Competitie hervat: inhaalwedstrijd tegen vv Heino

Heino VR1

Vrouwen, VR1, 2e klasse C

3 februari 2018 12:30

Schouten, C.P.

Op zaterdag 3 februari was het eindelijk weer zover. Na een aantal oefenwedstrijden tegen onder andere SDC Putten en Klarenbeek, mochten wij vandaag aantreden voor inhaalwedstrijd tegen vv Heino. Klaargestoomd met de nodige aanwijzingen en ervaring van de afgelopen wedstrijden waren wij er met 12 dames helemaal klaar voor. De opstelling was als volgt:

Iets na 12.30 wordt er afgetrapt. Vanaf het begin proberen wij compact te staan en vanuit onze eigen kracht te gaan voetballen. Goede onderlinge communicatie en coaching staan voor ons dan ook aan de basis van deze wedstrijd. Ons sterke begin resulteert in een snel doelpunt in de 7e minuut. Nadat Miranda Dul op het middenveld de bal op een pijnlijke wijze #balinjebeen weet te veroveren geeft zij een mooie steekpass waarmee zij Belinda één op één zet met de keepster. Onze Belinda weet daar wel raad mee en rond op koelbloedige wijze af, de 1-0 is een feit! Na dit doelpunt proberen wij door middel van verschillende combinaties het Heino lastig te maken en druk te zetten. Dit resulteert helaas niet in uitgespeelde kansen. In de 37e minuut is het Heino die onze helft opzoekt. De spits van Heino wordt met een steekbal weggestuurd en komt alleen te staan voor onze keepster Robbin. Door het snelle sprintwerk van Robbin wordt deze bal buiten het strafschopgebied gekeerd en resulteert dit slechts in een vrije trap voor Heino. Deze vrije trap is vervolgens een prooi voor Robbin. Het voetbalgezegde “als je hem zelf niet maakt, dan scoort de tegenstander hem” was vandaag van toepassing voor Heino op de sportvelden van DVS’33. Sabrina stuurt in de 42e minuut Paula weg met een dieptepass. Paula weet de bal nog net binnen te houden, speelt de bal terug op Belinda die op haar beurt Paula weer bedient. Vervolgens speelt Paula de bal in op Marloes die met een geweldig afstandsschot de bal tussen de handen van de keepster en de lat weet te plaatsen. Met een 2-0 score op het scorebord zoeken wij de kleedkamer op om thee te gaan drinken.

Tijdens de rust worden de puntjes op de i gezet en besluiten wij in de 2e helft op dezelfde wijze door te gaan. De dames van Heino zouden zich niet zo gemakkelijk gewonnen geven dus is het van belang dat wij blijven voetballen vanuit ons eigen compacte systeem.

De tweede helft borduren wij verder op het zelfvertrouwen van de eerste helft. Dit resulteert in een aantal kansen voor ons onder andere uit een aantal corners en een vrije trap. Na een kwartier spelen is het Heino dat iets agressiever wordt en probeert met zowel combinatiespel als lange ballen door onze verdediging heen te komen. In deze minuten krijgen wij het door hun goede spel iets lastiger, maar dit leidt niet tot grote kansen voor Heino. Scherpte en sterke onderlinge communicatie zijn in deze minuten van groot belang. Het minder sterkte kwartier wordt omgezet naar het Ermelose kwartiertje. In de 75e minuut maakt Miranda van der Vlis plaats voor Samira. Samira neemt haar plaats in de spits in en Belinda schuift hierdoor terug naar het middenveld. In de 87e minuut maken we dan eindelijk de verdiende 3-0. Met een aanval over rechts is het Belinda die met een steekpass Paula wegstuurt naar de rechterzijde van het zestienmetergebied. Wederom bewijst Paula tweebenig te zijn door met haar rechterbeen af te ronden: 3-0! 3-0 was tevens de eindscore van deze wedstrijd. Ook na de winterstop zetten we de mooie reeks teamprestaties door. De overwinning werd dan ook in de kantine verder gevierd met de nodige gezelligheid, hapjes en drankjes.

Volgende week zijn wij een weekje vrij, maar op 17 februari spelen wij om 15.00 uur een uitwedstrijd tegen de dames van Genemuiden. U bent natuurlijk van harte welkom om ons naar de overwinning te juichen, de reistijd bedraagt ongeveer drie kwartier.