Eerste wedstrijd 1e klasse, tegen een oude bekende! Thuis tegen BAS jo13-1

Tumelo de Wit (afstandschot)

1e klasse 11

10 maart 2018 9:00

K. van Norden

Eindelijk weer de mat op 'om de knikkers' (start competitie). Voor de kerst speelden we een beresterke pot tegen BAS en bleven de punten na een stevig duel in Ermelo! Nu helaas zonder Siem (ziek), Niels J en Niels v E. (met jo13-1 mee).
We begonnen aardig, maar hadden wel iets te veel respect voor de enorm lange spelers van BAS. BAS kreeg veel kansen, maar gelukkig gingen de meeste ballen er niet in. Niels R. op goal speelde erg sterk!! Toch konden we de aanvalsgolven van BAS niet keren en stonden we bij rust 0 - 3 achter. We hadden wel twee goede kansen, maar die gingen er helaas niet in. Opdracht voor de tweede helft was om het 'respect' los te laten en duels te gaan winnen. Dit leek meteen te werken, want we kregen echt meer te zeggen op het veld. Toch viel na een corner van ons zelf al snel de 0 - 4 na een bliksem counter van BAS. Zelfs de 5 en 6 nul vielen te snel, dit terwijl we zelf ook kansen kregen! Toch bleven de koppies omhoog en bleven we positief naar elkaar en dit werd beloond!! Na een topactie van Tumello op rechts gaf hij de bal voor en na een (on)bewuste overstap van Valentijn, schoot Daan de bal prima binnen!! We kregen zelfs licht het betere van het spel en meerdere kansen. Na een vreemde actie van de keeper van BAS, die ver uit zijn goal iemand wilde passeren, kwam de bal voor de voeten van Tumelo. Tumelo bedacht zich niet en schoot van zo'n 30 meter de bal in de goal!! 2 - 6! We bleven aanvallen en na een solo van Abdi door het midden werd hij neergehaald in de zestien, penalty!! Tenminste dat dacht iedereen, behalve de scheidsrechter?! Boas trok zijn sokken al even recht om de penalty te gaan nemen, maar helaas er werd gewoon doorgespeeld..... Er vielen helaas geen goals meer, maar jullie mogen en moeten trots op jullie zelf zijn, want de tweede helft was echt veel beter en erg leuk om naar te kijken!!!