Brayton Biekman

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

15 maart 2014 14:30

Oudijk, P.G.M.

DVS’33 Ermelo heeft oor eigen publiek zich deels hersteld tegen de nummer negen op de ranglijst in de Hoofdklasse A, Bennekom. Door een gelijkspel bleef de ongeslagen thuisstatus in tact. De geelzwarten bleven daardoor op de vierde plaats staan, maar zagen de riante voorsprong op Huizen wel teruglopen tot vijf punten. Mogelijk geeft die plek nog kans op overname van een periodetitel en daarmee op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse. Voor de Ermeloërs is het belangrijk, dat zij blijven meespelen om een prijs. Alle drie ploegen boven DVS speelden eveneens gelijk, de nummers twee en drie (Quick Boys en Ajax) tegen elkaar. De wedstrijd in Ermelo verliep zeer sportief en scheidsrechter Oudijk kon het zonder kaarten af.
Trainer Hennie in ’t Hof kon niet beschikken over Okan Soykan door ziekte en Ali Akla vanwege een schorsing. Zodoende speelde Roelof de Groot controlerend voor de verdediging en startte ook Yasin Kurt weer in de basis. De oefenmeester van de bezoekers, Eric Speelziek, kon weer gebruik maken van Ahmet Kilic, die na de rust echter niet meer terugkeerde.

Bennekom met voorsprong de rust in
Waar Bennekom in eigen coulisse DVS al vanaf het eerste fluitsignaal onder druk zette, kwam de wedstrijd nu maar moeizaam op gang en geen van beide ploegen kon het eerste half uur een stempel op het duel drukken. Er werd van beide kanten heel voorzichtig gespeeld. Wel was Bennekom iets dreigender. Zo was een voorzet in de 4e minuut net buiten bereik van Kevin Sissink en kreeg Brayton Biekman een fraaie steekpass van Sissing tien minuten later niet onder controle. De 0-1 viel wat gelukkig, toen in de 17e minuut op de rand van het zestienmetergebied een vrije trap genomen mocht worden. Marciano Aalders belastte zich er mee, maar schoot deze in de muur. In de rebound plofte het leer in de rechter bovenhoek, 0-1. Het was bepaald sneu voor Roelof de Groot, die wel naar behoren speelde, dat hij halverwege de eerste helft geblesseerd uitviel.

Daardoor kwam Mike Ahrens in het veld. De wissel had wat omzettingen tot gevolg, waardoor het enige tijd duurde, eer DVS de organisatie weer had staan. Van die periode profiteerde Bennekom in de 27e minuut. Balverlies voorin werd afgestraft. De counter werd goed uitgespeeld met een pass op rechts van Ahmet Kilic naar de geheel vrijstaande Kevin Sissing, die een voorzet op maat verzond naar Brayton Biekman. Hij kon simpel de 0-2 binnen lopen. Die tweede treffer had al enkele minuten eerder kunnen vallen, nadat Edmund Mijnheer een diepe bal niet kon wegwerken en Marco van Rooijen ongecontroleerd over schoot. Na een half uur voetbal vond DVS de aansluiting, toen Ali El Haddadi een knappe voorzet van Roald de Vries in de verre hoek tikte, 1-2. Maurice de Ruiter, die wat geblesseerd aan de wedstrijd begonnen was en nooit zijn gebruikelijke niveau haalde, werd nog voor de rust naar de kant gehaald. De ijverige Mitch van der Vlist verving hem. Na die aansluiting was het weer een wedstrijd. De gelijkmaker zou voor de rust niet meer vallen.

DVS in tweede helft niet verder dan gelijkmaker
Bij Bennekom bleef aanvoerder Ahmet Kilic in de kleedkamer achter voor Mo Bendadi. De rust was weg bij de gasten. Het duurde echter nog wel tot halverwege de tweede helft, voordat de thuisclub langszij kwam. Daarvoor zorgden de geelzwarten wel voor veel druk en was er bij vlagen weer goed voetbal te zien. In de 53ee minuut nam Mitch van der Vlist weliswaar gehinderd de bal in één keer op de slof, maar daardoor werd het niet meer dan een corner. Na een kwartier kopte de invaller uit een voorzet van Henk Baum naast. DVS’ topscorer was wat dat betreft succesvoller. Een boogbal van Roald de Vries werd met een knappe volley in de 68e minuut door Ali El Haddadi in het doel gewerkt.

