29 september 2018 10:30

W. van Iersel

DVS pakt dik verdient 1 punt

Als ik het sportpark van DVS op fiets is het al een drukte van belang. Ook de zon is weer volop aanwezig. Snel een bakkie koffie en met de woorden, hier kunnen we mee verder, van coach Marcel nog in mijn hoofd zoek ik een lekker plekkie in de zon.

Jonathan mag aftrappen, en weet DVS meteen onder druk te zetten. De verdediging en keeper Twan moeten volop aan de bak. DVS, dat van achteruit probeert op de bouwen, krijgt geen grip op de wedstrijd. Het centrale duo Youri en Daniek kunnen de bal niet kwijt. Jonathan weet al snel te profiteren en rond de 7e minuut is het raak. Een vrije trap ver van het doel wordt hoog in de 16 m. gegooid. De nr. 14 van Jonathan , die alle ruimte lijkt te krijgen, weet zijn hoofd er onder te zetten en de bal vliegt met een boog in het doel. 0-1. Dit ziet er niet goed uit, DVS moet even uit een ander vaatje gaan tappen. En inderdaad, het team lijkt wakker geschud. Ineens worden de vleugels gevonden en al snel is het Max die gevaarlijk wordt. Even later is het de altijd hardwerkende Sem die net naast schiet. Jonathan laat het er niet bijzitten en weet met lange ballen vooral de diepgaande rechter spits te vinden. Keeper Twan ziet een inzet net voorlangs gaan, hier komt DVS goed weg. Na 15 minuten spelen is het Sem die in de omschakeling met een splijtende pass Max op volle snelheid weet te bereiken. Hij weet zijn tegenstanders voor te blijven en kan snoeihard uithalen. De keeper is kansloos en de bal laat de touwen dansen 1-1. Jonathan laat het er niet bijzitten en voert de druk op. De verdediging moet alles uit de kast halen om de 1-1 vast te houden. Na 25 minuten spelen is het Bram die met een geweldige solo zijn inzet helaas net naast de verkeerde kant van de paal ziet gaan. Daarna is het weer billen knijpen voor DVS. Jonathan blijft het initiatief nemen en DVS kan niet voorkomen dat keeper Twan alles uit de kast moet halen om zijn doel schoon te houden.  Het kan niet uitblijven, en ja hoor Jonathan krijgt ver voor het doel een vrije trap cadeau. Terwijl Marcel de scheids nog instrueert ligt de bal er al in. 1-2. Wat gebeurt hier? Dit vlak voor rust dat komt hard aan. Daniek, sterk aanwezig, denkt daar anders over en stuurt 2 minuten later met een geweldige trap Emirhan de diepte in. Maar het mag niet meer baten de scheids vindt het goed en we gaan thee drinken.

Als ik met voetbal nestor Frits Muller een bakkie koffie drink kijken we elkaar eens aan en denken hardop, dit wordt nog een hele moeilijke 2e helft. We moet eerlijk zijn dat Jonathan de betere ploeg is, maar over de inzet van DVS JO15-1 alleen maar lof.

Ik heb mijn plekkie nog niet gevonden of de bal ligt er al in. Wat gebeurt hier??? DVS mag aftrappen en lijkt de bal niet meer te willen afstaan voordat hij in de touwen ligt. Met een geweldige aanval over vele schijven laat het Jonathan even duizelen. Uiteindelijk is het Bram die kan schieten en ja hoor met een bal vol effect krult hij de bal in het doel en staat er 2-2 op het score bord. DVS lijkt vleugels te hebben gekregen. Wat zat in die thee vraag ik me af? De rollen lijken even omgekeerd en het is DVS dat de klok slaat. Kerim laat met grote regelmaat van zich spreken en maakt het leven van de backs behoorlijk zuur. Hij sleurt en worstelt zich met regelmaat langs zijn tegenstander maar helaas levert het niets op. Even later is het Gijs die kan uithalen maar zijn inzet gaat naast. Als DVS wat is uitgeraasd is het Jonathan wat weer van zich doet spreken. Hachelijke situaties doen zich voor maar DVS houdt knap stand en kan bij het naderen van het eindsignaal de overwinning nog naar zich toe te trekken. Het weet nog een paar geweldige kansen te creëren maar helaas de bal lijkt er niet meer in te willen. Als de scheids voor het einde van de wedstrijd op zijn fluit blaast is er toch een gevoel van blijdschap. Wij ouders, grootouders, etc. hebben van jullie genoten. Geweldig Daniek en mannen van JO15-1!  Eindstand 2-2