3e divisie B

17 november 2018 10:30

Vries, K. De

DVS geeft winst in laatste minuut weg.

Het is fris maar de zon schijnt volop als ik op mijn fiets stap en richting het sportpark van DVS rijdt. Heerlijk voetbalweertje en tijd voor de JO15-1 om het publiek, wat in grote getale aanwezig, weer te vermaken.

Het is 10.30 uur als de scheids zijn longen vult en krachtig op zijn fluit blaast voor aanvang van de wedstrijd. BFC mag aftrappen. DVS laat al snel zien dat de slechte 2e helft van vorige week volledig is vergeten en zoekt onmiddellijk de aanval. De snelheid van Max wordt meteen gezocht en Sem komt met de eerste doelpoging. Even later is het spits Tom S. die op een voorzet v.a. rechts kan koppen maar de keeper van BFC zit er goed bij en BFC weet met een snelle counter DVS te verassen. De nr. 9 van BFC heeft gelukkig zijn vizier niet goed staan en schiet ruim naast. DVS probeert met verzorgt voetbal op te bouwen en bij vlagen ziet het er goed uit. Met grote regelmaat worden de buitenspelers bereikt en wordt de bal voor de pot geslingerd. De verdediging van BFC houdt stand en probeert met lange ballen de spitsen te bereiken. Het is even schrikken als DVS een vrije trap moet weggeven op 25 m. van het doel. De lange nr.5 denkt de bal in de rechterhoek te schieten maar keeper Twan, gelukkig weer terug, weet de bal naast te kijken. Even later is het weer DVS dat de aanval zoekt. Onze kleine Pitbull Owen Muller verovert de bal op het middenveld en weet met een prachtige bal Tom S. te bereiken maar de verdediging van BFC zit er meteen boven op en belemmert de spits uit te halen. Toch weet hij de bal klaar te leggen voor de andere Tom. Tom H. kan uithalen maar zijn inzet vliegt net over. Aangespoord door Coach Marcel blijft DVS de aanval zoeken maar kan niet voorkomen dat BFC met sneller counters het onze verdediging behoorlijk lastig maakt. Na 35 minuten spelen staat er nog steeds 0-0 op het score bord en gaan we snel voor een bakkie koffie.

Het publiek is enthousiast, saai was het zeker niet en we hebben bij vlagen goed voetbal gezien. Beide Teams weten kansen te creëren maar de kenners in het publiek vond DVS toch duidelijk de betere ploeg. Zal het de JO15-1 het deze keer wel lukken het goede spel in de 2e helft voort te zetten.

Als de scheids weer het sein geeft om te beginnen is het BFC dat meteen duidelijk maakt niet met nul punten te vertrekken uit Ermelo. Keeper Twan , die goed staat te keepen, mag meteen aan de bak. Gelukkig hebben de mannen uit Bennekom hun vizier niet al te goed staan en wordt het net niet gevonden. DVS , met een wat gewijzigde opstelling, weet zich al snel weer onder de druk uit te voetballen en het is Bram die Owen op rechts wegstuurt. Hij slingert de bal voor, eerst is het Max, dan Tom H die de bal in het doel proberen te werken maar de verdediging van BFC zit er boven op. Er ontstaat wat rommelige situatie en de bal komt voor de voeten van Bram. Hij rommelt door een aantal verdedigers en kan uithalen. De bal verdwijnt door de benen van de keeper in het doel. 1-0. De vreugde is enorm eindelijk zit de bal erin. BFC laat het er niet bijzitten en schakelt een tandje bij en een heerlijk gevecht speelt zich af op veld 6. De zenuwen gieren door de keel als BFC weer met een messcherpe counter voor het doel van DVS verschijnt. Maar steeds weet de verdediging en keeper Twan het gevaar te elimineren. Het veld wordt groter en ontstaat meer ruimte. Max die de  tweede helft in de spits opereert wordt met grote regelmaat gezocht maar de bal lijkt er niet meer in te willen. Ik kijk eens op mijn klokje en begin er in te geloven, nog 1 minuut spelen dit moet gaan lukken. Maar helaas toch niet. Eindelijk is de spits van BFC onze verdediging de baas en kan vrij inschieten. Keeper Twan doet nog een uiterste poging en zweeft naar de hoek maar de bal ligt er al in 1-1. Dit komt hard aan, en DVS moet toe zien dat het nog heel goed wegkomt als Keeper Twan in de allerlaatste seconde nog een bal uit de hoek weet te plukken. Eindstand 1-1