4 - 2

DVS'33 Ermelo JO13-3

D-pupillen, D3, Groep 12 3

7 september 2013 9:00

Vandaag was het dan zover, de eerste wedstrijd voor de nieuwe D3. Om 8.00 uur vertrokken we richting Hierden. Helaas was Tim er wegens ziekte niet bij. We wensen hem dan ook veel beterschap toe en hopen hem snel weer te zien. Bij het inschieten ging het helaas mis bij Koen. Hij kreeg weer last van een oude blessure, een spierscheuring in zijn linkerbovenbeen. Helaas kon Koen de wedstrijd niet mee voetballen.

Om 9.00 uur was de aftrap. Er werd wat over en weer gespeeld. De ene keer op de helft van DVS en de andere keer op de helft van Hierden. We deden niet onder voor elkaar. Tom moest een keertje in actie komen maar verder was er geen gevaar. In de 5e minuut was het Niels die prachtig scoorde uit een mooie voorzet van Luka. 0 – 1! Dat zag er veel belovend uit.

Hierden kreeg kort daarna zijn 1e hoekschop maar ook hier hadden we het goed onder controle . DVS bouwt goed op van achter uit. Sorry dat ik niet alle namen al weet ……. Er wordt in ieder geval goed naar elkaar overgespeeld en de passes komen goed aan bij elkaar. Wederom wordt er op beiden helften gevoetbald. Hierden geeft een flink schot richting doel van Tom en daar komen we goed weg want de bal stuiterde tegen de lat. Daarna is het weer aan DVS om een aanval op te bouwen. Niels speelt de bal naar Daniël die de bal goed meekrijgt en richting doel Hierden de bal meeneemt. Hij doet een poging tot scoren maar de doelman stompt de bal weg. Daarna komt Hierden weer in het doelgebied van DVS en maken we een paar spannende seconden mee maar Tom weet zijn doel schoon te houden. Daarna krijgen we een vrije trap die Niels neemt en naar Daniël speelt. Helaas wordt de bal onderschept door Hierden. Dan mag Hierden een vrije trap nemen wegens een overtreding van Ruben. Hierden krijgt de bal goed mee richting het doel maar gelukkig maakt Tom zijn doel zo klein door goed uit te komen en de bal weg te stompen. Meteen daarna haalt Hierden weer uit richting het doel maar ook nu weet Tom het doel schoon te houden. Er volgt wel de 2e hoekschop voor Hierden. Wederom was het spannend voor het doel maar ook nu staat Tom zijn mannetje. Dan is het weer eens tijd voor DVS om een aanval op te bouwen. En dit lukt ook goed. Daniël krijgt de bal goed mee richting het doel van Hierden en vlak voor het doel speelt hij de bal af zodat Ruben hem erin kan knallen. Prachtig spel mannen! In de 24e minuut is het 0 – 2. Daarna is het Hierden die weer de aanval opent en een mooie schot afvuurt, voor ons het geluk dat hij tegen de paal kwam. Tom zat wel in de goede hoek. Vlak voor rust moest Vincent het veld even verlaten i.v.m. een blessure (last van zijn voet). We gingen de rust in met een 0 – 2 voorsprong. In de rust werd er het volgende besproken: er wordt leuk gevoetbald heen en weer, de ingooi moet beter, er moet meer op de man gedekt worden en er moet meer vanuit het hoofd (denken/ overzicht) gevoetbald worden, rustig aan/ rust nemen.

In het begin van de tweede helft stond Daniël buitenspel waardoor Hierden een vrije trap kreeg. En was Ruben op zijn gemakje zijn veters aan het strikken terwijl Hierden volop in de aanval was en er spannende seconden voorbij kropen maar gelukkig liep ook dit met een sisser af en had Tom op een gegeven moment de bal in zijn handen. Hierden was veelvuldig te vinden op de helft van DVS. Er volgden nog een paar hoekschoppen en tijdens de 5e scoorde Hierden de 1 – 2 in de 41e minuut. Het zat er eigenlijk al een beetje aan te komen. En snel daarna was het 2 – 2 in de 45e minuut. De jongens van DVS komen wat te kort aan conditie maar blijven zich wel inzetten. De complimenten hiervoor. Helaas wordt het voetbal wat rommelig en lukt het niet meer om elkaar te vinden. Luka heeft nog een keer hands en een DVS-er gaf een flinke schouder duw aan een Hierden speler waardoor we vrije trappen tegen kregen. Hierden scoort in de 53e minuut de 3 – 2. En Mellius redt de bal ook nog een keer van de doellijn omdat Tom ver uit zijn doel is. Niels valt over een tegenstander heen maar staat gelukkig snel weer op. Dan mag DVS een hoekschop nemen de eerste in deze wedstrijd. Ruben neemt hem. Maar er is geen gevaar voor Hierden. De bal wordt verovert. Net voor tijd scoort Hierden nog een doelpunt en is de eindstand 4 – 2. In de 58e minuut. Jongens bedankt voor jullie inzet. Vooral ook de jongens die uit de E komen . Voor jullie is het even wennen het grote veld maar jullie hebben hard gestreden. En ook Jelle jij zat goed in je rol als aanvoerder. Tot woensdag voor de bekerwedstrijd tegen Lelystad.