2 - 2 , het eerste punt binnengesleept uit bij onze aardsrivaal!!

2 - 2

DVS'33 Ermelo JO13-2

1e klasse 11

28 april 2018 8:30

Uit bij VVOG, die wil je niet verliezen. Zonder keeper Niels (mee met de jo13-1), maar met zijn vervanger Damian uit de jo13-3!! Verder ook zonder Tumelo en Niels J. De eerste helft hadden we het erg lastig, VVOG drukte ons op eigen helft en we kwamen er maar heel af en toe uit. VVOG kwam toch wel verdiend 1 - 0 voor en we mochten blij zijn dat het voor de rust daar bij bleef. We hadden nog wel een mooie aanval over rechts (goede loopactie van Stan), die de bal voorgaf op Valentijn. Helaas was de bal net niet helemaal op maat waardoor een goal uitbleef. In de tweede helft wilden we proberen om toch meer onder de druk uit te komen en dat lukte!! We kregen iets meer grip en kwamen vaker op de helft van VVOG. Daardoor kreeg VVOG ook minder kansen en werd het een meer gelijkopgaande pot. Onze werklust werd beloond na een goede actie van Valentijn die niet zelfzuchtig was en de bal in het strafschopgebied naar Daan tikte. Daan schoof heel bewust de bal heerlijk langs de keeper, 1 - 1! Dit was wel ff verdiend! We probeerden met druk te blijven voetballen, maar ook VVOG werd weer gevaarlijk. Damian stond prima te keepen en hield ons zeker in de wedstrijd, toch viel de 2 - 1 voor VVOG. Sommige mensen hadden gezien dat de speler van VVOG de bal via de hand speelde, maar de scheids zag dit niet of beoordeelde het in ieder geval anders. Dat was weer ff jammer. Toen gooide trainer Jan Vos de boel even bewust om. Dit scenario was in de rust al besproken, mocht de stand er om vragen zouden we iets gaan proberen. Thijn, Niels van Essen en Renzo (bijna onze gehele achterste linie) werd naar voren gebracht. Dit bracht naast een spits meer ook fyisieke kracht voorin, hiermee wilden wij nog wat af dwingen. Dit betekende ook dat Boas, Thijs en Siem met zijn drieen achterin veel druk kregen van de snelle spitsen van VVOG. Toen kaatste op rechts Valentijn de bal ff lekker en werd er diep gespeeld op Thijn die net over de middenlijn begon de sprinten met de bal. Thijn hield zijn tegenstander van zich af en liep het 16 meter gebied binnen. Er leek even een voorzet te gaan komen, maar Thijn zag een gaatje en schoot de bal zelf in de korte hoek langs de keeper, 2 - 2!!! Met nog een minuut of vijf te spelen werd de boel weer omgegooid en wilden wij dit punt mee naar Ermelo nemen (Daan zou zeggen; 'even de bus parkeren'). VVOG werd nog gevaarlijk maar onze verdediging hield stand! Daarnaast plukte Damian nog ff een bal uit de kruising, super gekeept Damian! Bedankt dat je mee wilde spelen, je speelde een goede wedstrijd man!! Het bleef spannend en wij kregen zelf ook nog kansjes. Eindelijk klonk toen het eindsignaal, het eerste punt werd binnengesleept!!!!

Super hard gewerkt jongens, klasse!!! En als jullie dit ene punt zoeken, Renzo heeft hem mee naar huis genomen(: