7 - 2

DVS'33 Ermelo JO15-1

3e divisie B

24 november 2018 12:00

Het is ijzig koud als we de auto uitstappen bij Victoria in Loosdrecht. Het gezellige clubhuis, wat veel weg heeft van een bruin café, brengt ons gelukkig de nodige warmte. De koffie smaakt goed en we maken ons op voor een zware wedstrijd. Victoria heeft er alle belang bij om 3 punten te pakken en zich naar de nr. 1 positie te werken. Onze JO15-1 moet een goed resultaat neer zetten om zich net boven de middenmoot te nestelen. Het zal moeilijk worden, maar heeft Victoria een slechte dag en DVS een hele goeie dan is alles mogelijk.

DVS mag aftrappen, en zoekt onmiddellijk de diepte. De verdediging van Victoria heeft geen enkele moeite de bal de veroveren en weet al snel een kans te creëren. Het eerste schot gaat naast, even later vliegt de bal rakelings over. DVS komt er niet uit en Vitoria weet ,na wat missers, het doel al snel te vinden. Keeper Twan staat zijn mannetje maar voor hoe lang. Als hardwerkende Owen onderuit word gehaald wil de scheids van geen overtreding weten en Victoria profiteert onmiddellijk van de situatie. Keeper Twan is kansloos en na een paar minuten spelen ligt de 1-0 er al in. Trainer Marcel laat zijn ongenoegen duidelijk weten aan de scheids en mag achter de hekken plaatnemen. De kou sluipt al snel in mijn lijf als ook de 2-0 er in no time in vliegt. Wat gaan we hier beleven. DVS lijkt langzaam te beseffen dat het zo niet kan. Bram weet met een mooie pass Max te bereiken. Max kan uithalen maar de keeper weet de bal tot corner te verwerken. Bram slingert de bal voor het hok en de bal komt uit de kluts voor de machtige linker van Daniek. Dan weet je er is geen houden aan, de bal vliegt als een raket in de touwen 1-2. DVS zorgt voor wat hoop en vooral warmte bij al de vaders en grootvaders die aan de kant staan. De aanval wordt weer gevonden en al snel wordt weer een corner geforceerd. Maar helaas deze keer gaat hij er niet in. Na nog wat kansen te hebben gecreëerd en de hoop weer wat aangewakkerd krijgt DVS er van langs. Knullig bal verlies wordt keihard afgestraft en de 3-1 staat op het score bord. Toch geeft DVS niet op en als Max alleen op de keeper afstormt stijgt de bloeddruk naar gevaarlijke hoogte. Hij weet de keeper te passeren en schiet de bal in het doel. Maar dan is daar het uitschuifbare been van een van de boom lange verdedigers die de bal nog net uit het doel weet te houden. Hoe is het mogelijk? Dit had de aansluitingstreffer moeten zijn. DVS lijkt van slag en daar wordt onmiddellijk weer van geprofiteerd. Met een mooie aanval wordt DVS te kijk gezet en de 4-1 ligt erin. Ruststand 4-1.

Ook al is het een beregezellig club huis, de koffie smaakt bitter en de gezichten staan somber. Dit wordt een zware 2e helft laten de (kenners) weten. Hier hoef je geen kenner voor te zijn. Deze ploeg, met een paar heerlijke vleugel spelers en een achterhoede waar de gemiddelde lengte toch boven de 1.80m uitsteekt, speelt bij vlagen heel goed voetbal. Toch als DVS iets meer het vuur op weet te stoken dan is er nog hoop op een mooie 2e helft.

Als de scheids de 2e helft laat beginnen laat Victoria onmiddellijk zien dat ze nog niet tevreden zijn. Keeper Twan kan onmiddellijk zijn handen weer opwarmen. En dat doet hij goed , een gevaarlijk schot weet hij weg te werken. Maar al snel gaat Victoria over op de turbo en DVS krijgt bij vlagen voetbal les. Het wordt kouder en kouder, het wordt 5-1 ,6-1 ,7-1. Kort voor tijd mag DVS nog een vrije trap nemen en Bram weet de stand nog wat aan te passen. Als de scheids fluit voor het einde van de wedstrijd staat er 7-2 op het bord. DVS had zeker zijn dag niet en weet dat de  overwinning ,voor de club die zeker mee gaat doen voor het kampioenschap, volkomen terecht is. Victorie voor Victoria. Eindstand 7-2