. Daartussen trof Mathijs van Dusschoten nog een keer de paal. Dat deed hij in de slotminuut nog eens in de rebound van zijn inzet, die door de Nijkerkse goalie nog gekeerd werd. Bij die actie raakte de jonge spits helaas geblesseerd. Het bleef bij 3-4.

Scoreverloop: 3’ Junior Albertus 1-0, 15’ Rick Knoop 2-0, 17’ Benjamin Roemeon 2-1, 20’ Daniël van Warven 2-2, 23’ Jean-willy Mapinga 3-2, ‘67’ Kay Velda 3-3, 85’ Kay Velda 3-4