Buitenboys sc. JO15-1

3e divisie B

25 mei 2019 10:30

Limbeek, A.J. van

Het is druk in het uitvak van veld 2. Heel Almere lijkt te zijn uitgelopen om hun mannen aan te moedigen. Het kampioenschap ligt voor het grijpen. Buitenboys dat 1 puntje voorsprong heeft op DOVO de nr. 2 moet winnen. De druk op de mannen uit de polder is dan ook hoog en DVS zal ze het zeker niet cadeau geven.

Het is 10.30 uur als de wedstrijd moet beginnen. Maar de scheidsrechter heeft wat ontdekt. Het net zit niet goed en moet eerst gerepareerd worden. De lengte van coach Marcel komt hier goed van pas en de problemen zijn al snel, onder goedkeurend oog van de scheidsrechter, opgelost. Tien minuten later is het zo ver en mogen de mannen de strijd aangaan. DVS mag aftrappen. Al snel mag DVS een vrije trap nemen randje 16m. maar helaas dit levert niets op. Buitenboys laat er geen gras over groeien en zoekt meteen de aanval. De druk op het doel van Twan neemt al snel toe en na de tweede hoekschop is het al raak en verdwijnt de bal in het uiterste hoekje 0-1. DVS krijgt geen grip op de wedstrijd en lijkt al snel op grote achterstand te komen. Maar dat gebeurt niet en zowaar na 10 minuten voetbal weet DVS eindelijk wat plaagstootjes uit te delen en wordt de keeper van Buitenboys toch echt aan het werk gezet. Net als je er in begint te geloven sluipt er een slordigheidje in de ploeg en die wordt genadeloos afgestraft door de mannen uit de polder 0-2. DVS van slag? Niets van dit al, het blijft de aanval zoeken en met succes. Een mooie aanval wordt beloond. Kerim weet Bram te bereiken die kan schieten. De bal dreigt naast te gaan maar dan is daar Emirhan die de bal nog net in kan tikken. 1-2 De mannen uit de polder lijken nerveus te worden en maken foutjes. DVS ruikt zijn kans en gaat vol voor de gelijkmaker. Er ontwikkelt zich een mooie strijd maar helaas weet DVS voor de rust niet meer te scoren. Ruststand 1-2

DVS komt goed uit de kleedkamer en gaat voor de gelijkmaker maar die zit er niet in. Na 5 minuten wordt weer een foutje genadeloos afgestraft door een van de snelle spitsen en staat er 1-3 op het scorebord. Het lijkt een kansloze missie voor onze mannen maar daar wil DVS  daar niets van weten. DVS toont karakter en de aanval wordt gezocht. Met lange ballen wordt de bal in de 16m. gepompt en na 25 minuten spelen is het eindelijk raak. Uit een vrije trap zo’n 20 m van het doel weet Bram de bal in het doel te krullen. 2-3. De mannen uit de polder beginnen hem nu toch echt te knijpen. Ook de trainer van Buitenboys heeft het niet meer en geeft, om tijd te pakken, de helft van zijn team een publiekswissel. Alles wordt in de strijd gegooid door de mannen uit de polder, maar DVS geeft niet op en gooit er nog een aanval uit. Maar helaas de bal wil er niet in. Even later fluit de scheids voor het einde van de wedstrijd en Buitenboys mag het kampioenschap gaan vieren.     Eindstand 2-3.