DVS'33 Ermelo 2 - SDV Barneveld 2 (1 - 1)

SDV Barneveld 2

Hoofdklasse A

16 maart 2019 11:30

KNVB

Afgelopen zaterdag en wel op 16 maart 2019 kwam het tweede elftal van DVS’33 Ermelo in een thuisduel uit tegen de reserves van SDV Barneveld. Ondergetekende kon niet aanwezig zijn vanwege de verjaardag van zijn echtgenote die 65 jaar mocht worden. Een mijlpaal. Eén van de twee DVS’33 Ermelo 2 teammanagers en wel Jodi Kranenburg bracht mij middels een mailbericht op de hoogte van de einduitslag en Jodi gaf tevens een korte impressie omtrent het wedstrijdverloop.

Een duel om snel te vergeten

Over de wedstrijd tegen SDV Barneveld 2 kunnen we kort zijn: het was één van de slechtste voetbalwedstrijden dit seizoen. Net als in de uitwedstrijd kwamen we niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het leek in eerste instantie nog heel mooi te gaan worden, want na amper 1 minuut spelen stond DVS 2 al met 1-0 voor en wel door een doelpunt van Joshua Driehuis. In het eerste kwartier verzuimde DVS 2 echter om door te drukken, ondanks het veldoverwicht en redelijk verzorgd voetbal. Daarna kwam er toch de klad in en grossierde de thuisploeg met foutieve passes.

Straffe wind

Er werd ook veel te weinig rekening gehouden met de zeer straffe wind, die in de tweede helft nog verder aanzwol. In de tweede speelhelft was het SDV Barneveld 2 dat direct in de 1e minuut na rust scoorde. Gebruik makend van de sterke rugwind en een onoplettendheid in het centrum van onze verdediging zorgden ervoor dat de gasten gelijk maakten.

De top vijf

Hoewel zeker meer balbezit voor de geelzwarten lukte het niet om door de stugge verdediging heen te breken. Het duel bleef daarom uiteindelijk 1-1. De top vijf uit de Mannen Zaterdag-Hoofdklasse A bestaat uit de reserves van AZSV, HHC Hardenberg, Sparta Nijkerk, DVS’33 Ermelo en Excelcior’31. Deze clubs hebben respectievelijk 39, 37, 37, 34 3n 32 punten uit 18 speelbeurten.