... (schot)
70'

2e klasse A

6 oktober 2018 12:30

Zaterdag 6 oktober, het zonnetje scheen, de lucht was blauw, we werden geterroriseerd door levensgevaarlijk grote eikels en iedereen was op tijd aanwezig. Kortom, een goed begin van deze zaterdag waarop we zouden aantreden tegen het eerste vrouwenelftal van Delta Sports ’95 FC! Met een zwaargehavende selectie (lees: keeperloos en met 10,5 fitte spelers van onszelf) vertrokken we richting Houten. Gelukkig wilde Diede de wedstrijd wel onder de lat doorbrengen en sloten Joy en Claudia bij ons aan, bedankt meiden!

De wedstrijd van vandaag begon met een dankwoordje van trainer Rob voor de dienstdoende scheidsrechter in het teken van de week van de scheidsrechter. Om 12.30 floot diezelfde arbiter voor het begin van de wedstrijd en trokken beide teams ten strijde. Het eerste half uur hadden wij duidelijk de overhand. We hadden het meeste balbezit en dit resulteerde al snel in een paar kansen. Zo nam (o.a.) Carlijn het doel van Delta Sports onder vuur en raakte Sabrina de lat. Helaas wilde de bal het net achter de rivaliserende keepster niet raken. En zoals dat gaat als het scoren niet lukt, viel de bal aan de andere kant wel in het netje. Bij een corner in de 32e minuut stonden we niet helemaal op scherp en wist een speelsters uit Houten de bal hard in te koppen: 1-0. Hierna begon ons eigen spel minder te worden en gaven we de tegenstander te veel ruimte. Dit resulteerde in de 40e minuut in een tweede tegendoelpunt. Na een lange bal kwam Diede oog in oog te staan met een aanvalster van Delta Sports. Laatstgenoemde bleef koel en zette zo de 2-0 op het scorebord. Dit was tevens de stand waarmee we na 45 minuten richting de kleedkamer vertrokken.

Daar zaten we weer: het grootste deel van het team was stil, met een bidon in de ene hand en bij sommigen een stuk fruit in de andere hand, maar bij de meesten in het haar. Al gaat dat bij de trainer niet, het werd met woorden wel duidelijk gemaakt. De grote vragen "waarom?" en "hoe dan?" kwamen wederom naar voren. Aan de manier van trainen en onze voetbalkwaliteiten ligt het niet per se, wel aan de mentaliteit en de onnodige onrust. Iedere zaterdag weten we wat ons te doen staat en is het een leerproces om als team daarin te groeien. Ook dat moesten we weer oppakken in de 2e helft.

De 46e minuut begonnen we dan ook goed, de meeste koppies waren leeggemaakt in de kleedkamer. Goed wil zeggen dat Delta Sports er niet meer doorheen kwam voor een 3e goal en wij feller waren. Maar helaas kwamen wij er zelf ook niet doorheen om aan te sluiten met de 2-1. Tot de 70e minuut hielden we het vol, daarna wist Delta Sports weer uit een corner te scoren. Deze werd kort genomen, maar 1 geel zwarte dame was niet opgewassen tegen 2 speelsters van Delta Sports waardoor deze overtalsituatie makkelijk werd uitgespeeld en met een afstandsschot de 3-0 werd gemaakt. Daarnaast kregen we ook geen blessuretijd van de scheids dus toen de 90 op het scorebord verscheen, werd er vrijwel meteen afgefloten.

Gefrustreerd tot kwaad en met veel ongeloof zaten/lagen we te balen op het veld. Met de koppies op het kunstgras gericht liepen we naar de kleedkamer om gauw terug te rijden naar Ermelo. Daar wachtten VR2 en MO19 ons op die wél de winst hadden gepakt. We wisten allemaal dat we deze offday gauw moesten vergeten, op alle leerpunten na, en onze focus na het weekend gelijk weer op de volgende wedstrijd moesten leggen.

WANT... a.s. zaterdag om 11.30 uur op veld 6 spelen wij dé wedstrijd van het seizoen tegen Blauw Geel'55 VR1 waar onze ex-trainster Miriam nu aan het roer staat. De 1e competitiewedstrijd verloren we, de 2e wonnen we, de 3e verloren we, de 4e...... :) U bent van harte welkom en we kunnen alle (juichende) supporters gebruiken! Hopelijk tot dan!