3e divisie B

18 mei 2019 10:15

DVS mist het heilig vuur

Al vroeg staan we gereed aan de Sportlaan om te vertrekken richting Culemborg. In de thuiswedstrijd sleepte DVS op karakter 3 punten binnen. Dat moet vandaag toch ook mogelijk zijn. De mannen van Vriendenschaar staan immers ruim onder ons. De stemming zit er onderweg al goed in. Bij het sportpark aangekomen wordt dit alleen maar beter. De zon schijnt en de temperatuur is bijzonder aangenaam. Al gauw hangen ouders en grootouders, met een bakkie koffie, in de lounge banken op het gezellige terras. Wat kan het leven toch mooi zijn.

Om 10.15uur moeten we toch echt uit onze luie zetels opstaan want onze mannen moeten er tegen aan. DVS mag aftrappen en al snel wordt de aanval gezocht. Vriendenschaar laat onmiddellijk zien dat het niet zomaar aan de kant laat zetten. Al snel dwingt het een hoekschop af en Keeper Twan moet al flink aan de bak. DVS lijkt wakker en zoekt de aanval. Na 8 minuten is het raak, of toch niet! Kerim ziet de bal voor zijn voet springen als de keeper, randje 16m, er helemaal naast zit. Hij schiet netjes met de binnenkant van zijn voet de bal richting het doel en ik heb hem al geteld. Maar de bal rolt  langs de verkeerde kant van de paal. Naast! Hoe is het mogelijk? Het zal de warmte zijn, maar het doel lijkt te zijn verschoven. DVS geeft niet op en blijft de aanval zoeken en in de 25e minuut is het raak. Bram weet op 20m. van het doel uit te halen en bijna de keeper te verrassen. De bal ketst tegen de bal en via de brede rug van de keeper, die veel weg heeft van Piet schrijvers in zijn dagen dat hij in Zwolle keepte, weer het veld in. Sem is er als de kippen bij en legt al zijn agressie in het schot. Zo die zit er in. 0-1 En nu doordrukken denk ik hardop. Maar het heilige vuur ontbreekt zo lijkt het. Nog geen 5 minuten later weet Vriendenschaar de gelijkmaker, via een snelle counter, er in te jassen. 1-1. Het is daarna al snel rust en kunnen we onze zetels, op het zonovergoten terras weer opzoeken. Vreemd genoeg zitten deze al niet zo comfortabel meer als voor de wedstrijd.

Wat is er aan de hand, het loopt niet! Of zijn het juist de mannen van Vriendenschaar die de credits verdienen. Ze zitten er boven op en maken het onze mannen onmogelijk om ook maar iets van een vlot lopende combinatie op te zetten. Coach Marcel en Amos kunnen aan de bak in de kleedkamer.

Na de aftrap lijkt het inderdaad, met wat wissels, beter te gaan. De combinaties lopen beter en DVS komt regelmatig gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. De druk op de keeper neemt toe. Kansen stapelen zich op maar helaas de bal gaat er niet in. De keeper lijkt zich regelmatig extra breed te maken en weet zijn doel schoon te houden. Dan slaat het noodlot toe, na 20 minuten lijkt het vuur eruit bij DVS en weet Vriendenschaar met een snelle counter de 2e er in te schieten. 2-1. We waren gewaarschuwd de kreet op de tribune, Vriendenschaar Bouwt op en rondt af, was me al in de eerste helft opgevallen. Dat opbouwen komt er niet helemaal uit maar het afronden des te beter. Dat blijkt als even later de genadeklap wordt uitgedeeld. In de omschakeling weten de manen uit Culemborg elkaar goed te vinden en de bal ligt er alweer in. Twan, die goed staat te keepen en al heel wat ballen had gepakt is nu toch echt kansloos. 3-1. De teleurstelling is groot als de scheids even later op zijn fluit blaast voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 3-1