Jong Almere City FC

1 - 4

Mannen, 1, 3e divisie A

9 december 2017 15:00

DVS’33 Ermelo heeft in Almere de koploper van de Derde Divisie een ruime nederlaag toegebracht. De ene wedstrijd bleek dus de andere niet, want een week eerder gingen de geelzwarten nog roemloos ten onder tegen Quick Boys na een slap begin. Tegen lijstaanvoerder Jong Almere City FC, dat alleen nog maar in de competitieopening van Harkemase Boys had verloren, keek nu al in de 1e minuut tegen een achterstand aan. Die werd ook niet meer goed gemaakt.
Bij de thuisclub ontbrak schaduwschutter Silvester van der Water. Doelman Roy Pistoor staat samen met Mike Grim op de lijst van de A-selectie, maar verdelen de beurten onder de lat bij de beloften. Bij de koploper behoren Faris Hammouti, Delvechio Blackson, Charlie Telfer, Achille Vaarnholt en Khalid Tadmine eveneens tot de A-selectie. De Ermeloërs traden aan in dezelfde basis als een week eerder.

Vroege treffer bezorgt DVS voorsprong bij rust
De geelzwarten begonnen voortvarend aan het duel met de koploper en profiteerden in de eerste minuut al van een slechte breedtepass ter hoogte van de middenlijn. Coen Vloedgraven onderschepte, passte op Benjamin Roemeon. Die maakte zich nog kleiner dan hij al was en kopte het leer door, waardoor Daniël door het hart van de Almeerse defensie vrije doortocht kreeg. De gretige aanvaller maakte voor doelman Roy Pistoor geen fout en verschalkte de sluitpost met een schuiver, 0-1. Natuurlijk toonde Jong Almere City FC voetballend vermogen, maar dat had DVS ook. In het eerste kwartier werden de gastheren nauwelijks dreigend en dat was de equipe van Bert van Hunenstijn wel. Uit de goede pass van Maurice de Ruiter legde Benjamin Roemeon in de 6e minuut af op Kay Velda, maar zijn schot ging ruim over. Vier minuten later diende de volgende kans zich al weer aan. Na een pass over de as kon Daniël van Warven in riante scoringspositie opnieuw aanleggen voor een schot, maar nu stond zijn vizier te hoog. Voetballend kende DVS nu een sterke periode met veel balbezit. Na een kwartier voetbal kwamen de polderbewoners tot het eerste gevaar, toen Kenneth Aninkora op links ontsnapte en de verre hoek zocht. Via de hand van Paul Eppink kwam het leer voor Khalid Tadmine. De speler van de A-selectie schoot van dichtbij over. De Almeerse aanval twee minuten later was al minder gevaarlijk. Het schot van Charlie Telfer vormde geen probleem voor Paul Eppink. Na een combinatie over meerdere met veel lopende spelers ontstond er in de 20e minuut weer een schietkans voor Benjamin Roemeon. Zijn inzet ging net naast. Twee minuten later kwam de 0-2 toch van zijn voet. Na een langdurige combinatie vond Roald de Vries de aanvaller net achter twee Almeerse verdedigers. Op kniehoogte was het balcontact genoeg om het leer naar de linkerhoek te sturen buiten bereik van de goalie, 0-2. Het was nog niet de stand, waarmee DVS lekker achterover kon gaan leunen. Met die voorsprong haalden de geelzwarten wel wat tempo uit de wedstrijd. De druk op het Ermelose doel nam dan ook wat toe. De kopbal van Tarik Evre uit een hoekschop in de 25e minuut ging nog voorlangs. Delvechio Blackson bood Daniël van Warven in de 27e minuut bijna de mogelijkheid op een 0-3 na zijn te zachte terugspeelbal. De aanvaller kon de bal na zijn onderschepping vanaf de achterlijn niet over de doellijn krijgen of Benjamin Roemeon bereiken. Het was een intermezzo in de fase, waarin de thuisclub het meeste balbezit had. Paul Eppink had in de 31e minuut een dubbele redding nodig om de beloften van scoren af te houden. Het schot van James Emorfides keerde hij met overleg en bij de rebound van Charlie Telfer viel hij in de baan van het schot. Toch kwamen de Almeerders nog in dezelfde minuut dichterbij. Nicky van Hilten stond aan het eind van een fraai driehoekje en schoof de 1-2 in de verre hoek. De dreiging hield nog even aan en het was goed, dat Dennis Hollart in de 34e minuut een voorzet van Efmorfides met het lichaam blokte. Dezelfde speler kon vier minuten weer aanleggen voor een schot, maar produceerde een slap rollertje, waar Paul Eppink natuurlijk geen moeite mee mocht hebben. Daarmee was het voor de rust wel met de Almeerse dadendrang gedaan, terwijl de laatste mogelijkheid voor DVS in de 43e minuut na een goede interceptie van Jorran van Santen eindigde in een corner. De rust ging dus in met een toch wel onverwachte 1-2 voorsprong voor de Ermeloërs.

