DVS’33 Ermelo verliest eerste oefenpot in Apeldoorn

csv Apeldoorn 1

4 - 2

7 januari 2014 20:00

De aanloop naar de tweede competitiehelft, die voor DVS’33 Ermelo op 18 januari begint met een thuiswedstrijd tegen Montfoort, is kort. Trainer Hennie in ’t Hof heeft twee oefenwedstrijden om zijn equipe weer klaar te stomen voor de hervatting van de competitie. De eerste daarvan werd in het Apeldoornse Orderbos gespeeld tegen oude bekende csv Apeldoorn, dat dit seizoen in de Hoofdklasse C acteert en daarin momenteel een negende plaats inneemt. De geelzwarten staan er wat florissanter voor met een vierde plek in de Hoofdklasse A en een voorsprong van vier punten op de naaste achtervolger. Dat houdt natuurlijk nog geen garantie in voor klassebehoud, maar met een goede herstart kan de competitie wat vrijer uit gevoetbald worden met mogelijk een goede eindklassering of zelfs een prijs in de vorm van een periodetitel.
Logisch, dat de oefenmeester de wedstrijd op het kunstgras-bijveld startte in een zo strek mogelijke opstelling. Behalve Ronald Hoek stond de basis aan de aftrap. Andries Posthouwer begon nu op de rechtsbackpositie, nadat hij in december al inviel na zijn blessure. Ook doelman Daan Huiskamp ontbrak vanwege een blessure. Hij werd voor de rust waargenomen door Paul Eppink en na de thee door Maurits Schraven. Ook csv Apeldoorn trad in een zo sterk mogelijke opstelling aan.

De thuisclub had de feestdagen kennelijk wat beter verteerd dan DVS. De Apeldoorners zetten meteen volop druk en de geelzwarten hadden hier eigenlijk geen antwoord op. Paul Eppink voorkwam met twee uitstekende reddingen in de 4e en de 22e minuut een Apeldoornse treffer. De Ermeloërs kwamen zelfs tegen de veldverhouding in voor door een licht gegeven penalty in de 16e minuut. Henk Baum vatte het echter niet lichtzinnig op en tekende voor de 0-1. CSV-trainer Richard Karrenbelt maalde er echter niet om, want hij zag zijn ploeg dominant voetballen. Halverwege de eerste helft nam de druk op de Ermelose verdediging wat af, maar dat was niet meer dan een adempauze. Daarna werd de druk weer opgevoerd. Waar DVS voor de rust niet verder meer kwamen dan een schot van Maurice de Ruiter, bogen de gastheren de stand nog voor de thee om in een comfortabele 3-1 voorsprong. In de 36e minuut schoot Steven van Es vanuit een moeilijke hoek knap de gelijkmaker binnen. Jeroen van den Hoek toonde vier minuten later zijn specialisme door een vrije trap fraai in de rechter bovenhoek te krullen en prikte Maarten Boeve op slag van rust de 3-1 laag in de linker hoek.

Beide trainers pasten voor het tweede bedrijf veel wissels toe en DVS kwam wat beter in de wedstrijd zonder tot het eigen, bepalende spelletje te komen. Ook Maurits Schraven kon zich in de 60e minuut onderscheiden met een knappe redding, waarna de tweede helft eigenlijk doelpuntloos leek te verlopen. Met nog een kwartier te voetballen zag Mitch van der Vlist echter zijn kopbal uit het doel getikt worden door de Apeldoornse sluitpost en trof Yasin Kurt met een knap schot de paal. Drie minuten voor tijd kwam csv Apeldoorn op 4-1 na een knappe uitval, waarbij Modou Nyang de afronding gunde aan Miquel Suarez Escalante. Aangezien het slotakkoord met de treffer van Mitch van der Vlist vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd voor DVS was, leek het qua 4-2 eindstand nog, of er sprake was van een echte wedstrijd.

De geelzwarten hebben nog een oefenwedstrijd, zaterdag 11 januari thuis tegen DFS uit Opheusden, om de juiste vorm weer te vinden voor de tweede competitiehelft.