Quick Boys

Mannen, 1, 3e divisie A

2 december 2017 14:30

Sanders, J.

Een week na de nederlaag met een verhaal tegen FC Twente ging DVS’33 Ermelo in eigen huis ruim onderuit tegen Quick Boys. En dat voor de tweede keer dit seizoen. In de eerste bindende wedstrijd in deze jaargang voor een plaats in de eerste ronde voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker verloren de geelzwarten onverdiend met 1-2 onderuit, maar deze keer was de winst volop verdiend. Voetbal bleek eens te meer weer eens geen simpele optelsom. Waar de Ermeloërs twee ronden terug Capelle met 6-1 wegstuurde (ook met een verhaal), verloor een slecht spelend Quick Boys afgelopen week in een matige wedstrijd voor eigen publiek van diezelfde tegenstander. In Ermelo was de equipe van scheidend trainer weer scherp. Daar ontbrak het in de beginfase aan bij de geelzwarten, die de bezoekers al vroeg in een zetel hielpen. Die stonden de vroege voorsprong nooit meer af en liepen ook nog verder uit.
De Katwijkse club was nagenoeg compleet en Bert van Hunenstijn kon nu ook weer beschikken over Maurice de Ruiter. Die startte ook, waardoor Mike Ahrens een plaats op de bank had.

Buit voor rust al binnen
Yordi Teijsse werd de gevierde man in deze wedstrijd, maar het was vooral ook Reda Karchouch, die zich in deze wedstrijd onderscheidde. Hij was ook in de 2e minuut betrokken bij de aanval, die de vroege 0-1 opleverde. De eindpass leek onderschept te worden door Roald de Vries, maar bereikte desalniettemin Yordi Teijsse. De clubtopscorer had weinig moeite om doelman Paul Eppink van dichtbij te verslaan. De aangever leek in de 7e minuut het speelveld geblesseerd te moeten verlaten, maar kon gelukkig voor de bezoekers verder. Met de vroege voorsprong zaten de gasten eigenlijk al in een zetel. De club is dit seizoen immers buitenshuis veel succesvoller dan op het eigen “Nieuw Zuid”. Alleen in de eerste wedstrijd werd bij Jong FC Volendam verloren. In het vervolg van de eerste helft bleek Quick Boys agressiever op de bal en gebruikte daarmee het grotere fysieke vermogen. Daarnaast waren de blauwwitten technisch vaardig en dat dan ook nog in een hoge handelingssnelheid. De Katwijkers verdedigden compact en gegroepeerd, waardoor DVS nauwelijks kansen kreeg. Tot halverwege de eerste helft deed zich dan ook weinig gevaar voor voor de beide doelen. DVS mocht wel meer balbezit hebben.

Na twee hoekschoppen was de gelijkmaker wel dichtbij, toen Maurice de Ruiter in de 21e minuut uit een voorzet van Kay Velda rakelings voorlangs schoot. Drie minuten later bood een combinatie tussen Kay Velda en Daniël van Warven perspectief. Na het hakje van de laatste werd het goede schot van Velda nog van richting veranderd, wat het gevaar eruit haalde. In de 27e minuut kon Roald de Vries aanleggen voor een schot, dat eveneens van richting veranderd werd. Uit de corner kopte Basil Camara naast. Dat waren ook alle mogelijkheden voor DVS voor de thee. Quick Boys kwam evenmin na de 0-1 evenmin tot kansen in het eerste half uur. Dat gebeurde dan wel uit de omschakeling. Na een hoekschop voor DVS in de 34e minuut kwamen de blauwwiten er snel uit en Reda Kharchouch legde de bal knap achter de Ermelose verdediging op linksback Kelvin Maynard. Die toonde zich duidelijk geen aanvaller en kwam niet tot een goed schot. Twee minuten daarna werd een rush van Benjamin Roemeon onderbroken; de rappe aanvaller werd aangetikt, maar scheidsrechter Sanders zag er geen overtreding om. Na dit balverlies vond Jesse van Nieuwkerk ploeggenoot Ricardo Kuijvenhoven, die in goede positie niet tot een doelpoging kwam. In de 39e minuut plaatste Dennis Hollart de bal in de voeten van een tegenstander, waarna Reda Kharchouch de assist kon verzenden op Jesse van Nieuwkerk. Doelman Paul Eppink trad handelend op. De rust naderde en een 0-1 achterstand is natuurlijk altijd nog te repareren. Zeker in de wetenschap, dat DVS in de tweede helft vaak beter voor de dag komt. Nu viel de 0-2 alsnog voor de pauze. Niet uit het schot in het zijnet van verdediger Yassire Hamdani, dat Paul Eppink al zag gebeuren, maar wel in de voorlaatste minuut. De Ermelose goalie kreeg het alleszins houdbare schot niet onder controle en de bal leek in de hoek binnen te caramboleren. Yordi Teijsse gaf nog net het beslissende tikje voor de 0-2. Het schot van Kay Velda in de extra tijd bracht zijn ploeg ook niet meer dichterbij.

