-

DFS sv 1

23 januari 2018 20:15

G. Keijl

Dankzij een sterke eerste helft heeft DVS’33 Ermelo in de aanloop naar het competitieduel voor eigen publiek een overwinning geboekt op sv DFS. De ambitieuze Hoofdklasser uit Opheusden kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas en kwam pas na de thee aan voetballe toe. De ploeg van oud-DVS’er Scott Calderwood vond tot drie keer toe de aansluiting, maar daar bleef het ook bij.
De thuisclub begon in de basisopstelling, maar dan zonder Daniël van Warven, die ontbrak. Voor hem speelde Gökhan Yasar vanaf de aftrap.

Sterke eerste helft DVS met basisopstelling
Vijf sublieme aanvallen leverde DVS een 2-0 voorsprong op. Na een een-tweetje met Benjamin Roemeon zette Maurice de Ruiter in de 9e minuut heel fraai Kay Velda vrij voor doelman Peter Veeneman, die geen kans had op de lob van de middenvelder, 1-0. In de 16e minuut eindigde een vlot lopende aanval over rechts met een assist van Gökhan Yasar, die met een voetbeweging door Benjamin roemeon afgerond werd, 2-0. DFS beschikte wel degelijk over veel voetballend vermogen met grote individuele kwaliteiten, maar kon dat in de eerste helft door de goed spelende Ermeloërs nauwelijk etaleren. Er was dan ook onnodig balverlies nodig om voor de erste keer de aansluiting te vinden. Oud-NEC’er Rutger Worms rondde in de 27e minuut vervolgens kundig af, 2-1. Dat werd overigens niet de ruststand, want verdediger Corné Davelaar werkte een voorzet van Maurice de Ruiter twee minuten later in het eigen doel, 3-1. DVS liet vervolgens na om de score nog verder op te voeren. Uit een voorzet van Gökhan Yasar schoot Benjamin Roemeon in de 39e minuut nog keihard op de paal. Yasar verlengde de bal in de voorlaatste minuut van de eerste helft nog de pass, waaruit het stiftje van Maurice de Ruiter er in leek te gaan, maar dat eindigde in het zijnet.

DFS na rust beter in de wedstrijd
Met zeven wijzigingen aan Ermelose zijde (tegen twee bij de tegenstander) veranderde de veldverhouding van voor de rust. Dean Bredewolt verving Paul Eppink. Giovanni Leijbrand uit JO19 speelde voor het eerst in de hoofdmacht op de linksbackplaats. Matthijs Dusschoten en Lars van Wetering vormden nu met Gökhan Yasar de frontlinie. De wisselingen gingen ten kost van de positiewisselingen en het tempo in de wedstrijd. DFS had nog even tijd nodig om te beseffen, dat er nu eer aan deze oefenpot te behalen was en kwam beter in het duel. Toch was de 3-2 niet nodig. Doelman Dean Bredewolt had in de 56e minuut vooralsnog het passende antwoord op een venijnig schot van Levi Raja Boean, maar liet het leer los, waarna Worm voor zijn tweede treffer in deze wedstrijd tekende. Aanvallend was het in de tweede helft minder en het duurde tot de 63e minuut, voor er gevaar dreigde voor invaller-doelman Jasper Heusinkveld. Hij had overigens geen kans op de inzet van Gökhan Yasar uit een assist van Haico Epe, maar de paal bracht redding. De rebound van Lars van Wetering ging naast. Toen DVS in de 83e minuut weer eens een goedlopende aanval liet zien, waaruit Haico Epe op de rechterflank Coen Vloedgraven wegstuurde, werd de marge weer op twee gebracht. Uit de goede voorzet liep Gökhan Yasar simpel de 4-2 binnen. Uiteindelijk bepaalde Levi Raja Boean met een bekeken schot in de verre hoek de eindstand op 4-3. Er had nog wat meer ingezeten voor de bezoekers, maar het schot van invaller Remy Raterink in de 88e minuut ging er via de onderkant van de lat weer uit.
Het zal blijken, of de sterke eerste helft een goede generale is voor de wedstrijd tegen Jong FC Groningen, dat natuurlijk wel een slag sterker is dan de Betuwse Hoofdklasser. En dan zullen de geelzwarten zich ook geen foutjes kunnen veroorloven.

Scoreverloop: 9’ Kay Velda 1-0, 16’ Benjamin Roemeon 2-0, 27’ Rutger Worms 2-1, 29’ eigen doelpunt 3-1, 56’ Rutger Worms 3-2, 83’ Gökhan Yasar 4-2, 85’ Levi Raja Boean 4-3.