Be Quick '28 VR3

0 - 14

Groep 2 08

1 september 2018 15:00

Zaterdag 1 september 2018, de dag van de 1e officiële bekerwedstrijd van VR1 met een nieuwe trainer en leider aan het roer en een nieuwe selectie. Om 15:00 speelden we uit tegen Be Quick'28 VR3, na een heerlijk ontbijt en lunch in hotel Vossenberg te Vierhouten. Dit weekend zijn de selectie en staf namelijk op trainingsweekend om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen en elkaar beter te leren kennen. Na een enerverende vrijdagavond met o.a mentale training van Bianca Kramer (dank hiervoor!) en voor de één een wat kortere nacht dan voor de ander, vertrokken we 13.30 met 14 vrouw sterk richting Zwolle. Naomi, Deborah, Amber, Demi en Marlou vertrokken richting Ermelo om aan te sluiten bij VR2, waarna zij met 3-0 wonnen van Berkum VR2.

Een file hield ons maar liefst 30 minuten op waardoor onze wedstrijd 15 minuten later van start ging, een middencirkel op het veld ontbrak en op het laatste moment werden de grens- en scheidsrechters geregeld... Dat terzijde begonnen wij sterk en dominant aan de wedstrijd wat in de 3e minuut resulteerde in een assist van Sabrina en een doelpunt van Latisha. In de 9e minuut zette Sabrina de 0-2 op het scorebord door de bal boven de keepster tegen de touwen te werken. Vervolgens belandde in de 20e minuut een afzwaaiende voorzet van Sabrina op de lat. Deze viel in de voeten van Cynthia die scherp bij de goal stond: 0-3. We merkten dat we de ruimte kregen en wilden die graag benutten. Hierdoor vergaten we soms om onze rust te bewaren en simpel te tikken. Na goede combinaties van het team en de juiste actie van Latisha, belandde de bal bij Sabrina die 'm klaarlegde voor Henrieke. Zoals altijd bleef Henrieke rustig en schoot de 0-4 binnen. We gingen de rust in met een 0-5 voorsprong dankzij Henrieke die Mariëlle wist te vinden.

Zoals we zelf al door hadden, maar nu ook werd bevestigd door Rob, moesten we onze rust bewaren, simpel blijven voetballen en niet continu met 10 vrouw aanvallen.
Helaas viel onze keepster Roxanne 20 minuten voor de rust uit, waarna Cynthia voor haar inviel. Paula nam haar plek in de aanval over. In de rust werd het keepersshirtje doorgegeven aan Diede en Jolinde verliet het veld voor Carlijn, die het 4-mans middenveld kwam versterken.

56e minuut: een lange ingooi van Sabrina op Marloes die in één keer op de goal schoot. De keepster wist het schot te pareren, waarna de bal opnieuw voor de voeten van Marloes viel. Dit keer legde ze terug op Paula die wel het net wist te raken: 0-6. Een kleine tien minuten later viel de 0-7 door Cynthia die een hoge voorzet gaf op Sabrina. Laatstgenoemde bleef rustig en plaatste de bal met haar chocoladebeentje onder de lat. Nog geen minuut later belandde de bal weer bij Sabrina die dit keer Cynthia wist te bereiken. Zij schoof de bal koeltjes langs de keepster en zette zo de 0-8 op het scorebord. Hierna brak het Ermeloos kwartietje aan dat dit keer maar acht minuten duurde. In die acht minuten wisten we wel zes keer te scoren. Het begon allemaal met de 0-9 van Cynthia op aangeven van Marloes (72e minuut). Ook had Cynthia de eer om de 0-10 te maken, dit keer op aangeven van Paula (73e minuut). In 76e minuut was Paula opnieuw nuttig met een assist op Carlijn die de bal in de kruising volleyde. Weer een minuut later gaf Sabrina een voorzit op Cynthia, die ons 12e doelpunt binnenschoot. In de 79e minuut schoot Marielle vanaf de rand 16 raak: 0-13. Een minuut later stoomde Isabelle op aan de linkerkant na een goede balverovering. Ze bereikte de achterlijn en gaf een keurige voorzet op Marielle die het 14e en tevens laatste doelpunt binnenschoot. Hierna besloot de scheidsrechter dat het wel genoeg was geweest en floot hij voor het einde van de wedstrijd.

Kortom, een goede wedstrijd waarin we de mogelijkheid hadden om ons eigen spel te spelen. De overwinning werd natuurlijk uitgebreid gevierd in Vierhouten!

Volgende week spelen we de 2e bekerwedstrijd om 11.30 op ons eigen sportpark tegen OWIOS Oldebroek VR1, oftewel het team van de dochter van onze trainer Rob. U bent natuurlijk van harte welkom om ons naar onze volgende overwinning te juichen!

Daarnaast spelen we vanavond ook nog een oefenwedstrijd tegen sv Epe VR1 om 19.30 in Epe.