DVS'33 Ermelo JO15-1

3e divisie B

22 september 2018 9:45

Strijdend ten onder.

Na een schitterende zomer waar geen eind aan leek te komen is het vandaag, net nu de competitie weer begint, een heel stukje frisser. Maar het is droog en voor een pot voetbal is het heerlijk weer. Tijdens de warming up is duidelijk, de JO 15-1 heeft er zin. Na een aantal oefenwedstrijden en een paar pittige beker wedstrijden lijkt het team onder coach Marcel van Elten vorm te krijgen. Vandaag gaat het echt beginnen en er staat  meteen al een zware uitwedstrijd tegen DOVO te wachten. Is de JO 15-1 er klaar voor?

Het is 09.45 uur als de ,wel heel erg jonge, scheids fluit voor aanvang van de wedstrijd. DOVO mag aftrappen, en de fysiek sterke ploeg lijkt meteen de toon te willen zetten. Maar DVS lijkt niet onder de indruk en probeert van achteruit rustig op te bouwen. In de 3 minuut is het Daniek die met haar fluwelen linker Owen weet te bereiken. Owen tikt door op Sem die met een mooie diepe bal Max de diepte in stuurt. Max kan uithalen maar helaas, zijn inzet is een makkelijke prooi voor de keeper. Kort daarop krijgt DVS een vrije trap zo’n 20 m. van het doel. Bram slingert de bal voor maar de verdediging van de mannen uit Veenendaal kan makkelijk weg werken. En binnen drie bal contacten ligt de bal in het doel van DVS. Wat gebeurt hier? DOVO levert zijn visite kaartje af en de nr.9 laat zien dat hij niet alleen fysiek enorm sterk is maar ook kan voetballen. Met een prachtige lob passeert hij onze keeper. 1-0 DOVO. Dit is een tegenvaller. DVS lijkt niet van slag en blijft de aanval via de vleugels Max en Tom S. zoeken maar kan niet voorkomen dat DOVO het spel naar zich toetrekt. De verdediging van DVS wordt zwaar op de proef gesteld. Na een kwartier spelen moet DVS aan de noodrem trekken en krijgt DOVO een vrije trap randje 16 m. Komt dat schot………! keeper stopt. DVS staat onder druk en dan moet links back Stijn na 20 minuten hard werken ook nog geblesseerd uitvallen. Tom S. schuift van de voorste linie naar achteren en Kerim gaat op de linkervleugel spelen. Het pakt goed uit en DVS lijkt zich wat onder de druk uit te voetballen, het spel golft op en neer en er ontstaan kansen aan beide zijden. Toch is het DOVO wat weer toeslaat met een messcherpe counter. Na wat slordig balverlies in de 22e minuut weet het met een lange bal het veld over te steken en snijdt dwars door onze verdediging. Pats en de 2-0  ligt er in. Dit is even slikken. Wat gaat er in de koppies om. Marcel, actief coachend, weet zijn mannen te motiveren en DVS doet er een tandje bij. Het kan niet uitblijven, en ja hoor na goed druk zetten op de verdediging van DOVO gaan ze eindelijk in de fout. Kerim is er als de kippen bij en weet de bal op te pikken. Met een mooie passeer beweging weet hij zich vrij te spelen en knalt de aansluitingstreffer snoeihard in de touwen. 2-1  DVS ruikt, kort voor rust, zijn kans en gaat driftig op zoek naar de gelijkmaker. Maar het is niet DVS maar weer DOVO dat toeslaat. Kort voor rust moet Tom S. aan de noodrem trekken. De scheids blaast zijn longen uit zijn lijf en wijst gedecideerd naar de stip. Penalty!!! De boomlange nr.10 gaat achter de bal staan en weet de keeper de verkeerde hoek in te sturen. 3-1. Kort daarop beslist de scheidsrechter dat het tijd is voor een bakje thee. Ruststand 3-1

Het in grote getale meegereisde publiek laat haar mening weer graag horen over het spel van de 1e helft. We hebben mooie dingen gezien maar fysiek komen we tekort, voetballend doen we niet onder, een tandje erbij en het kan altijd nog. Coach Marcel zal ook zo zijn eigen mening hebben en ik heb er alle vertrouwen in dat hij het team in de rust weet te motiveren voor een mooie 2e helft.

DVS komt goed uit de startblokken en het is Bram die op het middenveld het voortouw neemt. Hij stoort, pikt de bal op, verliest hem weer maar verovert hem ook weer terug en speelt zich uitstekend vrij. Dan laat hij zijn fantastisch linker spreken. Max wordt op de juiste manier in de diepte gestuurd en kan scoren 3-2. Dit ziet er goed uit en DVS, even de bovenliggende partij, ruikt zijn kans. Met grote regelmaat worden de vleugels bereikt maar helaas wordt spits Emirhan niet echt in stelling gebracht. Als de krachten wegvloeien grijpt DOVO zijn kans en weer is het de (Hulk)  nr. 9 die zich door de verdediging worstelt. En weer is hij DVS de baas en schiet de 4e treffer er in 4-2. DVS geknakt? Niets van dit al, de mannen leggen zich er niet bij neer en laden de batterij nog een keer op. Hardwerkende Owen probeert het van afstand , Max schiet rakelings naast maar helaas het lukt niet het net te vinden. Youri mag nog een vrije trap nemen randje 16 m. maar ook die gaat er niet in. De scheids vindt het genoeg en fluit voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 4-2.

DVS mag kan met opgeheven hoofd naar huis, er is strijd geleverd en bij vlagen goed gevoetbald. Coach Marcel laat weten, dat hij hiermee zeker verder kan!