2 - 6

Lelystad '67 C1G

11 januari 2014 10:25

C.M. van Beek

In het kader van de voorbereiding op de start van het tweede gedeelte van dit seizoen speelde DVS’33 Ermelo C1 een vriendschappelijk duel aan de Sportlaan tegen SV Lelystad’67 C1. Met SVL’67 kreeg de Ermelose formatie in eigen huis een stevige tegenstander voorgeschoteld. Een verslag.

Gebrek aan scherpte
Dat concentratie en scherpte belangrijke onderdelen zijn in voetbal kon gastheer DVS C1 in de eerste zeven minuten ervaren wat toen keek de formatie van Jos Dekker, Jeroen Ham en Jan Berger al tegen een o-2 achterstand aan, onvoldoende scherpte lag hier aan ten grondslag.

Fysiek sterk
SVL’67 C1 is niet zomaar een tegenstander maar een fysiek sterk team dat opereert in de 3 Divisie en daar ook nog eens een derde plek inneemt. Kortom, een ploeg die redelijk kan e voetballen alhoewel DVS C1 tijdens het positiespel de bal vaak beter rond liet gaan dan SVL’67.

Aansluitingstreffer voor DVS
Kortom, DVS C1 hervond zich en kwam langzaam maar zeker steeds beter in haar spel. Door goed druk te zetten veroverde Jos Bleijenberg de bal en samen met Huub ter Horst wist Jos deze balverovering goed uit te spelen en kwam de thuisploeg terug op 1-2.

Thuisploeg heeft veel kansen nodig
De Ermelose equipe kreeg ook nog een beste kans op 2-2 maar het verschil werd afgelopen zaterdagochtend duidelijk; Daar waar DVS C1 veel kansen nodig heeft om te scoren is elke kans voor SVL’67 eigenlijk raak. Vlak voor rust stond DVS C1 niet helemaal goed en middels een goede aanval wist de formatie uit Lelystad er 1-3 van te maken.

Fysiek en rendement…
Tijdens de tweede helft hetzelfde spelbeeld en de thuisploeg voetbalt goed mee. De elf van Jos, Jeroen en Jan krijgen ook zeker mogelijkheden en kansen maar dan wordt het verschil tussen Divisievoetbal en Hoofdklasse aan de hand van het fysieke gedeelte en het rendement duidelijk. Door zeg maar een viertal persoonlijke fouten kreeg DVS C1 vier goals tegen en daarin dient de Ermelose formatie zich te verbeteren.

Ivar scoort fraai
Het tweede Ermelose doelpunt liep via een goed opgezette aanval, Danny Lubbersen veroverde de bal en hij bediende daarna Bas de Groot in de diepte. Daarna volgde er een prima voorzet van Bas richting Ivar v.d. Brink en die schoot vervolgens fraai binnen.

Terecht doelpunt afgekeurd
Ook werd er nog vlak voor tijd een goal onterecht afgekeurd, Bas de Groot werd diep gestuurd vanaf het middenveld en scoorde 3-6. Maar gaandeweg werd hij afgevlagd voor buitenspel maar dat was het zeker niet. Al met een beetje een dubbel gevoel voor DVS C1; je verliest natuurlijk niet graag ondanks goed voetbal maar SVL’67 C1 verstond als geen ander de kunst DVS C1 op haar fouten af te rekenen en ook dat is natuurlijk een kwaliteit.

Tegen DOVO C1…
Op zaterdag 18 januari speelt DVS C1 een vriendschappelijk duel tegen DOVO C1. In de loop van deze week kunt u een voorbeschouwing tegemoet zien. Met dank aan de wedstrijdcorrespondent voor zijn wedstrijdgegevens!