DVS geeft in laatste minuut overwinning uit handen

DVS'33 Ermelo JO15-1

3e divisie B

4 mei 2019 10:15

DVS geeft in laatste minuut overwinning uit handen.

Het is koud en winderig als we in de auto stappen richting een van de succesvolste amateur verenigingen van Nederland. IJsselmeervogels staat vandaag op het programma. De thuiswedstrijd tegen de rooien was slecht en werd er een moeizaam gelijkspel uitgesleept. De mannen uit Spakenburg hebben nu het thuisvoordeel, zeker nu er op het hoofdveld aangetreden mag worden. Het zal geen volle bak worden maar het meegereisde publiek is weer in grote getale en luidruchtig aanwezig. We worden goed ontvangen in de geweldig mooie kantine. De koffie is goed en de sfeer zit er goed in.

Als de scheids zich meldt is het droog en zijn we er klaar voor. Na een geweldige opkomst, de mannen komen onder luid gejuich zij aan zij uit de spelerstunnel, mogen de mannen uit Spakenburg aftrappen. DVS  trekt het initiatief al snel naar zich toe, Jeroen weet met een lange bal al snel  linksbuiten Tom S. te bereiken. Zijn voorzet bereikt net niet onze spits Emiran en de Vogels kunnen wegwerken. DVS zit er boven op en Kerim weet de bal te veroveren. Hij speelt zich vrij en gooit de bal voor de pot precies voor de voeten van de ingelopen Tom S. Hij haalt uit en de keeper moet vissen. Hij is kansloos, pats!! 0-1 . Dat is even een binnenkomer en het meegereisde publiek gaat volledig uit hun dak. Net 5 minuten gevoetbald en het score bord staat al op 0-1. Vogels van slag , en DVS ruikt zijn kans. Drie minuten later is het weer doorgebroken Kerim die nu Youri weet te vinden. Youri weet op zijn beurt Bram alleen voor de keeper te zetten. Komt dat schot!!!!!!!!!! ik had hem al geteld maar de keeper die net nog de bal als een dood vogeltje de bal uit het net mocht halen is er weer helemaal bij. Hij weet de bal met een snoekduik uit de hoek te plukken. Ik ga er eens goed voorzitten, DVS blijft drukken en de kansen stapelen zich op maar de bal gaat er niet in. In de 14e minuut is het Owen die à la  Frenkie de Jong het veld oversteekt en Bram weet te vinden. Bram ziet Tom. S gaan. Hij levert weer een mooie voorzet af maar weer wil die bal niet in het net. IJsselmeervogels, dat wat meer grip krijgt op de wedstrijd, begint het DVS steeds lastiger te maken. Vooral de lange nr. 11 heeft al een paar keer laten zien dat hij aardig kan ballen. In de 26e minuut slaat het noodlot toe. Net als de zon verdwijnt achter een paar flinke wolken lijdt DVS noodlottig bal verlies. Met een snelle counter zijn de vogels bij het doel van keeper Twan. Nr. 16 kan uithalen en plaats de bal in de uiterste hoek. Twan zet de duikvlucht in maar zijn reikwijdte is net iets te kort. Hij komt dan wel niet uit een vissersdorp maar ook hij moet Vissen. 1-1 . DVS zeker niet van slag dendert door. Bij vlagen wordt er goed gevoetbald maar de bal wil er niet in. Net voor rust sterft een tikkie takkie aanval in schoonheid en moet Emirhan, die de schoen van de keeper in zijn gezicht krijgt, het bekopen met een flinke bloedneus. DVS mag nog een corner nemen en kopspecialist Tom S. zit er weer goed bij maar helaas zijn vizier staat niet helemaal op scherp en de bal vliegt rakelings over. Ruststand  1-1

We zitten nog niet binnen of de regen komt met bakken uit de lucht. Onder het genot van een bakkie wordt weer druk gespeculeerd door de ouders en grootouders over wat er zoal goed maar ook fout ging. De beste stuurlui staan aan wal is wel een heel makkelijk intikkertje in dit prachtige dorp. Intikkertje ja daar ontbreekt het aan. De bal moet wel in het netje.

De scheids is zo dom nog niet en begint de wedstrijd als de bui voorbij is. DVS heeft wat gewisseld maar gaat weer op de zelfde voet verder. Het is even zoeken maar het wil zeggen wij gaan niet naar huis zonder drie punten. Na negen minuten is het raak. Bram weet zich vanaf rechts ,randje 16m, vrij en zoekt de mogelijkheid om met zijn sterke linker uit te halen te spelen. Maar hij ziet hardwerkende Sem er beter voorstaan en legt de bal keurig af. Sem weet de bal met uiterste precisie in de rechterhoek te prikken. Het stadion ontploft en schudt op zijn grondvesten. Het gejuich moet in Almere nog te horen zijn. Al snel is het weer stil als de nr. 11 van IJsselmeervogels het weer op zijn heupen krijgt. Maar al is Daniek er helaas niet bij vandaag ( geblesseerd) de verdediging staat niet te slapen en weten het gevaar te elimineren. DVS blijft vechten, de ruimtes worden groter en mogelijkheden worden aan beide zijde gecreëerd. Na ruim 20 minuten spelen is het Owen die weer eens een bal veroverd en Tom H de diepte in stuurt. Tom is zijn bewaker te snel af en probeert de bal in de korte hoek te prikken. Maar de keeper zit er goed bij en de Vogels kunnen weer gaan bouwen. Al golft het spel op en neer DVS lijkt deze wedstrijd in de tas te hebben. Het is wachten op de genade klap. Die komt ook maar niet van DVS zijde. Kort voor het einde van de wedstrijd slaat de nr. 11 nog eens toe. Als de keeper van de Vogels een doelpoging van DVS heeft gekeerd brengt hij met een verre uittrap de bal weer in het spel. De nr. 11 kan oppikken en  slingert zich een weg naar het doel en kan uithalen. Twan die de hele wedstrijd als een dijk staat te keepen is kansloos. 2-2 . DVS zet nog een keer aan maar het vat is leeg. Weer een gelijkspel. Eindstand 2-2