Geen aansluiting voor DVS na rust
Aanvoerder Dennis Hollart bleef voor de tweede helft achter in de kleedkamer. Haico Epe nam de rechtsbackpositie over, terwijl Jorran van Santen de plek in het hart van de defensie overnam. De geschiedenis van het eerste bedrijf leek zich te herhalen, toen aanvoerder Delano a Cohen vanaf rechts een vrije trap mocht nemen. Die werd succesvol ingekopt door Yordi Teijsse, maar daar was een overtreding aan voorafgegaan. Die treffer werd dus geannuleerd. In de 53e minuut wilde Coen Vloedgraven doelman Jesper Hogedoorn verrassen met een geplaatst schot, waar een voorzet werd verwacht, maar de sluitpost stond goed opgesteld. Twee minuten later waagde Tim Bloemendaal zich aan de andere kant na een goede aanname aan een volley, die net over het doel ging. Na een kwartier in de tweede helft combineerde Quick Boys door de Ermelose verdediging, maar was de eindpass net te ver voor Kharchouch. DVS’ best lopende aanval in de 65e minuut, waarbij invaller Gökan Yasar, drie minuten daarvoor in het veld gekomen voor Coen Vloedgraven, aflegde op Maurice de Ruiter. Zijn strakke schot ging rakelings over de lat.

Het leek wel of DVS harder moest werken om tot enig gevaar te komen dan de bezoekers, maar die arbeid leverden de geelzwarten ook wel. Een minuut na de poging van De Ruiter kwam Daniël van Warven tot een schot, waar doelman Jesper Hogedoorn al zijn kwaliteiten moest gebruiken. Halverwege de tweede helft kreeg Reda Kharchouch schijnbaar vrije doortocht na een steekpass, maar Basil Camara hinderde dusdanig, dat het schot de nodige kracht en richting ontbrak en Paul Eppink kon redden. Het bleef wel een fase met mogelijkheden aan beide zijden, want een minuut daarna liet Daniël van Warven een knappe voorzet los, die door Kay Velda kon worden ingekopt. Die ging helaas voor de thuisclub naast. Voor de laatste twintig minuten kwam Mike Ahrens er nog in voor Benjamin Roemeon. In de 71e minuut nam Daniël van Warven het leer op de slof, maar ook die inzet ging over. Een minuut later zag Jorran van Santen zijn schot geblokt worden, waarna Reda Kharchouch in de tegenstoot vrij op het Ermelose doel leek af te gaan. Basil Camara roste de bal in een uiterste reddingspoging weg. DVS werd in de 83e minuut bevrijd van Reda Kharchouch, waarvoor Sammy Zandbergen de resterende tijd volmaakte. Waar het bij DVS vooral net niet was, zat het voor Quick Boys juist wel mee. Daarin was de derde Katwijkse treffer misschien wel typerend. Uit een vrije schop kopte Yordi Teijsse in en via doelman Paul Eppink en de paal ging de bal alsnog over de doellijn. Drie minuten voor het verstrijken kwam Philippe den Hartog er nog in voor Jesse van Nieuwkerk. De twee Katwijkse invallers noteerde de laatste grote kans voor de bezoekers. De laatste leverde de voorzet, waarbij Zandbergen de bal maar simpel voor het binnentikken had. Iedereen telde ‘m al, maar de invaller raakte de bal niet goed, waardoor Paul Eppink zijn laatste redding van de wedstrijd kon verrichten. Hij was in ieder geval attent. Anderzijds kreeg Maurice de Ruiter van de Katwijkse keeper nog de mogelijkheid van een slotakkoord, maar hij kreeg de bal na slecht wegwerken niet voer de goalie. Het bleef bij 0-3; een afgetekende nederlaag tegen een goed Quick Boys.

