Delta Sports '95 FC VR1

2e klasse A

18 mei 2019 11:30

Wegen, A.C. van

Op zaterdag 18 mei stond alweer de voorlaatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Om 11.30 uur traden we aan tegen Delta Sports FC ’95 VR1 op het vertrouwde veld 6. De zeer ondermaatse uitwedstrijd was verloren gegaan met 3-1, dus we wisten wat ons vandaag te doen stond. Bij een overwinning zouden we onszelf veilig spelen in de 2e klasse en was handhaving een feit. Ook was dit de laatste thuiswedstrijd in het shirt van vrouwen 1 voor routiniers Marielle, Diede, Henrieke en Paula. Kortom, genoeg motiverende factoren om van deze laatste thuiswedstrijd een memorabele pot te maken. Voor aanvang van de warming-up werd verzorgster Jeannette nog even in het zonnetje gezet, aangezien dit alweer haar laatste wedstrijd bij ons was. Jeannette, bedankt voor al je goede zorgen en heel veel plezier en succes bij je volgende club!

Om stipt 11.30 uur stonden beide teams klaar op veld 6 om de strijd aan te gaan. Met de arbiter die we nog kenden van de uitwedstrijd tegen Faja Lobi aan de leiding, konden we beginnen aan de wedstrijd. Dat was in ieder geval de bedoeling, maar het eerste fluitsignaal moest even uitgesteld worden. Goalie Heidi hielp ons uit de brand, maar mocht bijna niet spelen door een mankementje aan het wedstrijdformulier. Gelukkig werd dat snel opgelost en konden we toch nog met de geplande opstelling van start gaan. Zo klonk iets na 11.30 uur het startsignaal.

We begonnen flitsend aan de wedstrijd, wat resulteerde in een vroege voorsprong. Na 5 minuten lag de bal namelijk al in het netje achter de keepster van Delta Sports. Na goed doorjagen van Sabrina wist zij zelf de bal het doel in te punteren: 1-0! Nu was het zaak om de overmacht in het veld vast te houden en de voorsprong uit te bouwen. Toch was dat makkelijker gezegd dan gedaan. We verslapten een beetje en gaven Delta Sports soms te veel ruimte, waardoor zij konden proberen te voetballen. In de 19e minuut ging het even mis. Door een fout in onze opbouw en gebrek aan een scherpe reactie op de redding van Heidi, belandde de bal opeens in ons doel. Zo was de stand na 20 minuten spelen weer in evenwicht. Hierna pakten wij de draad weer op en werd de tegenstander van vandaag niet echt gevaarlijk meer. Zelf wisten wij gelukkig wél kansen te creëren. In de 35e minuut werd een mooie aanval opgezet, die via Latisha bij Bosch terechtkwam. Zij speelde in het midden door naar Paula en zij schoot op haar beurt de 2-1 tegen de touwen! Aanvallen over beide flanken wisselden elkaar af en we zorgen voor de nodige dreiging op de helft van Delta Sports. Een minuut voor rust kreeg Shanna een meter of 10 voorbij de middellijn de bal. Zij speelde breed op Marloes en zei nog “schiet maar een keertje”. Dus dat deed Marloes en zo landde de bal achter de handen van de keepster onder de lat: 3-1! En met die stand gingen we de rust in.

Met een 3-1 voorsprong na 45 minuten, leek de overwinning binnen handbereik. Toch wisten we dat er in de tweede 45 minuten nog een complete ommekeer kon komen, dus we waren gewaarschuwd. De kans was groot dat er een heel anders Delta Sports uit de kleedkamer zou komen, aangezien zij met deze stand sowieso nacompetitie zouden moeten gaan spelen. We wisten dus wat ons te doen stond in de tweede helft, namelijk fel starten en onze voorsprong vasthouden.

Ondanks de waarschuwing in de rust voor een gebrand Delta Sports, leken we toch wat moeite te hebben met de druk van de meiden uit Houten. Misschien was het de voorsprong, misschien het warme weer, maar een goed effect op onze scherpte had het niet. Gelukkig wist Delta Sports niet tot scoren te komen dankzij goed verdedigend werk van Jolinde, Deborah, Isa en Diede en keurig keeperswerk van Heidi. Na 60 minuten spelen kwam pitbull Naomi in het veld voor Diede. Zij pakte de rechtsbackpositie op en maakte het, net als Diede het eerste uur had gedaan, de linksbuiten van Delta Sports knap lastig. 5 minuten later verliet ook Latisha het veld. Henrieke kwam op het middenveld te spelen en Marloes schoof door naar de voorhoede. Shanna nam de coaching op zich en zette zo het middenveld goed neer. Dit was hard nodig, want Delta Sports zette steeds meer druk. Hierdoor speelden wij in balbezit nogal gehaast, terwijl wij genoeg kwaliteiten hebben om rustig onder hoge druk uit te voetballen. We bleven met z’n allen hard werken en strijden, wat ervoor zorgde dat Delta Sports niet heel gevaarlijk kon worden. De corners die we tegen kregen, werden keurig weggewerkt, waardoor we weer uit onze eigen 16 konden komen. Na 75 minuten spelen verliet Marloes het veld en kwam Joy in de aanval te spelen. In het laatste kwartier bleven we hard werken en veranderde het spelbeeld niet echt meer. Wel werd het af en toe nog even spannend, maar Heidi wist haar goal in de 2e helft keurig schoon te houden. Na ruim 90 minuten spelen eindigden we de wedstrijd dan ook met nog steeds de 3-1 stand op het scorebord. We waren veilig!

Het mocht dan niet altijd vanzelf zijn gegaan, maar nu zijn we toch echt zeker van onze plek in de 2e klasse! Wat een mooie prestatie in een seizoen waarin we aan elkaar moesten wennen en te maken hadden met veel blessures en wisselingen.

We mogen dan al zeker zijn van onze handhaving in de 2e klasse, maar het seizoen is nog niet afgelopen. Zaterdag spelen we onze laatste competitiewedstrijd uit bij Blauw Geel ’55 VR1 in Ede. Het team van oud-trainster Miriam heeft aan het halen van een punt genoeg om kampioen te worden, maar moet bij een verliespartij nog de hele middag in spanning zitten. Natuurlijk willen wij de laatste wedstrijd winnend afsluiten, dus het belooft een spannend treffen te worden tussen twee zeer gemotiveerde teams!