Hoevelaken VR1

2e klasse A

1 december 2018 11:30

Tilma, F.J.

Afgelopen zaterdag 1 december speelde DVS'33 VR1 de derby tegen vv Hoevelaken, thuis op veld 1. Een bekende tegenstander vanuit de 3e klasse, waar we nogal turbulente wedstrijden tegen hebben gespeeld. Beide teams zijn kampioen geworden en nu 2 seizoenen later komen we elkaar weer tegen.

Om 11.30 liet de pupil van de week Kas zijn skills zien onderweg naar de goal van Hoevelaken. Vervolgens voorspelde hij dat het vandaag 22-3 zou worden, dus daar gingen we dan maar voor.
Om 11.35 trapte Hoevelaken af, maar al gauw namen wij het balbezit over. Een prachtige dieptepass van Katherine, maakte de keepster van de tegenstander paniekerig. We lieten even zien dat wij niet meer het team van toen zijn uit de 3e klasse. Na een kwartier gespeeld te hebben was daar voor ons de 1e corner, die Mariëlle maar net over schoot met haar linkerbeen. De pech was 3 minuten laten voor Cynthia nog veel groter. Na een prachtige actie waarbij ze naar binnen trok, schoot ze de bal in de korte hoek. Maar deze belandde op de binnenkant paal en kaatste naar de andere paal die vervolgens de bal weer terug het veld in stuurde. We spelen naast voetbal ook wel eens flipperkast namelijk. Gelukkig pakten we de bal gelijk weer op, waarna de bal werd voorgegeven, Naomi deze doorkopte en Latisha uit de lucht wilde schieten, maar de bal wegtolde halverwege haar schot. Tegen 12.00 maakte Cynthia een actie op de linkerkant en gaf de bal strak over de grond voor de goal. Latisha haalde genadeloos uit, maar helaas tegen de keepster aan en niet tegen het net. Vervolgens benutte ze 3x de rebound niet en was de keepster van Hoevelaken 3x een heldin. Het wilde weer eens niet lukken... De volgende poging van Cynthia belandde ook hard in het zijnet. De frustraties liepen hoog op wat wel resulteerde in het veroveren van de bal op de 16 meter dankzij Cynthia. Ze legde de bal rustig terug op Henrieke die 'm keurig vanaf circa 24 meter op de goal schoot. Als kers op de taart toucheerde de keepster de bal. Eindelijk was daar de 1-0! Een standaard gezegde in ons team is "als Henrieke de 1e goal maakt, winnen we de wedstrijd" dus dit gaf ons heel goede hoop.
Inmiddels kregen we meer balbezit, probeerden we te voetballen en de frustraties en emoties aan de kant te zetten. Weer was daar een dieptepass van Katherine die Cynthia de linkerhoek in stuurde en vervolgens de bal weer kon voorgeven. Daar was Latisha weer maar daar was de keepster van Hoevelaken ook weer... Een enkele minuut voor rust is Hoevelaken nog heel even gevaarlijk maar hun schot belandde op onze lat. Gelukkig was het geluk ook niet volledig aan hun zijde vandaag!

Na 45 minuten spelen floot de arbiter voor de rust. Pupil van de week Kas vond dit een goed moment om de scheids even te vertellen dat die aanvalster met dat rode shirt wel erg veel duwde. Hopelijk zou de beste man erop letten in de volgende 45 minuten. In de kleedkamer konden we zoals gebruikelijk weer even op krachten komen met thee en fruit. Ondertussen ging Sabrina warmlopen, want zij kwam in het veld voor Marlou. Al snel klopte meneer Tilma weer op de deur om aan te geven dat het tijd was voor de 2e helft.

Een paar minuten in de tweede helft sloeg de pech al toe bij Latisha. De verdedigster die bij haar stond wilde ogenschijnlijk dwars door haar heen lopen en daar kon de enkel van onze aanvalster niet tegen. Zij moest daarom geblesseerd het veld verlaten, waarna Diede voor haar in het veld kwam. Na een minuut of tien spelen vuurde Cynthia een schot af op de goal van Hoevelaken, maar de bal werd getoucheerd waardoor hier een corner aan overhielden. Ondertussen werd Diede nog even onder de voet gelopen door alweer die verdedigster van Hoevelaken. De meiden in het rood konden ons niet meer aan en hadden blijkbaar de opdracht gekregen om ons dan maar de wedstrijd uit te schoppen. Gelukkig lieten we ons niet gek maken en bleven we kansen creëren. Zo kopte Sabrina uit een corner van Bosch de bal hard tegen de grond en schoot Bosch niet veel later in de handen van de keepster. Na 25 minuten ging Cynthia achter de bal staan, nadat één van onze bijtjes weer eens tegen de grond was gewerkt. Zij haalde vanaf 30 meter snoeihard uit en raakte het zijnet, helaas net aan de verkeerde kant van de paal. Doelpogingen genoeg dus, maar het doelpunt wilde nog niet vallen. En zoals dat bij ons wel vaker gebeurt, viel die goal wel aan de andere kant. Na een diepe (wanhoops)bal van Hoevelaken kon hun aanvalster rustig intikken door miscommunicatie tussen onze defensie en keepster: 1-1. Dit was even een klap in ons gezicht, maar we gaven de moed niet op. We bleven druk zetten en voetballen, zodat de kansen bleven komen. Cynthia trof wederom het zijnet na een goede actie van Sabrina en Henrieke. Niet veel later schoot Bosch uit een mooie pass van Cynthia rakelings over. De tijd begon nu te dringen, maar gelukkig kregen we luidkeelse support vanaf de tribune door pupil van de week Kas en zijn vrienden. Hun “HUP DVS” zou ons toch wel naar de 2-1 helpen? Dat leek bijna te gebeuren in de laatste minuut van de wedstrijd. Cynthia kreeg een schotkans die resulteerde in een corner. 10 geelzwarte tenues waren in de 16 van Hoevelaken te vinden, maar de bal belandde weer niet tegen het net. De scheidsrechter van vandaag vond het wel weer mooi geweest en besloot deze wedstrijd te beëindigen.

Vandaag waren we duidelijk de betere partij en hadden we genoeg kansen .Toch is gebleken dat je jezelf zwaar tekortdoet als je die kansen niet afmaakt. We hadden er meer uit kunnen halen vandaag, maar helaas zat de voorspelde 22-3 er niet in. Snel vooruitkijken naar volgende week. Dan spelen we de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Faja Lobi KDS VR1 in Houten. Dat team heeft, net als wij, 13 punten, dus het belooft weer een spannende wedstrijd te worden!