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Paul Eppink, Jorran van Santen, Basil Camara, Dennis Hollart (46’ Haico Epe), Roald de Vries, Coen Vloedgraven (62’ Gökhan Yasar), Niels Buijtenhuis, Kay Velda, Maurice de Ruiter, Daniël van Warven, Benjamin Roemeon (69’ Mike Ahrens).
Opstelling Quick Boys: Jesper Hogedoorn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Joey Ravensberger, Kelvin Maynard, Tim Bloemendaal, Delano a Cohen, Richard Kuijvenhoven, Reda Kharchouch (83’ Sammy Zandbergen), Yordi Teijsse, Jesse van Nieuwkerk (87’ Philippe den Hartog).

Scheidsrechter: Dhr. J. Sanders uit Doetinchem

Scoreverloop: 2’ Yordi Teijsse 0-1, 44’ Yordi Teijsse 0-2, 85’ Yordi Teijsse 0-3

Resultaten Derde Divisie 2 december (speelronde 14; 2e ronde tweede periode):
Door de nederlaag zette DVS  de jacht op de vijfde plek van de Katwijkers niet in. Het kostte de geelzwarten met nog steeds 20 punten twee plaatsen. De Ermeloërs sluiten nu het linker rijtje. Quick Boys bleef op basis van doelsaldo vierde met 25 punten.
ACV-Jong Almere City FC: De Assenaren mochten gezien de ongeslagen thuisstatus hopen op een goed resultaat, maar Jong Almere City FC legde met twee van richting veranderde schoten in de eerste helft de basis voor de overwinning. Verder creëerde de koploper geen kansen meer, maar vond de thuisclub niet meer dan een aansluitingstreffer. Door de 1-2 blijven de polderbewoners koploper met nu 35 punten. ACV zakte met een gemiddelde van een punt per wedstrijd (14) een plek naar de vijftiende.
Spakenburg-Jong FC Volendam: De runner up bleef door de 2-0 winst op Jong FC Volendam de belangrijkste belager van de Almeerders met een achterstand van vier punten. Makkelijk ging dat niet voor Spakenburg, dat een uur lang met een man meer speelde en de zege pas in de slotfase veiligstelde. De wijdbroeken leverden met nog steeds 17 punten een plaats in en staan nu elfde.
Jong FC Groningen-Jong FC Twente: In de ontmoeting tussen de beloften was Groningen te sterk voor de Tukkers. Het werd 3-0. De noorderlingen bleven Quick Boys voor vanwege het doelsaldo, maar staan nog altijd op gepaste afstand van de koploper. Jong FC Twente is één van de drie clubs met 21 punten, maar heeft het minste doelsaldo en vindt zich daardoor terug op de achtste plaats.
Harkemase Boys-ONS Sneek: Het mocht dan koud zijn langs de lijn, maar de Friese derby verwarmde wel. Zoiets laat zich moeilijk voorspellen en ONS trok nam drie keer een voorsprong en werd na de laatste niet meer bijgehaald. Harkemase Boys bleef dus op 22 punten steken en verruilde van plek met Quick Boys. De Snekers boekten met nu 15 punten twee plaatsen winst en staan dertiende.
ASWH-DOVO: Alles veranderde na de aansluitingstreffer voor de thuisclub bij een 0-2 stand. ASWH zegevierde met 3-2, wat het puntentotaal op 18 bracht. Daarmee schoven de Ambachters door naar de tiende plaats. DOVO blijft met 21 punten op de zesde plaats de beste debutant.
Magreb’90-VVOG: De Harderwijkers boekten een zakelijke overwinning bij Magreb’90. Daardoor ging VVOG met nu 21 punten weer over DVS heen en bevindt zich in het midden van de drie clubs met dat aantal op de zevende plaats. De Utrechters zagen met 5 schamele punten de nummers zestien en voorlaatst een punt weglopen.
ODIN’59-Spijkenisse: Het voelde in Heemskerk voor de thuisclub als twee verliespunten na een 1-0 voorsprong. Spijkenisse kwam terug tot 1-1 en voegde dus een punt toe aan het totaal van 12. Dat is evenveel als de slechtste herkanser, maar dan nog met een minder doelsaldo. ODIN’59 bleef met 17 punten ONS voor op de ranglijst en moet als nummer twaalf Jong FC Volendam alleen op doelsaldo nog voor zich dulden.
Capelle-Scheveningen: Bij vlagen een sterker Scheveningen, maar beide clubs moesten na 90 minuten tevreden zijn met een 1-1 stand. Dat hielp hen weinig op de ranglijst. Capelle heeft al nummer veertien met 14 uit 13 nog een restant tegen Magreb’90 tegoed, maar leverde wel een positie in. Met 13 uit 14 zijn de “Schollekoppen” de slechtste herkanser.