DVS voert voorsprong verder op na rust
Twee ongewijzigde ploegen begonnen aan de tweede helft. Die was voetballend wat minder dan het eerste bedrijf. Jong Almere City FC zocht het meer in de lange bal, maar ook de Ermeloërs legden de ballen wat dieper weg. De eerste mogelijkheid was wel weer voor DVS na een voorzet van Jorran van Santen op Benjamin Roemeon, die net wat tekortkwam. Een minuut later stuurde Maurice de Ruiter Daniël van Warven de ‘zestien’ in. Na zijn kapbal had hij de hoek wel in gedachten, maar trof doelman Pistoor. Het eerste kwartier ging voorbij met een schot van Charlie Telfer, dat van richting werd veranderd en dus nog een hoekschop opleverde. Niet meer dan dat ook. Halverwege de tweede helft bracht trainer Ivar van Dinteren bij de koploper twee verse krachten in; Julian Nak en Ruggero Mannes voor Achille Vaarnholt en Charlie Telfer. Het gewenste effect bleef uit en DVS nam verder afstand van de polderbewoners. Maurice de Ruiter ging op de helft van Almere na een lange trap van Dennis Hollart het lijf-aan-lijf-gevecht slimmer aan dan zijn tegenstrever Tarik Evre. Dat gevecht zette zich voort tot in de ‘zestien’. Een lob bleef nog uit, maar de centrale verdediger kreeg hield vervolgens vast. De twijfel bij scheidsrechter Van den Burg betrof wellicht de keuze voor de kaart. Die werd rood. De penalty werd door De Ruiter daarna perfect benut, want de doelman lag goed in de hoek, maar kon de uitstekend geplaatste bal niet keren, 1-3. Op de laatste Almeerse wissel in de 78e minuut (Samet Bulut voor Kenneth Aninkora) werd al snel gevolgd door de definitieve nekslag. Benjamin Roemeon na de afgemeten pass van Coen Vloedgraven had nog de keuze na een dieptepass om af te leggen op Maurice de Ruiter, maar schatte ook zijn eigen kans in. Hij schudde zijn belager af en schoot met alle overtuiging de 1-4 in de touwen. Dat was natuurlijk ook de knock out voor de lijstaanvoerder. Maurice de Ruiter verliet in de 82e minuut het veld nog voor Gökhan Yasar, die vier minuten later nog de kans kreeg om zijn achtste treffer aan te tekenen. De balwinst van Daniël van Warven zette hij een knappe combinatie met Benjamin Roemeon en kwam hij tot een schot, dat normaliter zit bij hem, maar nu net naast ging. De tweede wissel was dan heel verheugend. Daniël van Warven maakte in de voorlaatste minuut plaats voor Lars van Wetering, die na een lange periode van blessureleed weer zijn opwachting in de hoofdmacht maakte. Tot aanvallende acties kwam hij niet meer; alleen tot het wegkoppen van een vrije trap. Zo won DVS in een uitstekende wedstrijd dus ruim van de koploper, wat een uitstekend resultaat is.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Paul Eppink, Jorran van Santen, Basil Camara, Dennis Hollart, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Niels Buijtenhuis, Kay Velda, Maurice de Ruiter (82’ Gökhan Yasar), Daniël van Warven (89’ Lars van Wetering), Benjamin Roemeon.
Opstelling Jong Almere City FC: Roy Pistoor, Delvecchio Blackson, Tarik Evre, Faris Hammouti, Nicky van Hilten, Adriaan Kruisheer, James Efmorfides, Charlie Telfer (67’ Julian Nak), Achille Vaarnholt (67’ Ruggero Mannes), Khalid Tadmine, Kenneth Aninkora (78’ Samet Bulut).

