DVS'33 VR1 boekt ruime overwinning op OWIOS VR1

OWIOS VR1

Groep 2 08

8 september 2018 11:30

KNVB

Na de goede overwinning van vorige week zaterdag, stond DVS'33 VR1 afgelopen zaterdag de 2e bekerwedstrijd te wachten tegen OWIOS VR1 (3e klasse).

Met scheidsrechter Dennis Liibaan trapten we om 11:30 uur af op veld 6. Op de goal stond vandaag Amber en in de verdediging Isabelle, Deborah, Katherine en Naomi. Op het middenveld Demi, Carlijn en Marloes en in de aanval Sabrina, Mariëlle en Latisha. Wissels: Cynthia, Henrieke en Jolinde.
Iets minder snel dan vorige week viel toch opvallend genoeg al in de 13e minuut de eerste goal. Of het een voorzet was of een schot, dat mag het publiek zelf bepalen... kortom: op een grandioze manier wist Latisha de bal vanuit de moeilijke hoek over de keeper de goal in te schieten. In de volgende minuut was het weer raak voor de dames van DVS: door een aantal mooie combinaties en een assist van Marloes zette uiteindelijk Mariëlle de stand op 2-0. De laatste 20 minuten was het nogal zoeken en waren we erg onrustig aan de bal. OWIOS was gretig en liet zien dat ook zij graag wilden voetballen en scoren.

Met 2-0 gingen we de rust in, waarna Isabelle en Katherine werden gewisseld voor Jolinde en Henrieke. Na een kopje thee en wat druivensuiker om weer op krachten te komen, begonnen we aan de wandeling naar veld 6.

De thee in de rust had ons blijkbaar een beetje doen versuffen, want we begonnen allesbehalve scherp aan de tweede helft. Zo kwam er al snel een dieptepass van OWIOS door onze defensie heen, waarna een aanvaller uit Oldebroek kon inschieten: 2-1. Dit hadden we blijkbaar nodig, want hierna gaven we als team iets meer tegengas. Hierdoor werden we wel weer iets té enthousiast en begonnen we te veel en te gehaast naar voren te spelen. We voelden dat er in deze wedstrijd meer te halen viel, maar we moesten wel rustig blijven spelen om er ook daadwerkelijk meer uit te halen. Ondanks het gehaaste spel wisten we in de tweede helft toch nog drie keer het net achter de keepster van OWIOS te vinden. De 3-1 werd op het scorebord gezet door Latisha, na goed voorbereidend werk van Mariëlle. Enkele minuten later verliet de hardwerkende Carlijn het veld voor Cynthia. We probeerden om te blijven voetballen, maar het liep allemaal nog niet helemaal vlekkeloos. Wat wel vlekkeloos verliep, was de actie en panna van Naomi, wat resulteerde in de slappe lach bij menig supporter, bankzitter en speler. In de 78e minuut viel het vierde doelpunt, wederom na goed voorbereidend werk van Mariëlle. Zij legde de bal terug op de 16, waar Marloes wegdraaide van haar tegenstander en de bal in de korte hoek plaatste. Nog geen minuut later wisten we opnieuw te scoren. Dit keer was het Mariëlle zelf die, na een mooie steekpass van Latisha, vanuit een moeilijke hoek raak schoot: 5-1. We kregen nog wat kansjes hier en daar, maar wisten niet meer tot scoren te komen. Met nog 10 minuten op de klok kwam een speelster van OWIOS naar ten val en besloot referee Liibaan dat het wel genoeg was geweest. De wedstrijd was gespeeld en de overwinning was binnen.

De geuren van patat, tosti’s en versgetapt bier verwelkomden ons later in de kantine, waar we weer genoten van een gezellige 3e helft met alle dames. Volgende week staat de derde bekerwedstrijd op het programma. Om 11:30 uur trappen we op veld 1 af tegen SDC Putten VR1, dus komt dat zien!