DVS laat kansen liggen en verliest geflateerd.

DVS'33 Ermelo JO15-1

3e divisie B

13 oktober 2018 10:30

DVS laat kansen liggen en verliest geflatteerd.

Het is 13 oktober en het lijkt wel zomer, niets staat ons in de weg om weer te gaan genieten van onze JO15-1. Na de mooi overwinning vorige week reizen we, vol goede moed, af naar Almere. Inmiddels een stad van meer dan 200.000 inwoners. Als snel na het bakkie koffie gaan we naar buiten om de mannen, en natuurlijk Daniek die er gelukkig weer bij is, aan het werk te zien tijdens de warming up. De scherpte spat er van af en dit zet zich voort als de scheids om 10.30 uur op zijn fluit blaast voor aanvang van de wedstrijd.,

DVS mag aftrappen en binnen 1 minuut is het linkerspits Kerim die al in stelling wordt gebracht. Hij kan uithalen maar raakt de bal volledig verkeerd en de keeper van Buitenboys heeft geen enkele moeite de bal te pakken. Buitenboys doet onmiddellijk wat terug en dwingt een hoekschop af. Voor keeper Twan en de achterhoede is dit een opwarmertje en DVS grijpt het initiatief. Keer op keer wordt vrije man Kerim gevonden, een mooie voorzet van rechter spits Max heeft hij voor het inkoppen maar helaas de bal vliegt net naast het doel. Als middenvelder Owen weer eens zijn vechtlust ziet beloond weet hij Max te vinden. Hij gooit de bal voor de pot maar de bal wordt tot corner verwerkt. Halve goal denk ik hard op, een doelpunt voor de geel zwarten zou verdiend zijn maar helaas weer niet. Buitenboys raakt na een kwartier spelen wat beter in zijn spel en onze verdediging moet aardig aan de bak. DVS toch duidelijk sterker en ik  ga er eens goed voorzitten want die bal zal er toch zo wel eens ingaan mag ik hopen. Rechter verdediger Chris stuurt met een mooi trap Max de ruimte in. Hij wordt hard onderuitgehaald en DVS mag een vrije trap nemen. De bal komt hoog voor en het is Tom S die boven iedereen uitstijgt maar helaas ook zijn kopbal verdwijnt naast de palen. Keer op keer weet DVS de diep gaande spitsen te vinden maar is het niet de verdediging van Buitenboys dan is het wel de scherpe vlagger die het gevaar weet te elimineren. Net als ik een aantekening maak dat DVS toch duidelijk de betere ploeg is slaat het noodlot toe. Een snelle aanval door het midden zet DVS te kijk en pats de bal ligt erin. 1-0. DVS geeft geen krimp en blijft de aanval zoeken toch kan het niet voorkomen dat Buitenboys even later de 2e uit een corner erin frommelt. 2-0. Binnen een paar minuten lijkt de wedstrijd volledig gekanteld. Buitboys ruikt zijn kans een voert het tempo op, in de 25e minuut is het weer raak. Uit een hoge voorzet weet de lange nr. 9 de bal tussen de palen te koppen. 3-0. Coach Marcel, altijd positief, probeert zijn team weer op te laden. Het lijkt te lukken en DVS zet de mannen uit de polder weer onder druk maar de bal lijkt er niet in te willen. Voorlangs naast, over, wat is er aan de hand. Als in de 33e minuut de bal wat knullig wordt weggegeven weet de nr. 9 van Buitenboys er wel raad mee, en ja hoor de 4e vliegt er makkelijk in. 4-0 . Bram ,leider op het middenveld, kan het niet meer aanzien en begint zoals elke wedstrijd ,als het dreigt mis te gaan, aan een onnavolgbare solo. Ook nu weer, hij weet door te dringen tot in de 16m. en dan is het de boom lange nr. 18 die hem onderuit haalt. Penalty!!  Sem staat al snel achter de bal en stuurt de keeper de verkeerde hoek in 4-1. De scheids vindt het mooi een fluit voor de rust.

Ruststand 4-1

DVS begint goed en weet onmiddellijk gevaarlijk voor het doel van Buitenboys te verschijnen. De keeper zweeft naar de hoek en verwerkt de bal tot corner. DVS weet niet te profiteren en Buitboys kan gaan bouwen. Het spel golft op en neer en kansjes aan beide zijde leiden tot niets. Na 10 minuten is het toch weer Buitenboys dat buitengewoon hard toeslaat. Uit een hoge voorzet wordt de bal ingekopt en staat er een 5-1 op het score bord. Het duurt niet lang of de rechter spits van Buiten boys kan uithalen en de bal verdwijnt snoeihard in de touwen 6-1. Niet te geloven!  Nog 20 minuten te gaan, waar gaat dit heen. DVS blijft er in geloven en vecht voor wat het waard is, maar helaas het wil niet lukken vandaag op de 13e oktober. Eindstand 6-1