... (corner)

23 november 2013 10:00

23-11-2013 EFC E1 - DVS 33 E1

Na de kater tegen Hoevelaken hopen we het zelfvertrouwen weer terug te vinden in een Ermelose derby tegen EFC. 'Uit' wel te verstaan en dat is altijd lastig.

EFC begint sterk aan de wedstrijd en heeft toch 2 kansjes vrij vroeg in de wedstrijd.
De toeschouwers blijven er vertrouwen in hebben en het team gelukkig ook. Gaandeweg worden we sterker en na een fraaie actie van Emirhan Baycan is het bijna 0-1; ...bijna want de keeper haalt de bal uit de linkerhoek...Even later volgt een schot op de paal van Rick Onderweegs en dan valt gelukkig een tijdje later de 0-1 via Lars van de Ridder in de 15e minuut.
Opluchting. Yes, We kunnen het.
In de 16e minuut opnieuw een mooie kans, die volgt uit een fraaie combinatie tussen Rick en Emirhan. De EFC keeper is helaas opnieuw spelbreker.

Daarna gaat EFC voor de gelijkmaker, maar de paal biedt gelukkig redding.
Ons antwoord is een mooie loopactie door het midden van Luca van de Poppe met een mooi schot op goal. Helaas net geen goal.

Met rust een voorsprong. 0-1 is niet veel, maar we kunnen meer.

De  2e helft begint echt heel goed met goed aanvalsspel en 2 mooie corners. De 2e corner draait fraai in en we hebben de 0-2 te pakken.
Daarna komt er toch weer even een spannende periode. We kunnen het overwicht niet vasthouden, gaan wat slordiger spelen en na een eerste kans van EFC die over de goal gaat, komt er dan toch een tegentreffer 1-2.
We blijven gelukkig wel knokken en weten na verloop van tijd weer wat grip te krijgen. Er volgt een vrije trap en kort daarna opnieuw een corner waaruit de 1-3 wordt gescoord door een kopbal van Tijmen Verdoorn. Tenslotte volgt nog de 1-4 via Wilrik Selles.

Al met al een wedstrijd, die laat zien dat we veel kunnen. Als we hard blijven werken, strak inspelen/overspelen, kijken en goed lopen, dan kunnen we heel veel.
Vandaag vond ik dat we vooral als gehele team goed gewerkt hebben.

We zien weer uit naar de volgende wedstrijd.