Na de 2-2 was er nog genoeg tijd om de zege binnen te halen, maar de druk nam wat af en Bennekom kon er nog een paar keer uitkomen. Bij één zo’n uitval kon Mo Ajiach vanaf links uithalen. Het indraaiende schot werd door doelman Daan Huiskamp met een fraaie redding tot corner verwerkt. DVS bleef de betere ploeg, maar kwam niet meer tot scoren. Yasin Kurt zag de Bennekomse doelman Sjoerd Rensen in de 87e minuut nog wel te ver voor zijn doel staan, maar zijn lob met de buitenkant van de schoen ging naast.  Zodoende moesten de geelzwarten nemen met een gelijkspel.
De Ermeloërs herstelden zich daarmee niet alleen deels voor de 0-2 achterstand, maar ook voor de onnodige nederlaag een week ervoor bij DOVO, toen zij eenzelfde achterstand niet meer te boven kwamen.

“Toon eens goede wil en lef”
Waar trainer Hennie in ’t Hof een week eerder nog wat teleurgesteld toonde over de instelling bij aanvang van de wedstrijd, was hij in deze wedstrijd positiever: “We begonnen wel, zoals we wilden; Richard vrijspelen. Maar je moet eerst in de wedstrijd komen; kijken hoe Bennekom staat. Maar daarna moet er lef komen om iemand in te spelen en dat miste ik heel erg in het eerste half uur. Vooral ook, omdat de mogelijkheden er waren. Het was ook de bedoeling om al via de keeper op te bouwen en normaal gesproken doet Daan dat ook. Het was opvallend, dat hij vandaag veel sneller voor de lange bal koos. Het heeft weinig zin om zulke ballen op Ali te spelen met vier lange mensen daar achterin. De bedoeling was te spelen op de steekpass van Henk Baum en van Yasin op de snelheid van Maurice en Ali. Roald en Frank moesten daarbij heel vaak doorkomen.

Roald deed dat veel te weinig. Zij speelden met een ruit en wij zijn ook met een ruit gaan spelen om op die manier onze twee spitsen vrij te krijgen. Elke keer als wij de bal voorin inspeelden, was het heel slap en zonder overtuiging. Dat ging een aantal keer achter elkaar fout en toen was ik daar wel klaar mee. Zo ontstaat ook de aanloop naar de 0-1. Dan moeten we ook nog Roelof wisselen, die op dat moment uitstekend stond te voetballen. Yasin komt dan op zijn plek en in die fase ontstaat er wat onrust. Daar valt die 0-2 uit. Dat had weer met slapheid te maken. Wat dat betreft, was het goed, dat we snel die 1-2 maakten. Ik wissel Maurice, omdat ik niet tevreden over hem was. Dan heeft hij misschien wel last van zijn kuit, maar je moet in je acties laten zien, dat je met de wedstrijd bezig bent. Als je je niet fit genoeg voelt, moet je dat aangeven. Mitch is als voetballer misschien wel minder, maar door zijn energie brengt hij dan meer. Zo dwing je wel een basisplek af. Mitch brengt wel vuur en passie en daar kan je ook mee winnen.

Toon eens goede wil en lef. In de tweede helft zie je, dat we alleen maar druk hebben gezet. Dan komt zij er ook niet meer uit en zie je de zwakke plekken bij Bennekom. Het was de bedoeling om dat al in de eerste helft te doen. Dan zie je, dat zij ook de vrije man niet meer inspelen, wordt het ook los zand en raken ze de kluts kwijt. Zeker in de tweede helft stonden Hoekje, Terp en Edmund weer heel sterk. Dan ze je, dat het ook kan zonder Okan, die de rust heel goed bewaart. In de hele tweede helft hebben wij het spelbeeld bepaald en was er wel lef. Al ga je dan eventueel de bietenbrug op. Dan maak je wel de meters, die nodig zijn en heb je wel de power. Natuurlijk zijn er nog zat dingen, die niet goed gingen, zoals corners en vrije trappen, die niet aankomen. We hebben in de tweede helft wel meer passie en strijd laten zien.
We hebben thuis weer niet verloren; dat is prima, maar je ziet de concurrenten wel weer dichterbij komen. Als er vandaag één recht had op de overwinning, waren wij het toch wel.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Roald de Vries, Edmund Mijnheer, Richard Terpstra, Ronald Hoek, Henk Baum, Roelof de Groot (22’ Mike Ahrens), Yasin Kurt, Maurice de Ruiter (40’ Mitch van der Vlist), Frank Smeding, Ali El Haddadi.
Opstelling Bennekom: Sjoerd Rensen, Mark van Steenbergen (59’ Marc Bos), Leon Broekhof, Remco Speelziek, Gökhan Yilmaz, Mo Ajiach (86’ Mick Zwolle), Ahmet Kiliç (46’ Mo Bendadi), Marco van Rooijen, Marciano Aalders, Brayton Biekman, Kevin Sissing.

