Oefennederlaag voor DVS’33 Ermelo bij IJsselmeervogels

IJsselmeervogels 1

-

13 december 2017 20:00

DVS’33 Ermelo oefende op een regenachtige woensdagavond tegen IJsselmeervogels. Op “De Westmaat” won de Tweededivisionist. Voor de “Rooien” diende het duel vooral om na de afgelasting van afgelopen zaterdag in het ritme te blijven, maar ook voor de geelzwarten was het nuttig om tegen een hoger geklasseerde tegenstander te oefenen.
De Ermeloërs startten in een samenstelling, die de basis van de afgelopen winstpartij op koploper Jong Almere City FC benaderde. Alleen stond Thodorie Velanos op het doel, bezette Haico Epe de rechtsbackplaats, speelde Mike Ahrens een hele wedstrijd op het middenveld en stond spits Gökhan Yasar eveneens aan de aftrap. Scheidsrechter was dhr. W.Bronsvoort uit Deventer.

De Ermeloërs gaven IJsselmeervogels het eerste half uur aardig partij en combineerden goed. Alleen ontbrak het nog aan dreiging in de voorste linie. Daarin slaagde de ploeg van Willem Leushuis wat meer, hoewel er na een half uur voetbal een strafschop voor nodig was om op voorsprong te komen. Daarvoor had doelman Velenas gedaan, wat hij moest doen en één knappe redding verricht. Op de penalty van Oktay Öztürk had hij echter geen verweer, 1-0. Waar de Ermelose goalie vijf minuten later assistentie kreeg van de paal na een schot van Gilian Justiana, dwong Mike Ahrens doelman Jaimy Schaap in de 41e minuut tot een uiterste krachtsinspanning. Daartoe kwam Thodorie Velenas een minuut later niet op een prachtige volley van Robbert Olijfveld, 2-0. Dat werd ook de ruststand.

Na de pauze bleven bij de geelzwarten alleen Mike Ahrens en keeper Velenas staan, terwijl bij IJsselmeervogels oud-DVS’er Ali Akla in het veld kwam voor Achraf Nejmi. Bij de Ermeloërs kwamen onder andere Yannick van Zwam, Guido van den Belt uit O-19 en Mathijs van Dusschoten erin. Ook Jeroen Buiitenhuis maakte na zijn blessuretijd weer zijn opwachting in de hoofdmacht. Natuurlijk mochten de verschillen nu groter zijn dan in het eerste half uur van de wedstrijd. Dat bleek ook wel en na tien minuten in de tweede helft tilde Dylan Chiaroz, kort nadat Jeroen Buitenhuis de Spakenburgse goalie beproefd had, de stand naar 3-0 met een strak schot in de verre hoek. De ”Vogels” wisselden voor het laatste half uur nog een vijftal spelers. De 4-0 kwam er niet, doordat het harde schot van Bryan Burgerhout de paal trof. Het werd nog wel 3-1 na een goede pass van Lars Dekker op Mathijs van Dusschoten. Waar hij een kwartier eerder in kansrijke positie nog niet tot een verwoestend schot kwam, lukte dat in de slotseconden van de wedstrijd wel. Schaap was kansloos. Een schappelijke eindstand.

Scoreverloop: 31’ Oktay Öztürk 1-0, 42’ Robbert Olijfveld 2-0, 55’ Dylan Chiaroz 3-0, 90’ Mathijs van Dusschoten 3-1.