DVS'33 Ermelo 2 - Sparta Enschede 2 (3 - 1)

2 februari 2019 11:30

KNVB

DVS'33 Ermelo 2 en Sparta Enschede 2 komen maar tot 45 minuten voetbal

Klik hier voor alle foto's:

Het competitietreffen tussen DVS’33 Ermelo 2 en Sparta Enschede 2 ging om 11:38 uur van start. Het decor op zaterdag 2 februari 2019: natte sneeuw en een al aardig wit wordend speelveld. Zouden we het reguliere einde van de wedstrijd wel gaan halen? Uiteindelijk niet dus. In de rust werd besloten het bij 45 minuten speeltijd te laten want lijnen waren niet meer zichtbaar, gevaar voor eventuele blessures, etc. Het werd douchen, inpakken en wegwezen. Er bleef voorlopig een 3-1 voorsprong voor DVS 2 staan.

Sparta Enschede 2 goed van start.
De reserves van Sparta Enschede gingen goed van start. Het team zette hoog druk en de manschappen uit Enschede waren de eerste pakweg vijfentwintig minuten een stuk feller dan de Ermelose formatie. Ook moesten diverse Ermelose spelers even wennen aan de speelomstandigheden, diverse ballen werden in de beginfase afgespeeld richting de verkeerde spelers. Gelukkig bleef dat vooralsnog zonder schadelijke gevolgen.

Sparta Enschede kwam goed weg.
Julian de Ruiter,Thijs Kranenburg en Yannick van Zwam probeerden er samen het beste van te maken maar doelpogingen op het Sparta Enschede doel gingen over en naast. Op een gegeven moment en wel zo rond de klok van 11:50 uur was de DVS er Joshua Driehuis goed bezig en van diens actie leek Josh Bleijenberg dan te gaan profiteren. Maar helaas kreeg deze honderd procent scoringskans geen invulling oftewel Sparta Enschede ontsnapte aan een achterstand.

Sparta Enschede op voorsprong.

Dan een minuutje of twee later komt er een oude voetbalwet boven drijven oftewel daar waar jij niet scoort, doet de tegenstander dat dan wel. Om 11:52 uur weet de nummer 11 van Sparta Enschede de bal stijf in het rechterhoekje te prikken en dat betekende een 0-1 voorsprong voor Spart Enschede!

Floris Groenewold bij de les.
Een minuut of vijf later zien de toeschouwers Thijs Kranenburg een goede kans op de gelijkmaker krijgen maar wonder boven wonder ontsnapt Sparta Enschede aan de gelijkmaker. Bij een gevaarlijke tegenstoot van datzelfde Sparta weet de Ermelose verdediger Floris Groenewold prima handelend op te treden en mogelijk verder gevaar te voorkomen.

DVS 2 verzet alsnog de bakens.
Om 12:10 uur weet DVS 2 gelijk te maken; het is Thijs Kranenburg die zijn maatje Yannick van Zwam in staat stelt de 1-1 gelijkmaker te scoren en nog geen honderd en twintig seconden later weet de thuisploeg een 2-1 voorsprong te nemen. Het is Julian de Ruiter die via een verdediger van Sparta Enschede weet te scoren. Deze own goal betekende 2-1 voor DVS 2.

DVS 2 neemt verder afstand.

Binnen heel korte tijd werden de bakens dus verzet en dat feit kreeg om 12:16 uur een vervolg want het was Joshua Driehuis die 3-1 aantekende na een assist van Julian de Ruiter. De tweede helft kreeg door de weersomstandigheden geen vervolg die houdt men tegoed. Van een inhaaldatum houden wij u uiteraard op de hoogte.