5 - 1

HSV De Zuidvogels 1

9 januari 2018 20:15

Timmer, L.

DVS’33 Ermelo speelde in aanloop naar de derby bij VVOG op dinsdagavond tegen De Zuidvogels uit Huizen. De debutant uit de Hoofdklasse B werd vooral in de eerste helft volledig overlopen en had het met name aan doelman Axel Weitz te danken, dat er halverwege geen dubbele cijfers op het scorebord stonden met een aantal onwaarschijnlijke reddingen. Het bleef bij vijf doelpunten, waarna de geelzwarten in een mindere tweede helft het kruit verder drooghielden en de Gooilanders nog voor een eretreffer zorgden.
De Ermeloërs startten in een wat andere opstelling. Mark Bouwman vormde nu met Basil Camara het hart van de defensie met Lars Dekker daarvoor. Meest opvallende wijziging was het meespelen van nieuweling Genaro Snijders, die zich duidelijk liet gelden in deze oefenwedstrijd.

De oud-speler van onder andere Vitesse toonde zich vanaf de aftrap zeer gretig. Het tempo lag ook hoog in de eerste helft en DVS was al meteen effectief in de openingsfase, waar Mike Ahrens uit een afvallende bal met een laag schot al voor de 1-0 tekende. Op aangeven van Gökhan Yasar zorgde Genaro Snijders met een curve, waar doelman Axel Weitz niet bij kon, voor de 2-0. Dat de score tegen de nummer 14 van de Hoofdklasse B al niet halverwege de eerste helft fors opgeschroefd werd, was te danken aan de Huizer sluitpost, die vier zekere treffers voorkwam en nog een aantal goede reddingen had. Zodoende duurde het nog tot de 38e minuut, voordat Mike Ahrens in twee pogingen het leer over de goalie tilde en de stand op 3-0 bracht. In de laatste vijf minuten ging het nog hard, toen Gökhan Yasar uit een voorzet van Benjamin Roemeon de 4-0 inschoot en de aangever met zijn schot optimaal profiteerde van het voordeel na een overtreding. De rust ging dus met 5-0 in.

Met een aantal wissels, waardoor onder andere Yordi van Selm en Jeroen Buitenhuis in het veld kwamen, verliep het in de tweede helft minder. Kansen waren er nog wel, maar veel minder in aantal. Een aantal mogelijkheden eindigden in buitenspel. Er werd echter in een lager tempo gespeeld, waardoor Zuidvogels het verdedigend makkelijker aan kon. Zelf kwamen de Huizers er een paar keer uit en mochten zo tien minuten voor tijd nog een terechte strafschop nemen. Die benutte Steve Promes, hoewel invaller-doelman Thodorie Velanas de inzet bijna stopte. Zuidvogels redde met de 5-1 de eer.
DVS zal voor de derby tegen VVOG de gretigheid van de eerste helft nodig hebben.