Scheidsrechter: dhr. P.G.M Oudijk uit Beuningen

Scoreverloop: 14’ Marciano Aalders 0-1, 27’ Brayton Biekman 0-2, 30’ Ali El Haddadi 1-2, Ali El Haddadi 2-2.

Resultaten Hoofdklasse A 15 maart (20e ronde; 3e ronde laatste periode):
Door de gelijke spelen bij de eerste vier veranderde er in de kop van de ranglijst niets. Voor Bennekom veranderde er evenmin iets in de ranglijst, behalve dan dat men een punt wegliep van DOVO. De Zuid-Veluwenaren hebben nog een inhaalduel voor de boeg tegen Montfoort.
Rkav Volendam-Sparta Nijkerk: De wijdbroeken waren bezig aan een goede reeks en waren al weer vijf wedstrijden zonder nederlaag (slechts een gelijkspel). Die serie werd doorgezet door het 1-1 gelijkspel in Volendam. Daardoor behoud de RKAV de voorsprong van twee punten op Bennekom. Volendam weet voor de derde periode alleen door het doelsaldo Ajax voor zich. Voor Sparta Nijkerk had het puntverlies door de andere gelijke spelen geen nadelige gevolgen. De voorsprong op runner-up Quick Boys blijft zeven punten.
Quick Boys-Ajax: De kraker tussen de nummer twee en drie eindigde onbeslist. Ajax kwam wel op voorsprong, maar de runner-up maakte die weer ongedaan. Op de gelijkmaker volgde wel een zinderend slot, maar geen doelpunten meer. Quick Boys blijft de naaste belager van Sparta met een achterstand van zeven punten. De Katwijkers blijven Ajax vijf punten voor en de Amsterdammers bezitten weer drie punten meer dan DVS. De hoofdstedelingen zijn momenteel op doelsaldo de belangrijkste gegadigde voor de derde periode.
Huizen-ODIN’59: Een rode kaart aan Huizen-zijde kon de thuisclub niet van de zege afhouden. Na de 1-0 kwam ODIN’59 nog wel naast de Gooilanders, maar in de slotfase werd het nog 3-1. De geelgroenen kwamen daardoor twee punten dichter bij DVS en zijn de grootste belager voor de vierde plek van de Ermeloërs. De Heemskerkers vallen daardoor net buiten het linker rijtje en voelen de hete adem van Volendam in de nek. Voor de derde periode heeft Huizen een punt achterstand op Ajax en Volendam.
SDC Putten-SDV Barneveld: De Puttenaren overwonnen een zeer vroege achterstand. Met de uiteindelijke 4-1 winst deed SDCP goede zaken. De ploeg van Bert van Hunenstijn handhaafde zich op de zesde plaats met een voorsprong van zeven punten op de beste herkanser. Voor SDV Barneveld wordt handhaving toch steeds moeilijker. Het gat met de eerste veilige plaats bedraagt al negen punten (in verliespunten zelfs twaalf).
DOVO-VVA’71: De bezoekers pakten eindelijk na vijf wedstrijden zonder zege de drie punten. DOVO werd daarvan het slachtoffer. De 0-1 hield de Veenendalers, die zich zo graag direct willen handhaven, op de tiende plaats en die dwingt tot extra inspanningen om het hoofdklasserschap te behouden.VVA’71 klom door de winst weer naar het linker rijtje.
Sportlust’46-Montfoort: Van goed voetbal was geen sprake, wellicht door de acute nood van beide clubs, misschien door de derbysfeer. Sportlust’46 deed, wat het moest doen onder de huidige omstandigheden en won met 3-0. Daarmee passeerden de Woerdenaren de streekgenoot op de ranglijst en zijn weer herkanser. Montfoort, nu op de voorlaatste plaats, heeft echter een verliespunt minder.