DVS'33 Ermelo JO15-1

3e divisie B

6 april 2019 11:00

DVS vergeet te scoren.

Het is alweer twee weken geleden dat de JO15-1 de mannen van Victoria uit Hilversum (koploper) met een verdiende nederlaag naar huis toe stuurde. Een ongekend, maar dik verdiend succes. Na wat oefenwedstrijden mag DVS het weer voor het echie opnemen tegen NVC eveneens uit het Gooi. In de thuis wedstrijd creëerde DVS veel kansen maar kreeg de bal niet in het doel. NVC had aan één kans genoeg en ging met drie punten naar huis. DVS is gewaarschuwd.

Het is 11.30 uur als de jonge scheidsrechter op zijn fluit blaast voor aanvang van de wedstrijd. DVS mag aftrappen en moet het vandaag helaas zonder de snelle rechter spits Max doen. Zijn knie heeft voorlopig even rust nodig. Dit geldt niet voor de rest van het team er zal gewerkt moeten worden om hier een goed resultaat te halen. Toch begint DVS wat mat, beide teams lijken wat af te wachten. Na vijf minuten is er nog geen kans gecreëerd en lijken beide keepers niet mee te doen. Maar dan is het raak, als DVS slordig bal verlies leidt op het middenveld is het de ,flink uit de kluiten gewassen, nummer 15 die DVS wakker schudt. Maar het is te laat de bal ligt er al in, wat gebeurt hier? Hij weet de bal op te pikken en komt alleen voor keeper Twan te staan. Hij haalt uit en Twan duikt op de bal maar via het lichaam verdwijnt de bal over de lijn. 1-0  DVS lijkt inderdaad wakker en trekt het initiatief naar zich toe. Vaak speelt DVS vanuit de omschakeling om gevaarlijk voor het doel te verschijnen maar nu moet het zelf het spel maken. Met goed positie spel en veel positie wisselingen probeert DVS de weg naar het doel te vinden. De stugge verdediging van NVC  maakt het onze mannen moeilijk en de bal lijkt er niet in te willen. Kansen en corners volgens elkaar in hoog tempo op maar de Naarden vesting houdt stand. Als DVS even op adem lijkt te moeten komen slaat de vijand genadeloos toe. Met een verre uittrap weet de keeper de rechterspits te bereiken, deze snijdt door onze defensie en prikt de bal in het doel 2-0. Voordat de klap is verwerkt ligt de derde treffer er ook al in. De scheids vindt het genoeg en fluit voor rust.  3-0.

Met een naar gevoel leggen we de lange weg af richting naar de kantine. Het is stil, de koffie is bitter. De meningen zijn verdeeld, maar gelukkig is er hoop.

DVS komt goed uit de kleedkamer en geeft vanaf de aftrap vol gas. Er is duidelijk afgesproken dat er een tandje bij moet. Aanval na aanval wordt opgezet en kans op kans wordt gecreëerd maar de bal lijkt er niet in te willen. De mannen uit Naarden staan als Italianen te verdedigen en er is geen doorkomen aan. Na 30 minuten knokken staat er nog steeds de 3-0 op het score bord en DVS lijkt uitgeblust. De mannen uit Naarden ruiken hun kans en maken het onze defensie nog een keer flink lastig. Keeper Twan moet zich nog een keer flink strekken. De voortreffelijk leidende scheids ,en niet vergeten zijn assistenten, maakt een einde aan de wedstrijd. DVS krijgt niet wat het verdient,  omdat het vergeet te scoren. Eindstand 3-0