1 - 1

DVS'33 Ermelo VR1

2e klasse A

24 november 2018 12:15

U heeft het vast wel gemerkt afgelopen zaterdag 24 november; de temperatuur was niet hoog en er stond een ijzig windje. Wij hadden het geluk dat we tegen de nummer 2 mochten spelen dus hadden ons voorbereid op dat we het niet koud zouden krijgen tijdens de wedstrijd. We speelden op een veld dat ergens tegen Barneveld aanlag en beter met de tractor betreden kon worden, maar we hadden het ermee te doen en moesten hoe dan ook scherp beginnen.

Om 12:17 trapte DVS af. Eén minuut later gaf Mariëlle een diepe bal op Latisha die de bal keurig langs de keepster in de goal schoot: 1-0 en gelijk de snelste goal van het seizoen. Zo'n snelle goal gaf ons vleugels want 3 minuten later was het bijna weer raak. Na een voorzet van Latisha kon Shanna de bal vanaf 5 meter inschieten maar laten we zeggen dat het een polletje was waardoor de bal helaas naast de goal ging. Niet getreurd, we gingen vol goede moed verder en Shanna maakte haar gemiste kans meer dan goed door een tegendoelpunt te voorkomen en van onze doellijn te halen.
Ruim 20 minuten lang waren wij scherp, fel, hadden we het meeste balbezit en domineerden we de wedstrijd. Helaas zakten we wat weg waardoor, na een half uur gespeeld te hebben, de gelijkmaker door DTS werd gemaakt.
Een kwartier voor rust houdt "keepster" Sabrina een afstandsschot tegen met haar voet om deze vervolgens rustig in haar handen te pakken. De bank kreeg een hartverzakking maar de amusementswaarde was een 10, het is en blijft een voetbalster! ;) Gelukkig liet ze niet veel later ook zien dat ze met haar handen kon keepen door een vrije trap uit de linker kruising te halen.
Twee minuten voor rust verovert Paula de bal na een slechte doeltrap van DTS. Van Paula ging de bal naar Shanna en van Shanna naar Mariëlle die 'm vervolgens klaarlegde voor Henrieke. Zoals we niet anders gewend zijn van Henrieke was ook dit een geweldig geplaatst schot, maar die dit keer helaas rakelings naast ging. We kregen nog één kans voor rust om de 1-2 te maken maar het mocht niet baten. Paula gaf een goede voorzet op Latisha die vanuit de lucht de bal lekker raakte op goal. Helaas stond daar een keeper die goed reageerde waardoor de bal tegen haar aan werd geschoten.
Al met al liepen we om 13:04 tevreden terug naar de kleedkamer. We creëerden mooie aanvallen, speelden goed samen en de verdediging was fel. Met name Katherine en Isabelle wonnen veel duels, complimenten!

Na 45 minuten was de stand gelijk, lag er op het veld nog steeds meer zand dan gras en was de temperatuur ijzig laag. Tijd voor een warm bekertje thee in de kleedkamer. Tijdens het wekelijkse rustpraatje kwam het erop neer dat we helemaal niet verkeerd bezig waren, maar nog meer moesten durven. We mochten wat brutaler worden en dan zou de bal zomaar nog een keer in het goede netje kunnen vallen. Al met al konden we tevreden zijn over onze manier van spelen in deze zware wedstrijd, op dit zware veld.

Kort na de aftrap kwam dat stukje durf meteen tot uiting in de vorm van een schot van Marlou. Zij testte de keepster van Ede, maar laatstgenoemde wist de bal te stoppen. Hierna werden we van vanaf de kant aangespoord om meer druk te zetten. Dit resulteerde in meerdere balveroveringen in het voordeel van het team uit Ermelo. Na 10 minuten spelen was Deborah moegestreden en werd zijn gewisseld voor Lotte. Het druk zetten hielden we even vol, maar langzamerhand was het toch DTS dat meer en meer op onze helft kwam te voetballen. Het was nu alleen nog maar een kwestie van overleven. Ondanks de druk van DTS wisten we via een paar mooie aanvallen zelf toch nog kansen te creëren. Zo miste Paula op een haar na de bal uit een voorzet van rechts en schoot Latisha hard tegen de handschoenen van de keepster. Na 26 minuten spelen stond het nog steeds 1-1 en verloor de enkel van Paula de strijd van het hobbelige veld. Zij moest geblesseerd het veld verlaten en werd per golfkar teruggebracht naar de kleedkamer. Lieke nam haar positie in de aanval over. Ondertussen steeg de spanning onder de supporters en wissels op de bank. Helaas leek de temperatuur alleen maar verder te dalen. Dit keer was het geen “ik zweet de billen uit mijn string”, maar “ik ril de benen uit mijn broek”-weer, aldus een supporter onder een dekentje. Genoeg over het weer, terug naar de wedstrijd. DTS bleef op onze helft voetballen en schoten afvuren op deeltijd-keepster Sabrina. Zij hield haar doel in de 2e helft keurig schoon, met hier en daar opmerkelijke reflexen. Ook dit deed de spanning verder stijgen, waardoor een andere supporter op de bank haar hand bijna aan diggelen sloeg tegen de dug-out, die onverwacht keihard bleek te zijn. Het laatste kwartier veranderde het spelbeeld niet veel en bleef het voor DVS bij strijden en knokken tot het laatste fluitsignaal. En met succes, want na meer dan 90 minuten spelen, was de stand nog steeds 1-1!

Tegen de tegenstander van vandaag is 1-1 een keurig resultaat. We kunnen hierdoor met opgeheven hoofd vooruitkijken naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag. Dan mogen we om 11.30 uur op geel-zwarte bodem aantreden tegen Hoevelaken VR1. Dit belooft weer een mooie wedstrijd op het hoofdveld te worden, dus komt dat zien!