Scheidsrechter: P.N. van de Burg uit Den Haag

Scoreverloop: 1’ Daniël van Warven 0-1, 22’ Benjamin Roemeon 0-2, 31’ Nicky van Hilten 1-2, 74’ Maurice de Ruiter (pen.) 1-3, 80’ Benjamin Roemeon 0-4.

Resultaten Derde Divisie (speelronde 15, 3e ronde tweede periode):
De knappe overwinning hielp DVS van de nul af in de tweede periode. Door de winst stegen de geelzwarten liefst vier plaatsen op de ranglijst naar de vijfde met nu 23 uit 15. Dat had natuurlijk ook alles te maken met de afgelastingen door de vele sneeuwval; Jong FC Twente-Harkemase Boys, DOVO-Capelle en VVOG-Jong FC Groningen. Van de vier gepasseerde clubs kwam er namelijk geen een in actie. Jong Almere City FC behield de koppositie, maar zag met 35 uit 14 de voorsprong wel slinken.
Spijkenisse-Spakenburg: De runner up hoefde niet te domineren om tot een degelijke winst te komen. Spijkenisse was voor de rust de bovenliggende partij, maar scoorde niet. Dat deed Spakenburg direct na de rust wel en won uiteindelijk met 0-2. Dat bracht de “Blauwen ’tot op een punt van de koploper uit Almere. De debutant bleef met 13 uit 15 voorlaatste.
Quick Boys-Scheveningen: De wedstrijd kwam na een 1-1 ruststand pas tot leven. De pot eindigde met tien tegen tien, maar in de score trok Scheveningen met 2-4 aan het langste eind in de Zuid-Hollandse visserijderby. Door de nederlaag naderde DVS Quick Boys weer tot op twee punten. De “Schollekoppen” hebben met 16 uit 15 weer vier clubs onder zich, maar dat beeld is door de afgelastingen wat vertekend.
ASWH-ACV: Een behoudend spelend ACV kwam pas na rust op achterstand. Na de 2-0 was het te laat om nog de aanval te zoeken. De Assenaren wachten dus nog steeds op het eerste punt buitenshuis en staan met 14 uit 15 op een zestiende plaats en dat is een plek minder dan bij aanvang van de wedstrijd. ASWH bleef tiende met nu 21 uit 15.
Jong FC Volendam-ODIN’59: De buit leek na de 3-0 binnen voor de wijdbroeken, maar ODIN’59 krabbelde nog terug tot 3-2. Jong FC Volendam met nu 20 uit 15 bleef elfde. De Heemskerkers leverden een plaats in en staan nu dertiende met 17 uit 15.
ONS Sneek-Magreb’90: De thuisclub maakte het verschil pas na rust, maar liep toen ook uit naar 3-0. Dat leverde een plaats winst op voor ONS, dat nu met 18 uit 15 twaalfde staat. Magreb’90 bleef op de magere 5 punten staan uit 14 wedstrijden en sluit de rangen troosteloos.